Arkivnyhed - Kan være forældet

Kom til Arkitekturhovedstads sidste store event med Caspar Eric og Knud Romer

København er verdens arkitekturhovedstad i år, men er byen egentligt bygget til os alle? Mød fx Caspar Eric, Knud Romer og Ane Cortzen, når Arkitekturhovedstad inviterer alle til en spændende dag på Israels Plads om et inkluderende København.

Med afsæt i arkitektur og design kan du opleve poesi, debat, talks og underholdning med fokus på livet med funktionsnedsættelser lørdag den 16. september 2023. Alt sammen for både børn og voksne.

Der vil være oplevelser for både børn og voksne, når Israels Plads byder inden for til fællessang med Egmont Højskolen og personlige fortællinger fra blandt andre forfatter Knud Romer og digter Caspar Eric.

Dagen vil give nye perspektiver på byens indretning med Ane Cortzen og nogle af landets skarpeste arkitekter fra Cobe og Gehl Architects i samtale med Københavns stadsarkitekt Camilla Van Deurs og teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL).

Både børn og voksne får mulighed for at sanse, også på egen krop, hvad det vil sige at leve med funktionsnedsættelser, give den gas med kørestolsbasket og opleve tankevækkende installationer og kunst.

Drag queen Chantal Al Arab afslutter dagen med et godt grin som vært for folkebanko.

Eventet er gratis for alle og en del af et samarbejde mellem Bevica Fonden og Københavns Kommune som en del af Arkitekturhovedstad.

For teknik- og miljøborgmester Line Barfod er tilgængelighed helt afgørende for en god by og noget, vi allesammen skal være bevidste om: 

”Det er vigtigt, at kommunen sikrer tilgængelighed på alle niveauer i byen. I vores bygninger, på veje og fortove og omkring stationer. For alle skal kunne komme rundt og føle sig trygge ved at færdes i København. Samtidig skal vi som borgere være med til at sikre tilgængelighed, for eksempel skal vi ikke parkere vores cykler oven på ledelinjer for blinde og svagsynede, eller så cyklerne blokerer fortovene, så folk i kørestol ikke kan komme rundt. Det håber jeg, at arrangementet på Israels Plads kan være med til at sætte fokus på,” siger hun.Direktør i Bevica Fonden Marianne Kofoed ser også frem til en eftermiddag, hvor københavnerne i fællesskab får mulighed for at reflektere over, om vores by reelt er for os alle, eller om der er nogen vi ubevidst kommer til at udelukke.

”Jeg tror, der er mange, der egentlig ikke tænker over, hvordan byrummet egentlig er indrettet, og hvilke forhindringer, der kan være, når man fx sidder i kørestol. Men kommer man til skade, eller går man en tur med barnevognen, så bliver det mere tydeligt, hvordan selv små niveauforskelle eller trin kan være en barriere for at indgå i byens fællesskab. Hvis vi alle får den bevidsthed ind på rygraden, så kan vi lykkes med at skabe byrum med plads til flere,” lyder det fra Marianne Kofoed.

Pladsen åbner kl. 10.45 og lukker kl. 17.30.

Fakta

Dagen arrangeres af Københavns Kommune i anledning af, at København er udnævnt som verdens arkitekturhovedstad 2023 af UNESCO - UIA.

Alle aktiviteter er støttet af Bevica Fonden, som arbejder for at gøre en forskel for mennesker med handicap og at skabe et inkluderende samfund, der er indrettet til alle – uanset funktionsevne.