Arkivnyhed - Kan være forældet

Kolonihaveejere får sommerlicens til tidsbegrænsede parkeringszoner

Det er politisk besluttet at udvide brugen af tidsbegrænsede parkeringszoner, og det betyder, at der ved en række kolonihaveforeninger ikke længere vil være fri parkering. Fra den kommende kolonihavesæson tilbydes haveejere en sommerlicens til nærområdet.

Når kolonihavefolket til april i stor stil rykker ind og skaber liv i haveforeningerne rundt omkring i København, er der nok at se til. Huse og haver trænger til kærlige hænder, og det sociale skal også plejes. Og i år følger visse steder som udgangspunkt endnu en opgave. Nemlig at være opmærksom på tidsbegrænset parkering. For netop nu er Københavns Kommune i gang med at indføre tidsbegrænset parkering i flere områder, hvor der også ligger haveforeninger.

For at spare beboerne for at skulle flytte bilen hver tredje time har politikerne i Teknik- og Miljøudvalget besluttet, at kolonihaveejerne, som har bil, skal have mulighed for at anskaffe sig en særlig sommerlicens i perioden fra 1. april til og med 31. oktober. Løsningen gælder kolonihaver, hvor overnatning er tilladt. Det betyder, at omkring 600 haveejere næste år kan parkere bilen i den tidsbegrænsede zone uden at skulle bekymre sig om p-afgifter i forruden. 

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) er tilfreds med, at der nu er fundet en løsning for kolonihaveejerne:

- Det er nødvendigt at indføre tidsbegrænset parkering i København, fordi vi døjer med alt for meget trængsel, forurening og støj, men løsningen skal selvfølgelig ikke ligge de kolonihaveejere, som er afhængige af at have deres bil med sig i kolonihavesæsonen, til last. Derfor er der enighed om at tilbyde en sommerlicens til de kolonihaveejere, som måtte have et behov, siger Line Barfod.

Teknik- og Miljøudvalget behandlede sagen mandag og gav grønt lys til at føre løsningen ud i livet. Udvalget bad desuden forvaltningen udarbejde en indstilling til udvalget om licenser til nyttehaveejere.