Arkivnyhed - Kan være forældet

Københavnsk kulturliv får støtte til genåbning

Kulturaktører får en hjælpende hånd til at komme i gang igen oven på nedlukningen.

Samfundet er så småt ved at genåbne, og for at understøtte en god genåbning af kulturlivet har Kultur- og Fritidsudvalget i København besluttet at søsætte flere initiativer. Blandt andet en pulje, som kulturaktører, der er økonomisk udfordrede på grund af coronakrisen, kan søge til aktiviteter som koncerter, forestillinger og udstillinger.

”Vi skal have kulturlivet godt i gang igen oven på måneders nedlukning og hårde tider. Man kan ikke knipse med fingrene og regne med, at kulturen bare er der, når samfundet genåbner. Derfor har vi blandt andet afsat penge til kulturaktiviteter, så københavnerne igen kan få gode oplevelser,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) og tilføjer:

”Fra politisk side skal vi understøtte og pleje kulturen ved at være med til at skabe rum for, at kulturaktiviteter igen kan blomstre efter corona. Derfor vil vi ud over den økonomiske håndsrækning også gerne hjælpe med at finde lokationer til kulturarrangementer hen over sommeren og i det hele taget skabe bedre betingelser for at afholde arrangementer i det offentlige rum,” siger hun.

Udover en aktivitetspulje har Kultur- og Fritidsudvalget godkendt kriterier for en ny musikaktivitetspulje, som partierne bag den såkaldte overførselssag har afsat 2,5 mio. kr. til. Såvel kommercielle som ikke-kommercielle spillesteder og arrangører af koncerter, der er økonomisk udfordrede pga. corona, kan søge støtte til aktiviteter som koncerter. 

Desuden kan kultur- og fritidsaktører beholde deres tilskud, selvom deres aktiviteter frem til 30. september 2021 måtte blive indskrænket eller helt aflyst som følge af coronakrisen.

Fakta

Kultur- og Fritidsudvalget i København har på sit møde den 14. april besluttet følgende:

  • En pulje på 1,6 mio. kr., som kulturudbydere, der er økonomisk udfordret af coronakrisen, kan søge til fx forestillinger, udstillinger og kunstarrangementer.
  • Kriterier for en ny musikaktivitetspulje på 2,5 mio. kr., som kan søges af spillesteder og arrangører af koncerter, der er økonomisk udfordrede pga. coronakrisen.
  • Det forventes, at kriterierne offentliggøres, og puljerne kan søges fra udgangen af april.
  • Større lokaler, herunder Rådhushallen, skal stilles til rådighed for aktører, der har brug for mere plads til at afvikle kulturarrangementer.
  • Muligheder for yderligere lokaliteter til arrangementer afsøges i dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen.
  • Udvalgets beslutning om ikke at reducere i tilskud på kultur- og fritidsområdet, selvom aktiviteter indskrænkes eller helt aflyses som følge af coronakrisen, forlænges til og med 30. september 2021.

Kontakt

Kultur- og Fritidsforvaltningen

Spørgsmål kan rettes til Kultur- og Fritidsforvaltningens pressetelefon: 33 66 23 45