Arkivnyhed - Kan være forældet

Københavns Kommune vinder prisen som Årets Veterankommune 2022

Forsvarsministeriet har netop uddelt prisen som Årets Veterankommune, og valget faldt på København, der blev anerkendt for den store indsats, som kommunen har gjort for at sikre bedre forhold for byens veteraner.

Københavns Kommune har i en årrække haft stort politisk fokus på at udvikle veteranindsatsen, så den i dag fremstår målrettet og helhedsorienteret. Og det blev hædret, da vi i dag modtog prisen som årets veterankommune. 

Prisen vakte særlig stor glæde og stolthed hos Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens veterantovholder og veterankoordinatorer, der til dagligt har ansvaret for at hjælpe de ledige veteraner, som kommer i Jobcenter København.”Når vi arbejder målrettet og vedholdende med veteranerne, så får vi en unik forståelse for deres situation, og vi kan bruge vores netværk i veteranmiljøet til at finde de muligheder, de måske ikke selv troede fandtes. Det har været sindssygt livsbekræftende og rørende at se mennesker, som har haft det svært finde deres vej i livet, blomstre og opnå det de kæmper for,” siger Judy Joyce Celeste Collins, der er veterankoordinator.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken er glad for, at København får en ankerkendelse af veteranarbejdet:

”Jeg er enormt stolt over, at vi i København modtager den her pris. Vores veteraner har gjort en uvurderlig indsats for Danmark. De har givet os mulighed for at tage ansvar ude i verden og kæmpe for de værdier vi tror på: fred, frihed og demokrati. I Danmark og København er vi stolte af vores veteraner, og de fortjener vores anerkendelse og dybeste respekt. Derfor har det også været vigtigt for os i København at hjælpe veteraner med overgangen fra udstationering til en civil karriere. For nogle går det hurtigt, for andre er det en lang sej kamp, men fælles er, at veteraner har masser af byde på og nogle helt unikke kompetencer, som vi kan få gavn af som samfundet. En stor tak til vores dygtige medarbejdere og de mange samarbejdspartnere på veteran-området, som har hjulpet os med at nå hertil.”

Om Københavns Kommunes veteranindsats

Veteraner, som kommer i Jobcenter København, får tilbudt at få en af forvaltningens veterankoordinatorer som deres sagsbehandler og primære kontaktperson. Veterankoordinatorerne har specialviden om veteraner og samarbejder tæt med andre veteranaktører, fx indenfor civilsamfundet og psykiatrien. Tilsammen betyder det, at ledige veteraner i København får en beskæftigelsesindsats, der bedst muligt tager højde for de særlige udfordringer, man kan have ved at være ledig med militær baggrund og internationale udsendelser bag sig.

Derudover har København gennemført disse veterantiltag de seneste år :

  • Etablering af én indgang til virksomheder og samarbejdspartnere på veteranområdet i jobcenteret.
  • Ansættelse af en veterantovholder og veterankoordinatorer.
  • Etablering af en hotline for veteraner.
  • En efterværnindsats.
  • Samarbejdsaftaler med organisationer og virksomheder.
  • Udvikling af konceptet Veteran Match, som i 2021 var en national begivenhed.

Læs mere om Københavns veteranindsats