Arkivnyhed - Kan være forældet

Københavns Kommune markerer årsdagen for invasionen af Ukraine

Den 24. februar er det et år siden, Rusland invaderede Ukraine. Det markeres med en højtidelighed på Københavns Rådhus. Til højtideligheden deltager bl.a. statsministeren, udenrigsministeren, den fungerende forsvarsminister og den ukrainske ambassadør.

Københavns Kommune står sammen med Ukraine og markerer årsdagen for Ruslands invasion med en højtidelighed på Københavns Rådhus. Til arrangementet har Københavns Kommune inviteret både fordrevne og herboende ukrainere i København.

”Mænd er draget i krig, kvinder og børn er flygtet fra hus og hjem og mange, mange tusinder vender ikke tilbage. Putins angreb på Ukraine er et historisk mørkt kapitel, som har vendt op og ned på Europa. Københavnerne har med den største selvfølgelighed taget imod de ukrainske flygtninge med åbne arme og hjerter. Det gør mig stolt. Med markeringen af årsdagen vil vi vise ukrainerne, at København stadig står bag dem, Ukraine og fred i Europa,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

”Der er ikke gået én dag i løbet af det seneste år, uden det ukrainske folk har været i mine tanker. Jeg håber, at vi med denne markering på årsdagen for invasionen kan medvirke til, at ukrainerne fortsat oplever støtte og opbakning i deres kamp for frihed,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken.

Arrangementet på rådhuset er for alle, men kræver tilmelding.

Statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen, overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken og den ukrainske ambassadør Mykhailo Vydoinyk vil holde tale ved markeringen af årsdagen. Derudover vil der være korsang ved Sankt Annæ Pigekor og det ukrainske kor Ukrainian Soul.

Ud over højtideligheden markerer Københavns Kommune årsdagen ved at oplyse rådhusets facade i gult og blåt. Københavns Kommune vil ligeledes flage med det ukrainske flag ved rådhuset.

 

Program:

Tale ved overborgmester Sophie Hæstorp Andersen

Tale ved statsminister Mette Frederiksen

Tale ved Ukraines ambassadør H.E. Mykhailo Vydoinyk

Tale ved udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen

Indslag fra Sankt Annæ Pigekor

Tale ved fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen

Tale ved beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken

Indslag fra det ukrainske kor Ukrainian Soul

Rådhuspandekager til de fremmødte

Arrangementet forventes afsluttet kl. 15.00.

 

Tid og sted:

Fredag den 24. februar klokken 14.00-15.00 i Rådhushallen, Københavns Rådhus.

Mødetid for pressen: Senest kl. 13.45 ved hovedindgangen ud mod Rådhuspladsen. Medbring pressekort.

 

Borgertilmelding

Højtideligheden på rådhuset er for ukrainere og københavnere. Tilmelding foregår via dette link: https://www.kk.dk/ukraine/24februar

Bemærk at der er begrænset antal pladser i Rådhushallen, så tilmelding foregår efter først-til-mølle.