Københavnerne inviteres nu med i udviklingen af byens nye naturpark

23.09.2021
Københavns Kommune og By & Havn inviterer til fælles naturparkdag med dialog og idéudvikling søndag d. 3. oktober.

Københavnerne skal have en ny, stor park i Ydre Nordhavn med udsigt over Øresund og en størrelse svarende til halvdelen af Fælledparken. Det bliver en park med plads til boldbaner, naturoplevelser og afslapning på et område, der i dag er lukket, fordi der køres jord til arealet fra byens byggeprojekter. Men 3. oktober åbner parkområdet ekstraordinært op for offentligheden, når Københavns Kommune og By & Havn inviterer til en fælles dialog- og naturparkdag.

Formålet med dagen er at få flest mulige drømme, idéer og ønsker fra københavnerne til, hvad parken skal indeholde. Alle deltagere vil få en unik mulighed for at komme med indspark til parken og gå rundt på det nye parkareal, som i dag er ren råjord, men som over de kommende år skal udvikles til københavnernes nye park.

”Parken er et rent lærred, som københavnerne nu kan være med til at sætte deres fingeraftryk på. Jeg håber, at der er mange, der møder op til naturparkdagen med deres idéer til den nye park, hvad enten man ønsker mere idræt, kultur eller natur, så området kommer til at afspejle de kommende brugeres ønsker,” siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S).

Også teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ser frem til at høre københavnernes input til det nye grønne område:

”Den nye naturpark er københavnernes, og derfor er jeg spændt på at høre alle de vigtige input, der kommer på dialogmødet. Parken skal være et sted for os alle sammen, der fremmer biodiversitet, giver gode udfoldelsesmuligheder og skaber nye grønne opholdsrum,” siger hun.

Programmet er sammensat, så der er aktiviteter for alle aldre, og rig mulighed for både dialog, idéudvikling og tid til spørgsmål om udviklingen af parken. Der vil også være politisk paneldebat, mulighed for at sammensætte sin helt egen drømmepark og fortælle, hvilke helt konkrete ønsker man har til parken. Det kan være alt fra fodboldbaner over cykelruter til vilde blomsterhaver. De gode idéer og forslag vil blive samlet og gå videre til Københavns Borgerrepræsentation, som i sidste ende træffer den endelige beslutning om visionerne for parken. 

”Det er helt særligt, at vi får et nyt parkområde i København. Det er stort område, og parken kan derfor også indrettes på mange forskellige måder. Jeg glæder mig til at høre borgernes tanker og ideer om, hvilke aktiviteter, der skal være plads til,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).