Søg
Arkivnyhed - Kan være forældet

Julelys og julehovedstad, amerikansk madfestival og svømmeevent i havnen

Københavns Kommune har modtaget 17 ansøgninger til runde to af genopretningspuljen for erhvervslivet. De er nu vurderet, og 9 ansøgere får del i puljen.
Jeg er imponeret over de mange gode forslag, vi har modtaget i ansøgningerne. Det viser, at der er stor vilje til at få gang i vores by igen, og det kommer både københavnere, turister og erhvervslivet til gode"
Cecilia Lonning-Skovgaard
Beskæftigelses- og integrationsborgmester

Juleudsmykning og åbning af julehovedstaden, amerikansk madfestival i Carlsberg Byen, vintersvømme-event i Københavns Havn og omstilling af byens restaurationsbranche til grøn og klimavenlig.

Der er nogle af de aktiviteter og projekter, som bliver gennemført i november og december. De bliver en realitet med støtte fra Københavns Kommunes genopretningspulje, som skal hjælpe et trængt erhvervsliv efter coronakrisen.

Det er anden og sidste del af puljen, der netop er uddelt, og 9 ansøgere får del i de sidste 3,1 million kroner.

"Jeg glæder mig over, at københavnere og besøgende i alle aldre nu kan få endnu flere spændende oplevelser i vores by, der bliver fyldt med liv og lys i den mørke vintertid", siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

10 millioner til en levende by

Med fordelingen af de sidste 3,1 million kroner er hele Københavns Kommunes genopretningspulje på i alt 10 millioner nu uddelt.

Puljen skal gå til at lave bl.a. arrangementer, fester og festivaler med det formål at hjælpe det københavnske erhvervsliv med at komme stærkt igen efter coronanedlukningen.

I første runde, der blev udmøntet i juni, blev der sendt ca. 7 millioner afsted til 16 forskellige ansøgninger.

Københavns Kommunes genopretningspulje blev vedtaget som en del af årets overførselsforhandlinger.

Økonomiforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen administrerer puljen, og det er Økonomiudvalget, der afgør, hvordan pengene skal fordeles.

Genopretningspuljen støtter aktiviteter, der bidrager til at hjælpe københavnske virksomheder eller brancher ud af coronakrisen. Aktiviteterne skal være klart definerede, og de skal afholdes i 2021.

Kontakt

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Mikkel Thastum

Mikkel Thastum

Vikarierende pressechef