Informationsbog til Gadens folk er opdateret og bliver nu uddelt

Frivilligrådet udgiver Informationsbog til Gadens folk for at give hjemløse, gadesovere og andre i udsatte positioner et let overblik over u-visiterede væresteder, varmestuer, sundhedstilbud, herberger og andre overnatningsmuligheder i København.

Informationsbogen kom først på gaden i 2017 og er siden blevet opdateret flere gange.

”Det er en utrolig stor hjælp at kunne uddele denne lille håndbog. Vi får dagligt spørgsmål om, hvor man kan komme i bad, få vasket tøj, have hund med ind og lignende. Det er rigtig givende at have alle informationerne samlet i en lille lomme størrelses bog, i stedet for små håndskrevet lapper, som vi ellers skriver til vores gæster. Lapperne forsvinder også hurtigt igen. Men Informationsbogen gør det nemt og overkommeligt for os og vores gæster”, fortæller Sofie W. Engell fra Blå Kors Grace.

Frivilligrådet oplever også, at der er et stor behov for informationsbogen og at der er stor efterspørgsel. Derfor prioriterer Frivilligrådet igen i år at opdatere og genoptrykke bogen, som i år har et oplæg på 3.900 stk.

Bogen betyder meget

Pernille Scheel, der er forperson for Frivilligrådet, er glad for igen at kunne give hjemløse, gadesovere og øvrige borgere i udsatte positioner et nemt opslagsværk.

”Når du ikke har et hjem og ikke altid har adgang til internet eller bare strøm til opladning af din mobiltelefon, er en informationsbog i lommeformat, der samtidig er vandafvisende, afgørende for søgning efter den hjælp, du har brug for. Vi samler alle de tilbud, der lige nu findes i København til hjemløse og gadesovere. Det er blandt andet cafeer, tilbud med vaskeri, bad, tøjudlevering, frisør, internetadgang, sygeplejetilbud, rådgivning og steder, hvor du kan overnatte”, siger hun.

Pernille Scheel understreger, at Informationsbogen til gadens folk er et forbilledligt samarbejde mellem civilsamfundsorganisationerne i København og Københavns Kommune.

”Langt de fleste af de mange tilbud til gadens folk er drevet af civilsamfundsorganisationer. I Frivilligrådet er vi glade for, at det i år blev muligt opdatere og genoptrykke små 4000 eksemplarer. Vi ved, hvor meget bogen betyder for de mennesker, der lever i hjemløshed og vi havde inden genoptrykningen en liste over fagprofessionelle, der gerne vil have fingre i bogen og er med til at uddele den”, siger hun. 

Vil du have fingrene i bogen? 

Så send en mail til Frivilligrådet med din bestilling til frivilligraadet@kk.dk