Arkivnyhed - Kan være forældet

Hovedstadens fodboldklubber skal hjælpe nyuddannede akademikere i job

Frem for at møde op på jobcentret, møder 15 nyuddannede, ledige akademikere i disse uger op i en række lokale fodboldklubber i praktik.

Frem for at møde op på jobcentret, møder 15 nyuddannede, ledige akademikere i disse uger op i en række lokale fodboldklubber i praktik.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune og DBU har netop startet et samarbejde, der i sidste ende forhåbentlig skal sende ledige dimittender i job.  

Ude i de lokale fodboldklubber hjælper akademikerne blandt andet med at rekruttere og organisere de frivillige, arbejde med klubbernes hjemmesider og sociale medier, tiltrække sponsorer eller tager sig af andre arbejdsopgaver, som klubbens frivillige ildsjæle ikke har tid til. 

”Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at få vores mange nyuddannede hurtigst muligt i job, og derfor er det vigtigt, at vi prøver forskellige metoder og projekter af. I vores samarbejde med DBU får både de ledige og fodboldklubberne noget ud af samarbejdet,”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Cecilia Lonning-Skovgaard (V). 

Målet er, at de nyuddannede akademikere får brugt deres kompetencer mere aktivt, får mere selvtillid af at blive en del af et arbejdsfællesskab, og desuden får udbygget deres netværk gennem de mange frivillige, som arbejder i klubben. Erfaringer, der skal bringe dem tættere på at få et job.

Antallet af ledige akademikere i København var i august på 6.392, svarende til en ledighedsprocent på 6,2 pct.

 

Fakta om projektet:

15 dimittender kommer på et 13 ugers forløb.

Der er tale om:

  • En uges undervisning i ”det personlige lederskab” mv.
  • Fire ugers praktik i en fodboldklub.
  • En uges undervisning i ledelsesteori og om praktikkens erfaringer.
  • Syv ugers praktik i en virksomhed fra klubbens netværk.