Arkivnyhed - Kan være forældet

Hjælp, hvad skal vores skole hedde?

Har du lagt mærke til byggeriet ved Ingerslevsgade og Skelbækgade i Kødbyen? Her er en ny skolebygning på vej. Gasværksvejens Skole forventes at flytte ind i bygningen start 2025, men hvad skal skolen hedde? Det kan du være med til at bestemme.

En gammel skole i nye bygninger

Selvom bygningen på hjørnet af Ingerslevsgade og Skelbækgade er ny, er det ikke en helt ny skole, der flytter ind. Gasværksvejens Skole har eksisteret siden 1880, men lukkede ned i 1996 på grund af faldende børnetal på Vesterbro. Da børnetallet igen steg, åbnede der igen en skole i den gamle skolebygning på Gasværksvej. Og skolen fik igen navnet Gasværksvejen Skole. Det er altså en veletableret skole, der nu skal flytte og have nyt navn, fastslår skoleleder René Ørum fra Gasværksvejen Skole.

- Vi glæder os til at indtage det moderne skolebyggeri i Kødbyen, der imødekommer alle nutidens behov for en skole. Her vil der være plads til både bevægelse og fordybelse, med fremragende fysiske rammer, der giver vores elever mulighed for at engagere sig på forskellige niveauer i løbet af skoledagen. Vi praktiserer blandingen af klasser og elever på tværs af årgangene, hvilket fremmer deres faglige, sociale og personlige udvikling. Med den nye skolebygning får vi endnu bedre mulighed for at lave skole på den måde, vi tænker er bedst, fortæller skoleleder René Ørum fra Gasværksvejens Skole.

En skole bygget til at være åben for lokalområdet

Den nye bygning er ikke kun til skolebrug. Den er skabt til mere. Når eleverne tager hjem om eftermiddagen, kan Vesterbros mange idrætsbrugere, foreninger og aftenskoler bruge skolens faciliteter. Skolen skal være et samlingspunkt på Vesterbro. Og derfor er det vigtigt for skoleleder René Ørum, at så mange som muligt kan komme med forslag til skolens nye navn:

- Den nye bygning og de muligheder, den bringer med sig, er en gave til os alle på Vesterbro. Vi bruger allerede byen, når vi flytter undervisningen ud i byen og tager på ture. Når vi med den nye skole også kan tilbyde foreninger at bruge vores faciliteter, bliver vi en mere ligeværdig spiller i lokalsamfundet, og det glæder vi os til. Og derfor er det også vigtigt for os, at alle på Vesterbro og resten af byen kan komme med ideer til, hvad skolen skal hedde, siger René Ørum.

Har du en ide til, hvad skolen skal hedde?

Alle klasser på Gasværksvejens skole er allerede i fuld gang med at komme med idéer til, hvad deres nye skole skal hedde, men skolen vil gerne invitere lokalsamfundet med i denne proces, da det ikke kun en er ny skolebygning til vores elever og personale, men til hele Vesterbro og København. 

Frem til 20. februar kan du give dit navneforslag på København Kommunes Facebookside samt på mail: hvadskalskolenhedde@kk.dk. Det er skolebestyrelsen på Gasværksvejens Skole, der vælger et navn blandt de mange forslag. Navnet skal godkendes af vejnavnenævnet samt direktionen i Børne- og Ungdomsforvaltningen, inden skolen officielt får et nyt navn.

Hvorfor skal Gasværksvejen Skole flytte?

Alle hjørner i bygningen på Gasværksvej er i brug - men børnetallet stiger stadig på Vesterbro. Derfor besluttede politikerne i 2015, at skolen skal have et spor mere, selvom der ikke er plads i bygningen. Løsningen blev et helt nyt og moderne skolebyggeri i det gamle kødbyområde. Det betyder et farvel lokalerne på Gasværksvej og samtidig et farvel til navnet Gasværksvejen Skole, når skolen flytter væk fra Gasværksvej og bliver en skole for endnu flere børn og unge på Vesterbro samt et samlingssted for borgere i nærområdet.

Det er totalentreprenøren BAM Danmark A/S, som opfører skolen i Kødbyen.

Kontakt

Børne - og Ungdomsforvaltningens pressetelefon

Modtager ikke sms