Arkivnyhed - Kan være forældet

Genbrugsjul på Sluseholmen Skole

På Sluseholmen Skole er eleverne i fuld gang med at pynte op til jul med hjemmelavet pynt af genbrugsmaterialer. Skolen har en grøn profil, men fremover skal endnu flere skoler have fokus på bæredygtighed.

Skoleklokken har ringet ind, og den første time i 3. A på Sluseholm Skole bliver brugt på at omdanne garnnøglerester til små julehjerter, og gammelt pap bliver limet sammen til julestjerner.

I hjørnet af klasselokalet er Nour Ava S. Pedersen i gang med at dyppe sin julestjerne i glimmer.

-Det er sjovt at genbruge ting til at lave flot julepynt. Man kan lave mange flotte ting ud af genbrug, og så koster det ikke så mange penge, fortæller eleven.

Sluseholmen Skole har en grøn profil, og det er blandt andet derfor, der bliver brugt genbrugsmaterialer til julepynt. Den grønne tankegang kommer til udtryk på skolen gennem levende planter og dyr i klasselokalerne, der er blevet bygget et drivhus i KKFO'en, og eleverne har lavet urtepotteskjulere ud af mælkekartoner. Klasselærer Louise Ibsen mener, det er vigtigt, at den grønne omstilling er en del af folkeskolen.

-Børn skal have et kendskab til bæredygtighed, fordi det er dem, der skal passe på vores klode fremover, fortæller læreren.

Grøn Folkeskole

Den grønne tankegang skal dog fremover tænkes ind i alle Københavns folkeskoler, mener blandt andet skoleledere, politikere og medlemmer af ungerådet, der er gået sammen om en handleplan for en Grøn Folkeskole.

Handleplanen er fuld af konkrete og målbare forslag til, hvordan den enkelte folkeskole kan sætte skub i arbejdet med at give eleverne klima-kompetencer og bæredygtige handlemuligheder.

Den idé falder i god jord hos klasselærer Louise Ibsen på Sluseholmen Skole.

-Jeg tror det er realistisk, at københavnske folkeskoler bliver grønnere, hvis vi har en vilje til det, fortæller Louise Ibsen.

Hun understreger, at en af grundene til at det er lykkedes Sluseholmens skole at have en grøn profil er, at de ansatte er meget dedikerede omkring den grønne omstilling.

-Jeg synes, det er fint, hvis endnu flere skoler kan være med på den vogn og få nogle retningslinjer for, hvordan vi konkret skal handle i hverdagen, fortæller Louise Ibsen.

Handleplanen for Grøn Folkeskole vedtages i Børne- og Ungdomsudvalget i december. Herefter går arbejdet med at implementere retningslinjerne i folkeskolerne i København i gang.

Dianna Maria Simonsen Smith

Pressekonsulent

Børne- og ungdomsforvaltningen

Billede
Nour Ava S. Pedersen dypper sin julestjerne i glimmer