Arkivnyhed - Kan være forældet

For femte år i træk ligger københavnske afgangskarakter over landsgennemsnittet

For femte år i træk ligger København over landsgennemsnittet ved folkeskolens prøver, og også skolernes evne til at løfte elever i forhold til deres baggrund går i den rigtige retning.
Billede
Grafik der viser gennemsnitte
Gennemsnittet af elevernes afgangseksamen i København er på 7,6, hvor landsgennemsnittet er 7,3.

En årlig status, der tager temperaturen på fagligheden i den københavnske folkeskole, viser, at de Københavnske skoler udvikler sig positivt.

De københavnske folkeskoleelevers resultater ved afgangseksamen ligger over landsgennemsnittet for femte år i træk. Gennemsnittet af elevernes afgangseksamen i København er på 7,6, hvor landsgennemsnittet er 7,3. 

Skolernes evne til at løfte eleverne i forhold til deres sociale og økonomiske baggrund udvikler sig også positivt. Eleverne præsterede i en årrække dårlige end hvad Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune forventede ud fra beregninger om elevernes baggrund. Nu præsterer de på niveau i forhold til den såkaldte socioøkonomiske reference. Det vil sige, at skolerne løfter eleverne i det omfang, man kan forvente i forhold til deres socioøkonomiske baggrund, som beregnes ud fra forældrenes uddannelsesniveau, indtægt mm. 

Billede
Et søjlediagram der viser forskellen på det faktiske karaktergennemsnit og det forventede karaktergennemsnit i København, I 2022/23 var det faktisk karaktergennemsnit 7,6 og det forventede karaktergennemsnit 7,6.
Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet. Folkeskoler. Specialelever og privatister indgår ikke.

Folkeskolens udviklingen glæder Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager.   

-Jeg bliver simpelthen så glad, når jeg ser, hvor godt det går med afgangselevernes faglige præstationer i år. Og også stolt på folkeskolernes vegne, over at se, hvor flot de løfter elevernes faglige niveau. Det viser, at vores lærere gør et rigtig godt stykke arbejde, og at der er et godt fundament at bygge på i vores bestræbelse på at gøre byens folkeskoler til skoler for alle børn, siger Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune Jakob Næsager (K).    

KONTAKT

Pressetelefonen i Børne- og Ungdomsforvaltningen

Modtager ikke sms.