Arkivnyhed - Kan være forældet

Fem sommeroplevelser for hele familien i København

Hvis familien skal tilbringe sommeren i København, er der masser at tage sig til. Om man er til strand, sport eller kultur, er der noget for enhver smag og alder. Vi har fundet fem gode bud på aktiviteter for hele familien.

København er fuld af gode sommeroplevelser for hele familien. Om man bor her allerede eller har rejst tværs over landet på besøg, er der garanti mod kedsomhed i hovedstaden.

Her er fem gode bud på aktiviteter til sommeren i København:

Sommerbogen

Sommerbogen er en landsdækkende læselystkampagne for de 6-15-årige. Først skal man hente et udfordringsark på det nærmeste bibliotek. Læs eller lyt til tre bøger i ferien, anmeld dem og gennemfør ti af udfordringerne fra arket. Aflevér arket på biblioteket i den betjente åbningstid og få en mulepose, en boggave og en badge med hjem. Så deltager man i øvrigt også i konkurrencen om hovedpræmien: at tømme en boghandel på fem minutter.

Sommerbogen løber frem til 19. august 2023.

FerieCamp

FerieCamp er Københavns Kommunes tilbud om aktiviteter til børn og unge i alderen 3-17 år. Det koster ikke noget at være med, de fleste aktiviteter kræver ikke tilmelding på forhånd, og der er alt fra skak til krea og fodbold på de i alt 31 camps fordelt over hele byen.

Der er FerieCamp i uge 26, 27, 28, 30 og 31.

Sommer på stranden

Sommer på stranden er en fire ugers sommerfestival på Amager Strandpark. Hver dag fra kl. 10-17 er der åbent værksted, hvor billedkunstner Maria Lau Krogh hjælper store og små med egne kunstværker. Hver dag finder hun på nye udfordringer i forskellige materialer, så dagene på stranden er aldrig ens. I løbet af festivalen kan der også opleves teater, koncerter og workshops i gøgl og bevægelse.

Sommer på stranden finder sted i den åbne container ved Øresundsstien frem til 23. juli 2023.

BIG BANG Festival

BIG BANG Festival er en weekendfestival af lyd for eventyrlystne ører. Der er lagt op til en hel weekend på Musiktorvet og i husene omkring med vidunderlig musik, fantastiske klange, lydeksperimenter, skøre installationer og billedskønne musikforestillinger. Festivalen er en 25 år gammel europæisk festival, der første gang ramte Amager i august 2021.

BIG BANG Festival finder sted 20. og 21. august 2023 på Øresundsvej 4-8.

Kulturhavn Festival

Den sidste weekend i august er der Kulturhavn Festival - en årlig begivenhed, der bringer kunst, kultur og bevægelse til havnen. Med nysgerrighed og begejstring udforskes byens blågrønne oaser og inviterer på eventyr i nye havnekvarterer. Kulturhavns net er fyldt med oplevelser, der spænder lige så bredt, som havnen er lang: workshops, guidede udflugter i og omkring havnen, musik, teater og poesi er blot noget af det, der findes til festivalen.

Kulturhavn Festival finder sted 26. og 27. august 2023 i hele Københavns Havn.

 

Brug for mere inspiration?

BrugByen.nu finder du inspiration til massevis af aktiviteter i København. Her er noget for enhver smag, ethvert alderstrin og behov.

Kultur- og Fritidsforvaltningen