Arkivnyhed - Kan være forældet

Er din cykel blevet flyttet?

Hvis du stiller din cykel udenfor cykelstativerne ved metronedgangen på Haraldsgade, vil den sandsynligvis blive flyttet hen til et af de nærliggende cykelstativer.

Fra Skjolds Plads er der mange cyklister, der tager metroen videre. Derfor er der også opsat mange cykelstativer, så det er nemt for pendlere og andre at parkere cyklen.

Vi flytter cyklerne ved trappenedgangen

Ved trappenedgangen til metroen på Haraldsgade er der desværre ofte henstillede cykler. Her er det ikke tilladt at parkere sin cykel, fordi passagen er smal, og parkerede cykler gør det svært for personer med handicap og andre at komme hen til elevatoren.

Københavns Kommune afprøver i øjeblikket en forsøgsordning, hvor området med parkeringsforbud bliver skiltet endnu tydeligere, og hvor cykler, der er sat uden for stativ omkring nedgangen til metroen, flyttes til ledige stativer på Skjolds Plads.

På kortet kan du se forsøgsordningens zoner.

Bedre fremkommelighed

Tanken bag forsøget er at skabe bedre fremkommelighed og at afprøve effekten af disse tiltag i forhold til den ulovlige cykelparkering.

Cyklerne flyttes af Københavns Kommunes cykeloprydningsteam. Både Vejdirektoratet og Københavns Politi har givet tilladelse til at gennemføre forsøget i henhold til færdselslovens paragraf 92e.

Forsøget løber fra 6. februar 2023 til 31. marts 2023.

Billede
Kort af metrostationen 'Skjolds Plads', omkranset af Tagensvej, Haraldsgade og Skjolds Plads. Området med cykelparkeringsforbud, ligger i Haraldsgade. Området med ledige cykelstativer ligger på Skjolds Plads.
Metrostationen Skjolds Plads. Området med cykelparkeringsforbud i Haraldsgade er markeret med rød, stiplet linje. Området med ledige cykelstativer på Skjolds Plads er markeret med en blå, prikket linje.

Kontakt

Mobilitet