Mødedato: 19.11.2020, kl. 19:00
Mødested: Biblioteket Rentemestervej

Puljeansøgninger november 2020

Formandskabet indstiller,

1. at Bispebjerg Lokaludvalg drøfter og beslutter indstillingerne fra Puljeudvalget.

Problemstilling

Der var modtaget 15 ansøgninger til aktiviteter her i 2020. Formanden for Bispebjerg Lokaludvalg har på forhånd valgt at udsætte behandlingen af 3 ansøgninger da vurderingen er at disse arrangementer ikke kan afvikles med overholdelse af de gældende corona restriktioner. Der er således 12 ansøgninger lokaludvalget skal tage stilling til på dette møde. Ved en fejl blev ansøgning nr. 12 ikke behandlet på mødet i Puljeudvalget – er medsendt som bilag til indkaldelsen.

Økonomi:

Der er forsat bevillinger der bortfalder fordi arrangementer bliver aflyst. Med udgangspunkt i det vi ved, er der 450.000 kr. tilbage i puljen til resten af 2020.

Hvis lokaludvalget følger indstillingerne fra Puljeudvalget med det højest indstillede beløb 285.000 kr. (jf. nedenstående) vil der være på. 165.000 kr. (restbeløb) tilbage til resten af 2020 (puljemidler). Dette tal skal tages med et STORT forbehold, da der ganske givet kommer endnu flere aflysninger.

Mandag den 9 november var der digitalt møde i puljeudvalget. Følgende deltog i mødet: Tom Jørgensen, Pia Liske, Per Vandrup, Trine Schaltz, Ditte Strecker, Lennart Frandsen, Kristoffer Bøgelund, Tove Auda og Dan Kreutzfeldt. (Dan deltog ikke i behandlingen af ansøgning nr. 6: Musikalsk julekalender).

Der er udarbejdet følgende indstillinger;

1.

Lauritz Toftegård Bodholdt. Coronaradio. Ansøgt beløb: 32.000 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes delvist med 16.000 kr.

Puljeudvalget indstiller at der gives afslag

Begrundelse:

Et fint projekt der har til formål at være et lokalt samlingspunkt i den kommende tid hvor coronarestriktionerne gør det svært at komme hinanden ved. Derudover er det et frivilligt projekt, som skal foregå i Ungdomshuset. Der søges udelukkende om midler til køb af udstyr til producering af radio. Da ansøger allerede har modtaget støtte fra Nørrebro Lokaludvalg indstilles det at der støttes delvist med 16.000 kr.

På trods af at intentionerne bag projektet er fine, så er projektet for uklart – hvad er det de gerne vil producere? og hvorfor har det ikke være muligt for dem at starte selv med at producere radio, med de midler (computer, telefon) de allerede har? Derudover søges der udelukkende om midler til indkøb af materialer, hvilket er problematisk, da ansøger er en privatperson. Derfor indstilles det at der gives afslag

2. Munkevangens Bestyrelse. Juleaften på nettet. Ansøgt beløb: 39.000 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes med det fulde beløb 39.000 kr.

Begrundelse:

Der ansøges om midler til at afholde to koncerter juleaften, som skal rette sig specifikt til ældre der skal være alene juleaften, bl.a. grundet corona. Derudover vil ansøger afholde hjælpesessions hvor ældre kan få hjælp til opsætning af PC og tablet, sådan at de kan se koncerterne, men også for at sikre at de kan modtage videoopkald fra familie og venner på aftenen. Helt konkret søges der om midler til musikerhonorar og derudover til indkøb af tablets og smartphones. Puljeudvalget finder at det er et hjertevarmt projekt, der netop giver mening i denne tid, hvor det er vigtigt at vi sikrer at vores ældre medborgere også kan gøre brug af de elektroniske muligheder, som for tiden erstatter de normale fysiske aftaler. Det indstilles derfor at der støttes med det fulde beløb.

3. Den dansk-franske skole. Bæredygtigt havearbejde i den dansk-franske skole. Ansøgt beløb: 45.000 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes delvist med 10.000 kr.

Begrundelse:
Der søges om midler til at anlægge et køkkenhaveprojekt i den dansk-franske skole, som har til formål at børnene i fællesskab med lærer, pædagoger og forældre skal lære om dyrkningen af mad og øge miljøbevidstheden. Konkret søges der om materialer til anlægning af køkkenhaven (10.000 kr.) og løn til lærere og pædagoger (35.000 kr.). Puljeudvalget vurderer at det ikke kan være bypuljens opgave at betale lærer- og pædagogløn, men da haven er åben for offentlig gennemgang, indstilles det at der støttes med midler til materialer – altså en delvis indstilling på 10.000 kr.

 

 

4. Con3bute. Torsdagstalks. Ansøgt beløb: 10.000 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

A. Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes med det fulde beløb 10.000 kr.

B. Puljeudvalget indstiller at der gives afslag

Begrundelse:  

A: Ansøger ønsker at afholde en debat hvor danskhed og kristne værdier skal diskuteres. Det kommer til at forgå i Enigheden på Bygmestervej, både fysisk og som livestream. Arrangementet virker gennemarbejdet og der er allerede blevet inviteret tre oplægsholdere: imam Naveed Baig, præst Thomas Høg Nørager og Anders Folmer som er ansat på Institut for Menneskerettigheder. Puljeudvalget finder emnet relevant, især i en mangfoldig bydel som Bispebjerg, derudover er er der tale om et åbent arrangement og der tages ikke entre. Endvidere tillægges det vægt at der til trods for corona stadig er nogle tilbud i bydelen. Under forudsætning af at alle coronarestriktioner kan overholdes, indstilles detderfor at der støttes med det fulde beløb.

B: Det er godt med aktiviteter i bydelen i en tid som denne, så er arrangement for politisk til at puljeudvalget finder at vi kan støtte det. Der er ikke tale om direkte forkyndelse, men det er tydeligt at der er et klart politisk formål med arrangementet: ” Med denne talk ønsker Con3bute at nuancere debatten omkring såkaldte danske og kristne værdier samt danskhed ved at udfordre den eksisterende diskurs på området.” Derfor indstilles det at der gives afslag.

 

5. Djamal Dine Zitout. KBH NV: vores kvarter. Ansøgt beløb: 40.000 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

A. Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes delvist med 30.000 kr.

B. Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes delvist med 20.000 kr.

C. Puljeudvalget indstiller at der gives afslag på ansøgningen

Begrundelse:                    

A: Ansøger ønsker at filme 10 film der skal tage udgangspunkt i forskellige steder i Bispebjerg, som tilsammen skal give et billede af hvilken aktiv og mangfoldig bydel Bispebjerg er. Filmene stilles til rådighed for lokaludvalget og kan på Facebook give indtryk af bydelens mangfoldighed/tilbud både for den der bor her og dem der ikke kender bydelen. Der søges primært om honorar til ansøger, som er fotograf, og står for at optage filmene. Derudover søges der også om honorar til en kommunikationsansvarlig. Hvis filmene er godt produceret og henvender sig til at lokaludvalget kan dele dem på vores kanaler, finder puljeudvalget honorar til en kommunikationsansvarlig for unødvendigt. Derfor indstilles det, at der støttes med 30.000 kr. (det fulde beløb minus honorar til kommunikationsansvarlig)

B: Enig i ovenstående argumentation, om at det kunne være interessant at se hvad filmene og ansøger kan bidrage med. Man finder dog at ansøgningen er for voldsom, og foreslår derfor at man støtter med halvdelen og opfordrer ansøger til dermed kun at producere 5 film.

C: Da der kun søges om honorar til ansøger til et selvopfundet projekt, anses ansøgningen for en jobansøgning. Det kan ikke være puljens formål at fungere som arbejdsgiver, hvorfor det indstilles at der gives afslag.

6. Stine Sørensen. Klassisk musikalsk julekalender. Ansøgt beløb: 97.720 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

  1. Puljeudvalget indstiller at ansøgningen imødekommes med det fulde beløb 97.720 kr.
  2. Puljeudvalget indstiller at der gives afslag på ansøgningen

Begrundelse:

A: Der søges om midler til at lave en musikalsk online julekalender med koncerter hver dag i december. Den altoverskyggende udgiftspost er tariffer til kunstnere på 90.000 kr. Puljeudvalget finder det vigtigt med aktivitet her i coronatiden, og synes at projektet lyder anderledes og interessant. Det indstilles derfor at der støttes med det fulde beløb.

B: Denne ansøgning minder meget om Nordvest Festival 2020 som bydelspuljen støttede i sidste runde. Her var erfaringen at der var et begrænset publikum der så med, da projektet ændrede sig fra fysisk til online. Det er en dårlig ide igen at støtte et stort online projekt, hvor man kan stille spørgsmålstegn til hvor mange det kommer til gavn. Derudover er ansøgningen også for sparsom og udetaljeret, især når man tager det store beløb der søges i mente. Derfor indstilles det at der gives afslag.

7. Shiva Karki. Himlayan Sports Club. Ansøgt beløb: 30.000 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

Puljeudvalget indstiller at der gives afslag på ansøgningen

Begrundelse:

Der søges om midler til drift af Himlayan Sports Club hvor børn og unge fra mindre bemidlede familie kan dyrke cricket og være en del af foreningslivet. Da puljeudvalget som udgangspunkt ikke kan støtte drift og kontinuerlige udgifter, indstilles det at der gives afslag. Dog vil vi stærkt opfordre ansøger til at blive en folkeoplyst forening, da de på denne måde ville modtage støtte på linje med andre foreninger.

8. Kirkens Korshær. Opbevaring af madvarer. Ansøgt beløb: 13.560 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes med det fulde beløb 13.560 kr.  

Begrundelse:

Kirkens korshær søger om støtte til at købe et nyt køleskab til deres varmestue, da deres nuværende ikke fungerer længere. Med madvarer fra fødevarebanken laver kirkens korshær dagligt mad til 30-40 brugere og derudover til kvinde- og familiegrupper. Ligesom lokaludvalget tidligere har støtte fx et sejl på hulgårdsplads, og et toilet på likørstien, vurderer puljeudvalget at dette projekt også godt kan støttes. Derfor indstilles det at der støttes med det fulde beløb.

 

9. Bispebjerg Boldklub. Indkøb af udstyr. Ansøgt beløb: 17.000 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes med det fulde beløb 17.000 kr.

Begrundelse:

Bispebjerg Boldklub er en frivillig drevet fodboldklub som befinder sig i Lersøparken. Grundet medlemsekspandering, søges der nu om midler til at købe to 7-mandsmål. Da puljeudvalget finder at det er vigtigt med fritidstilbud i bydelen og at fodboldmålene vil kunne komme en bred skare af nuværende og fremtidige foreningsmedlemmer til gode, indstilles det at der støttes med det fulde beløb.

10. Smedetoften. Undervisning i Digital Design i Makerspace Ansøgt beløb: 50.000 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes delvist med 30.000 kr.

Begrundelse:

Der søges om midler til at indkøbe 15 computere, der skal stå på Smedetoften 12, og hvis primære funktion er at gøre makerspaceprogrammet mere funktionelt og effektivt, ved at sikre at alle elever har en computer til rådighed. Computerne vil være tilgængelige for alle brugere af Smedetoften i åbningstiden. Smedetoften udfører et vigtigt et stykke arbejde med at skubbe de unge (og ofte lidt sårbare unge) i retning af tage en uddannelse. Puljeudvalget finder det vigtigt, at lokaludvalget understøtter klubbens arbejde. Dog har puljeudvalget svært ved at vurdere behovet for og succesen af at købe computerne, indstilles det at der støttes delvist med et mindre beløb, og så må puljeansøger søge igen, hvis der stadigvæk er et behov og en succesfuld evaluering.

11. Fuglekvarterets Fælleskafé. Lokale fællesskaber. Ansøgt beløb: 9.000 kr.

Puljeudvalgets indstilling:

Puljeudvalget indstiller, at ansøgningen imødekommes med det fulde beløb 9.000 kr.

Begrundelse:

Fuglekvarterets Fælleskafé er en frivillig- og lokalt borgerdrevet borgercafe der åbnede sidste år – de tilbyder bl.a. arrangementer for alle aldersgrupper. Lokaludvalget har tilbage ved opstarten i februar i år støttet projektet med 16.000 kr. til arrangementer og lidt indretning. Der søges om et mindre beløb til hjælp med facaderenovering og derudover indretning af et baglokale. Lokaludvalget modtager mange ansøgninger fra eksterne ansøgere uden egentlig tilknytning til bydelen, der søger om honorar til sig selv - OG ikke så tit fra lokale borgere, der ved frivillig indsats gør en positiv forskel for bydelen.  Derfor vil puljeudvalget gerne støtte op om dette borgerdrevne initiativer og indstiller at der støttes med det fulde beløb.

12. Julesjov på Lygten. Ansøgt beløb 13.500 kr.

Indstilling: Ingen

Der søges om 13.500 kr. til ”Julesjov på Lygten” Der er tale om 3 Comedy Shows p.g.a. corona restriktionerne kan der maksimalt være 50 publikummer pr. forestilling. Der er gratis adgang (dog mod tilmelding) – da ansøger tillægger det vægt, at alle skal have mulighed for at opleve denne form for comedy og også dem der ikke har kendskab til genren. Desuden vil de 3 shows blive sendt på Facebook. Der søges om penge til: PR, honorar til skuespillere og band, forplejning til skuespillere og band, indkøb af nye ledninger til fremtidig brug på Lygten og transport. Ansøger er opmærksom på at alle corona restriktioner skal overholdes.

Som ansøger anfører, er Lygten Station anerkendt som et af de førende steder for comedy.

 

 

Beslutning

Lokaludvalgets beslutning:

Ansøgning 1: Coronaradio.

Bevilling på 16.000 kr. blev sat til afstemning:

Følgende stemte for:

Alex Heick – Konservative

Trine Schaltz – FAKTI

Jonas Zimsen – Enhedslisten

Ditte Strecker – Socialdemokratiet

Pia Liske – Almene Boliger Ryparken

Ditte Danielsen – Global Kidz

Per Vandrup – KFUM Spejderne Lundehus

Martin Kjærulff - Alternativet

Lennart Frandsen – Emdrup Grundejerforening

Ulla Jørholt – Vejlauget Firkløvret

Finn Hermansen – Fuglevængets Beboerforening.

Henrik Possin Müller – SF

Merete Pedersen – Almene Boliger AAB afd. 32.

Tom Jørgensen – Agendaforeningen

Følgende stemte imod bevillingen:

Kristoffer Bøgelund – Liberal Alliance

Dan Kreutzfeldt – RadikaleVenstre

Ingen undlod:

Bevillingen på 16.000 kr. til ansøgning 1 Coronaradio blev godkendt

 

Ansøgning 2: Juleaften på nettet. Bevilling på 39.000 kr. godkendt uden afstemning.

Ansøgning 3: Bæredygtig havearbejde. Bevilling på 10.000 kr. godkendt uden afstemning.

 

Ansøgning 4: Torsdagstalk.

Bevilling på 10.000 kr. blev sat til afstemning:

Følgende stemte for:

Alex Heick – Konservative

Trine Schaltz – FAKTI

Jonas Zimsen – Enhedslisten

Ditte Strecker – Socialdemokratiet

Pia Liske – Almene Boliger Ryparken

Ditte Danielsen – Global Kidz

Per Vandrup – KFUM Spejderne Lundehus

Martin Kjærulff - Alternativet

Lennart Frandsen – Emdrup Grundejerforening

Ulla Jørholt – Vejlauget Firkløvret

Finn Hermansen – Fuglevængets Beboerforening.

Henrik Possin Müller – SF

Merete Pedersen – Almene Boliger AAB afd. 32.

Dan Kreutzfeldt – RadikaleVenstre

Følgende stemte imod bevillingen:

Kristoffer Bøgelund – Liberal Alliance

Tom Jørgensen – Agendaforeningen

Ingen undlod:

Bevillingen på 10.000 kr. til ansøgning 4 Torsdagstalks blev godkendt

 

Ansøgning 5: KBH NV – Vores Kvarter.

Bevilling på 30.000 kr. blev sat til afstemning:

Følgende stemte for:

Alex Heick – Konservative

Jonas Zimsen – Enhedslisten

Ditte Strecker – Socialdemokratiet

Ditte Danielsen – Global Kidz

Martin Kjærulff - Alternativet

Lennart Frandsen – Emdrup Grundejerforening

Ulla Jørholt – Vejlauget Firkløvret

Finn Hermansen – Fuglevængets Beboerforening.

Henrik Possin Müller – SF

Merete Pedersen – Almene Boliger AAB afd. 32.

Følgende stemte imod bevillingen:

Tom Jørgensen – Agendaforeningen

Kristoffer Bøgelund – Liberal Alliance

Dan Kreutzfeldt – RadikaleVenstre

Pia Liske – Almene Boliger Ryparken

Per Vandrup – KFUM Spejderne Lundehus

Trine Schaltz – FAKTI

Ingen undlod:

Bevillingen på 30.000 kr. til ansøgning 5 KBH NV – Vores  kvarter blev godkendt

 

Ansøgning 6: Musikalsk Julekalender.

Bevilling på 97.720 blev sat til afstemning:

(Dan Kreitzfeldt deltog ikke under dette punkt).

Følgende stemte for:

Trine Schaltz – FAKTI

Jonas Zimsen – Enhedslisten

Ditte Strecker – Socialdemokratiet

Ditte Danielsen – Global Kidz

Per Vandrup – KFUM Spejderne Lundehus

Martin Kjærulff - Alternativet

Følgende stemte imod bevillingen:

Kristoffer Bøgelund – Liberal Alliance

Henrik Possin Müller – SF

Pia Liske – Almene Boliger Ryparken

Lennart Frandsen – Emdrup Grundejerforening

Finn Hermansen – Fuglevængets Beboerforening.

Undlod:

Alex Heick – Konservative

Ulla Jørholt – Vejlauget Firkløvret

Tom Jørgensen – Agendaforeningen

Merete Pedersen – Almene Boliger AAB afd. 32.

Bevillingen på 97.720 kr. til ansøgning 6 Musikalsk Julekalender blev godkendt

 

Ansøgning 7: Himlayan Sports Club. Afslag uden afstemning.

Ansøgning 8: Opbevaring af madvarer. Bevilling på 13.560 kr. godkendt uden afstemning.

Ansøgning 9: Bispebjerg Boldklub - udstyr. Bevilling på 17.000 kr. godkendt uden afstemning.

 

Ansøgning 10: Undervisning Digital design – Klub Smedetoften

Bevilling på 50.000 blev sat til afstemning:

Følgende stemte for:

Trine Schaltz – FAKTI

Alex Heick – Konservative

Jonas Zimsen – Enhedslisten

Ditte Strecker – Socialdemokratiet

Henrik Possin Müller – SF

Ditte Danielsen – Global Kidz

Pia Liske – Almene Boliger Ryparken

Finn Hermansen – Fuglevængets Beboerforening.

Tom Jørgensen – Agendaforeningen

Martin Kjærulff - Alternativet

Følgende stemte imod bevillingen:

Kristoffer Bøgelund – Liberal Alliance

Dan Kreutzfeldt – Radikale Venstre

Per Vandrup – KFUM Spejderne Lundehus

Merete Pedersen – Almene Boliger AAB afd. 32.

Ulla Jørholt – Vejlauget Firkløvret

Lennart Frandsen – Emdrup Grundejerforening

Ingen undlod:

Bevillingen på 50.000 kr. til ansøgning 10 Undervisning Digital Design – Klub Smedetoften blev godkendt

 

Ansøgning 11: Lokale fællesskaber. Bevilling på 9.000 kr. godkendt uden afstemning.

Ansøgning 12: Julesjov på Lygten. Bevilling på 13.500 kr. godkendt uden afstemning.

Til top