Mødedato: 15.01.2020, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

Medlemsforslag om ekstra indsatser for højt begavede elever i folkeskolen

 

Det foreslås,

  1. at Børne- og Ungdomsudvalget pålægger Børne- og Ungdomsforvaltningen at fremlægge en sag til behandling i udvalget om mulige indsatser for at tilbyde ekstra indsatser for de højt begavede elever i folkeskolen samt budgetnotater for de foreslåede indsatser. Forslaget skal fremlægges tids nok til, at indsatser og budgetnotater kan indgå i drøftelserne om Budget 2021.

(Stillet af Venstre)

 

Motivering

Den tidligere regering lancerede i 2018 den såkaldte talentenhed med et budget på 65 mio. kr. til at forbedre indsatserne for de højt begavede elever i folkeskolen. Regeringen har imidlertid annonceret, at den ønsker at nedlægge talentenheden.

Venstre mener, at Folkeskolen skal være et godt tilbud til alle børn, og alle elever skal have udfordringer, som passer til deres faglige niveau. Hvis vi vil have en stærk folkeskole for alle, så kræver det, at de bedste elever også vælger folkeskolen. 

Ifølge PISA-undersøgelser har Danmark færre elever på de højeste niveauer end OECD-gennemsnittet, og det er derfor meget ærgerligt, at indsatserne for de fagligt dygtigste bliver nedprioriteret.

På den baggrund ønsker Venstre at drøfte, hvilke indsatser Københavns Kommune kan iværksætte for at styrke tilbuddene til kommunens dygtigste skoleelever.

 

Beslutning

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning på mødet den 15. januar 2020:

Medlemsforslaget blev godkendt, idet udvalget ønskede at forvaltningen vender tilbage med en indstilling til politisk drøftelse om status vedr. eksisterende indsatser for målgruppen, initiativer og muligheder for at styrke indsatsen på området.

Til top