Mødedato: 19.09.2018, kl. 18:30
Mødested: Nabo Østerbro, Odensegade 5, 2100 København Ø

Københavns Kommunes Integrationspolitik 2019-22

Se alle bilag

Indstilling

Formanden indstiller til Østerbro Lokaludvalg,

1. at Lokaludvalget godkender udkast til høringssvar til ny integrationspolitik

Problemstilling

Østerbro Lokaludvalg har modtaget udkast til ny integrationspolitik 2019-2022 i høring til den 19. september 2018 (fristen dog udskudt til 20. sept). Udkastet til integrationspolitik er udarbejdet af forvaltningen på baggrund af drøftelser i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, dialogmøder for københavnere og besøg i udsatte byområder, samt på baggrund af drøftelser i henholdsvis Københavns Integrationsråd og Medborgerforum. Endelig er de øvrige forvaltninger løbende blevet inddraget i udarbejdelsen af udkastet.

Udkastet til Integrationspolitik 2019-22 beskriver en vision om et København, hvor alle københavnere har samme muligheder. Flere skal klare sig godt i folkeskolen, få en uddannelse, komme i beskæftigelse, blive en del af foreningslivet, have et godt helbred og bidrage positivt til deres lokalsamfund. Alle københavnere skal samtidig tage et aktivt medansvar for at være en del af fællesskabet. Integrationspolitikken bygger på fem pejlemærker:

  1. Flere københavnere med minoritetsbaggrund skal i job
  2. Flere københavnere med minoritetsbaggrund skal klare sig godt i folkeskolen og blive bedre rustet til at gennemføre en ungdomsuddannelse
  3. Flere københavnere med minoritetsbaggrund skal deltage aktivt i kultur- og foreningslivet, og flere skal være inkluderet i det omkringliggende samfund
  4. Flere københavnere med minoritetsbaggrund skal opleve en bedre sundhedstilstand og en forbedret livskvalitet
  5. Flere københavnere med forskellig baggrund skal bo side om side, og færre københavnere med minoritetsbaggrund skal begå kriminalitet.

Forvaltningen har ydermere lavet en opsamling på dialogmøder afholdt tre steder i byen, som kan ses på dette link:
https://www.kk.dk/sites/default/files/uploaded-files/opsamling_paa_dial…

Løsning

Fagudvalget for Social, Sundhed, Ældre og Integration har lavet et udkast til høringssvar, som findes i bilag.

Videre proces

Forvaltningen arbejder med stramme tidsfrister, men sekretariatet har fået lov at indsende et høringssvar dagen efter fristen og lokaludvalgsmødet, dvs. den 20. september.

 

Beslutning

Der var en afstemning om følgende ændringsforslag: De tre første sætninger bibeholdes. De sidste to sætninger fra "Der bør stilles krav..." udgår.

Ændringsforslaget blev vedtaget, idet ni stemte for (Allan Marouf, Finn Kristiansen Jóannes Jørgen Gaard, Bo Sandberg, Morten Buchwald, Annette Engell Emmeline Othine, Allan Tyrrestrup og Dan Pedersen). Tre stemte imod (David Schack Trappaud Rønne, Lartey Godwin Lawson og Karin Storgaard). Seks undlod at stemme (Finn Larsen, Iben Vestergård, Hugo Hannibal, Jan Sørensen, Henrik Conradsen og Jesper Koefoed-Melson).

Derefter blev der stemt om høringssvaret med den vedtagne ændring. Dette blev godkendt, idet 12 stemte for (Allan Marouf, Finn Larsen, Finn Kristiansen, Jóannes Jørgen Gaard, Jan Sørensen, Bo Sandberg, Annette Engell, Morten Buchwald, Karin Storgaard, Allan Tyrrestrup, Hugo Hannibal og Dan Pedersen). Tre stemte imod (Henrik Conradsen Lartey Godwin Lawson og David Schack Tappeaud Rønne). Tre undlod at stemme (Emmeline Othine, Jesper Koefoed-Melson og Iben Vestergård).

David Rønne meddelte at han ville eftersende en protokolbemærkning om, at han ikke er enig i integrationspolitikken. Teksten er dog ikke modtaget i sekretariatet til fristen (21. september kl. 12).

Til top