Mødedato: 09.10.2017, kl. 17:30
Mødested: Plejecenter Fælledgården, Drejøgade 3, 2100 København Ø

Valg til lokaludvalg 2018

Orientering om arbejdet med valg til Lokaludvalg 2018.

Indstilling

Formanden foreslår Østerbro Lokaludvalg

1. at tage orienteringen fra workshop om valg til efterretning

2. at drøfte brugen af ambassadører i forbindelse med valg, samt at lave en bruttoliste over lokaludvalgsmedlemmer, der har lyst til at indgå i denne bruttotrup

Problemstilling

Den 27. februar 2018 skal der afholdes valgmøde på Østerbro for at vælge et nyt Lokaludvalg.

Sekretariatet og lokaludvalgsmedlemmer afholdt tirsdag den 26. sept. 2017 en workshop om valg til Lokaludvalg 2018.

Workshoppen koncentrerede sig om følgende emner:

  • Hvad får folk til at stille op til Lokaludvalget
  • Hvad er et sjoveste ved at være i Østerbro Lokaludvalg
  • Succeshistorierne fra Østerbro Lokaludvalg
  • Gode ideer til kampagneforløb og rekruttering
  • Drøftelse af repræsentativitet i lokaludvalget

Ambassadører for Lokaludvalget

En af de konkrete ideer, som blev drøftet på workshoppen var at have nogle lokaludvalgsmedlemmer som ambassadører. Sekretariatet skriver allerede i løbet af efteråret til foreningerne i bydelen, og vil gerne ved samme lejlighed kunne tilbyde, at et lokaludvalgsmedlem og en medarbejder fra sekretariatet kan komme på besøg hos foreningerne, hvis de ønsker det, og fortælle om lokaludvalgsarbejdet.
Baggrunden for denne idé er en tro på, at det personlige møde har stor værdi for rekrutteringsarbejdet. Ved at møde et lokaludvalgsmedlem og indgå i en mere personlig snak, er det muligt at formidle, hvad lokaludvalgsarbejdet går ud på, og samtidig også hvad det kræver at gå ind i lokaludvalgsarbejdet.

Løsning

Lokaludvalget tager orienteringen fra workshoppen til efterretning, og at medlemmer der har lyst til at indgå i et ambassadørkorps melder sig til en bruttotrup.

Økonomi

Denne indstilling har ingen økonomiske konsekvenser for Østerbro Lokaludvalg. Der vil på lokaludvalgsmødet den 14. nov. 2017 blive fremlagt en indstilling med forslag til en kampagne, som der formentlig vil skulle afsættes puljemidler til.

Videre proces

Sekretariatet arbejder videre med at planlægge afviklingen af valget den 27. februar 2018, samt forløbet op til. Såfremt lokaludvalgsmedlemmer vil indgå i en bruttotrup, der kan tage med ud og besøge foreninger, vil sekretariatet kontakte truppen, når der er foreninger, der ønsker besøg.

På lokaludvalgsmødet den 14. nov. 2017 vil der blive fremlagt en indstilling med et konkret forslag til en kampagne frem til valgmødet den 27. februar 2018.

På lokaludvalgsmødet den 13. december 2017 vil der blive fremlagt en indstilling, der lægger op til en diskussion og vedtagelse af hvilke valggrupper lokaludvalget vil foreslå til valgmødet.

 

Beslutning

Lokaludvalget tilsluttede sig ideen om et ambassadørkorps, der kan hjælpe med at besøge foreninger og fortælle om lokaludvalgsarbejdet.

Følgende personer meldte sig til at indgå i bruttotruppen:

Allan Marouf
Axel Thrige Laursen
Annette Engell

Til top