Mødedato: 26.08.2015, kl. 18:30
Mødested: Beboerhuset, Dronningensgade 34

Stålramper på trappen ved fortovshjørnet Overgaden neden Vandet og Torvegade

Se alle bilag
Christianshavns Lokaludvalg skal beslutte en henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen om stålramper på trappen ved fortovshjørnet Overgaden neden Vandet og Torvegade.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår,
  1. Christianshavns Lokaludvalg godkender henvendelsen til Teknik- og Miljøforvaltningen om stålramper på trappen ved fortovshjørnet Overgaden neden Vandet og Torvegade, der fremgår af løsningsafsnittet.

Problemstilling

En borger har gjort lokaludvalget opmærksom på, at stålramperne på trappen ved fortovshjørnet Overgaden neden Vandet og Torvegade er et problem for handicappede og folk med barnevogne, ligesom hun mener, at de er farlig i mørk eller sne. Endvidere gør de det vanskeligt for hende som ejendomsejer at renholde fortovet.

Løsning

Formanden foreslår følgende henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen:

"En borger har gjort Christianshavns Lokaludvalg opmærksom på, at stålramperne på trappen ved fortovshjørnet Ovengaden neden Vandet og Torvegade udgør et problem for handicappede, der ikke kan bruge gelænderet ved trappen pga. placeringen af ramperne og at ramperne er placeret forkert i forhold til barnevognshjul. Hun gør endvidere opmærksom på, at hjørnet er mørkt om aftenen og at ramperne ikke til at se, når de er tildækket af sne. Endelig gør hun opmærksom på, at ramperne har det gjort det vanskeligere for hende som ejendomsejer at holde fortovet rent . Hun foreslår en trappeløsning som den, der er rundt om hjørnet i Torvegade, der er nænsomt passet ind i miljøet ved brug af fliser og brosten. 

Lokaludvalget  beder forvaltningen fortælle os, om man vil gøre noget ved problemet; i givet fald hvornår.

Med venlig hilsen

Poul Cohrt,
formand"

Økonomi

Intet.

Videre proces

Når lokaludvalget har godkendt henvendelsen, sender sekretariatet den til Teknik- og Miljøforvaltningen.

Beslutning

Kirsten V. Andersen stillede ændringsforslag om, at det i henvendelsen skal præciseres, at det drejer sig om fortovshjørnet på den sydlige del af Ovengaden neden Vandet og Torvegade.

Jette Philipsen stillede ændringsforslag om, at lokaludvalget i henvendelsen skriver stålskinner og ikke stålramper.

Poul Nielsen stillede ændringsforslag om, at lokaludvalget i henvendelsen foreslår, at der lægges en plade i stedet.

Jane Lytthans stillede ændringsforslag om, at lokaludvalget i henvendelsen foreslår, at pladen lægges på den anden side af trappen, så man kan benytte gelænderet.

Lokaludvalget bemyndigede formanden til på baggrund af ændringsforslagene at rette og sende henvendelsen til Teknik- og Miljøforvaltningen om stålskinner på trappen ved fortovshjørnet Overgaden neden Vandet (sydlige del) og Torvegade, der fremgår af løsningsafsnittet.

Til top