Mødedato: 11.09.2014, kl. 18:30
Mødested: Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

Borgerdialog om området syd for Kastellet

Indre By Lokaludvalg skal beslutte borgerdialog om området syd for Kastellet.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår,
  1. at Indre By Lokaludvalg holder et borgermøde om området syd for Kastellet jf. løsningsafsnittet.
  2. at Indre By Lokaludvalg afsætter en ramme på 20.000 kr. til dette formål. Midlerne tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
  3. at indre By Lokaludvalg udpeger to lokaludvalgsmedlemmer, som i samarbejde med sekretariatet planlægger og gennemfører borgermødet, samt konkluderer på borgerdialogen.

Problemstilling

En borger har med mail spurgt lokaludvalget, hvor langt udvalget er med hensyn til at tænke forbedringer af forholdene i området Esplanaden / Amailiegade / Toldboden, særlig med hensyn til sikkerhed for cyklister og generel social trivsel på strækningen. Han spørger, om man ikke som minimum bør ensrette strækningen eller eventuelt gøre Esplanaden-enden ved Bredgade blind, samt anlægge cykelstier på hele strækningen, så man mindsker trafikken og øger trafiksikkerheden til gavn for borgerne og turisterne, som anvender denne strækning til fods eller på cykel. Han mener, at det vil være fantastisk, om man kunne integrere Esplanaden/Amaliegade med det nye Frihedsmuseum til et torv.
 
Lokaludvalget har været repræsenteret ved en workshop den 29. august 2014 om det nye Frihedsmuseum, som Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme stod for.

Løsning

I lokaludvalgsmødet vil formanden orientere om workshoppen den 29. august 2014 om det nye Frihedsmuseum, som Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme stod for.

Formanden foreslår, at lokaludvalget holder et borgermøde i kvarteret med henblik på at høre om problemstillinger i kvarteret og forslag til, hvordan forholdene kan blive bedre. På mødet præsenteres og drøftes dels resultatet af workshoppen om Frihedsmuseet og dels tanken om, at området syd for Kastellet skal ses som en helhed, der i overvejende grad indrettes for fodgængere og cyklister. Formålet med borgerdialogen er at få et grundlag for lokaludvalget til henvende sig til relevante interessenter, særligt Teknik-  og Miljøforvaltningen og Styrelsen for Slotte og Ejendomme, med et forslag om at udvikle en plan for, hvordan området kan nyindrettes. 

Formanden foreslår, at der udpeges to tovholdere til sammen med sekretariatet at planlægge og gennemføre borgerdialogen.

Økonomi

Formanden foreslår, at lokaludvalget afsætter 20.000 kr. til borgerdialogen.

Videre proces

Borgerdialogen gennemføres senest 31. oktober, således at lokaludvalget kan tage stilling til konklusionerne i mødet den 13. november.

Beslutning

  1. Lokaludvalget besluttede at holde et borgermøde om området syd for Kastellet jf. løsningsafsnittet, i samarbejde med relevante aktører.
  2. Lokaludvalget besluttede at afsætte en ramme på 20.000 kr. til dette formål. Midlerne tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
  3. Lokaludvalget udpegede Bent Lohmann, Anthon Ørnbo Skovle, Niels Friis og Kjeld A. Larsen til i samarbejde med sekretariatet at planlægge og gennemføre borgermødet.
Til top