Mødedato: 30.01.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Ansøgning Storbyens små oaser

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Brønshøj-Husum Lokaludvalg,

1. at Lokaludvalget bevilger delvis støtte på 15.000 kr. til Storbyens Små oaser

Problemstilling

Jesper Ravn Nielsen søger om støtte til at holde en en-dags festival i Brønshøj. Brønshøj rummer en stærk værtshuskultur, som lever et stille liv ved siden af det officielle kulturliv, medier og prestigeprojekter. I samarbejde med Bondestuen, Brønshøj Borger Kro, Hos Geerts, Bergs og Ibsens Kaffebar ønsker ansøger, at bidrage til det lokale liv på disse steder med en række vandrende bands, som skal spille på alle disse steder på en dag. Alle Brønshøjs borgere er inviterede til koncert i byens hyggeligste dagligstuer. 2-3 bands vil blive sendt på éndags-turné på alle deltagende værtshuse, så der dagen igennem er koncerter på kryds og tværs af Frederikssundsvej og Brønshøj Torv. Foreløbig arbejdes med følgende bands Orkestar Baxtalo, Schhh Eva, Bolværket, Bodega Boys, Erik Paaske Jam og Svøbsk.

Ansøgt beløb:15.000 kr.

Forventede udgifter
Honorar 15.000 kr. .
Forplejning 1.000 kr.
Kommunikation & PR 4.000 kr.
Transport 1.500 kr.
Projektledelse (Jesper Ravn Nielsen) 2.000 kr.
Udstyr (leje af lyd, lys mv.) 6.500 kr.

Forventede indtægter
Egen finansiering 5.000 kr.

Der er søgt 15.000 kr. i Nordea Fonden.

Projektet planlægges i februar og marts. Der er annonceres og laves PR i april: PR og ultimo april foregår arrangementet. Der er gratis adgang til alle koncerter og de afholdes på Ibsens Kaffebar, Brønshøjvej 14, Brønshøj Borger Kro, Frederikssundsvej 128. Bondestuen, Frederikssundsvej 153. Gerts Vinstue, Frederikssundsvej 158. Cafe Bergs, Frederikssundsvej 162. Alle steder er 2700 Brønshøj. Der er indgået forhåndsaftaler med ovennævnte alle stederne.

Arrangementets målgruppe er borgere i Brønshøj-Husum med fokus på at nå en anden målgruppe, end de traditionelle kulturinstitutioner normalt kommer i kontakt med. Forventet antal deltagere er 300-400. Annoncering foregår via sociale medier, Brønshøj-Husum Avis samt plakater og flyers i bydelen og på deltagende værtshuse.

Ansøgningen har været behandlet i Kulturudvalget, som indstiller til en støtte på 10.000 kr. og opfordrer til, at værtshusene bidrager med det resterende beløb.

Forretningsudvalget indstiller til fuld støtte, da det er et nyskabende projekt.

Løsning

Der er en delt indstilling, og Lokaludvalget beslutter enten:

A. Projektet bevilges den ansøgte støtte på 15.000 kr.

eller

B. Projektet bevilges delvis støtte på 10.000 kr. Begrundelsen for ikke at søtte med det fulde beløb er en forventning, om at værtshusene også bidrager økonomisk til projektet.

Økonomi

Pengene tages fra ekstern pulje.

Beslutning

Projektet bevilges delvis støtte på 10.000 kr. Begrundelsen for ikke at søtte med det fulde beløb er en forventning, om at værtshusene også bidrager økonomisk til projektet.

Beslutningen var enstemmig. Forinden var der en afstemning om at støtte med 15.000 kr. Denne indstilling faldt, idet seks stemte for (Anders Pedersen, Vera Rasmussen, Ernst E. Sørensen, Christian Hesselberg, Palle Lolk og Mikkel Houman). Imod stemte 10 (Erik Fisker, Lis Søkvist, Laust Andersen, Ulla Bille, Ida Louise Sloth Bonnevie, Jens Peter Gjaldbæk, Niels Jørgen Madsen, Freddy Asger Ingvorsen, Stig Torp Kaspersen, Torben Engel-Nielsen). Fire undlod at stemme (Kasper Thorlak, Lars Søndergaard, Karsten Brisell og Hans Bo Larsen).
Til top