Mødedato: 26.05.2014, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Medlemsforslag om cykelparkering

Indstilling og beslutning

Det foreslås, 
  1. At Teknik- og Miljøforvaltningen pålægges at undersøge, hvor og hvor mange steder der kan laves cykelparkering i det felt, der ligger mellem 5 og 10 meter fra et vejkryds, og hvor det efter færdselsloven ikke er lovligt at parkere en bil 
  2. At forvaltningen fremlægger beregninger på, hvad det vil koste at etablere 10.000 ekstra cykelparkeringspladser i Indre By og i den blå parkeringszone
  3. At undersøgelsen og beregningerne fremlægges for udvalget senest i august 2014

                                                                                                        (stillet af Det Konservative Folkeparti)

Motivering
Der er behov for ekstra parkeringspladser til cykler i København. Eksisterende cykelstativer er overfyldte, og en del steder er cykler parkeret op af husmure, der gør det svært for fodgængere at komme forbi.
Færdselsloven er til hinder for, at feltet 5-10 meter fra et vejkryds anvendes til bilparkering pga. oversigtsforholdene. Der er derimod ingen hindring for, at arealet ombygges til cykelparkering.
Det bør derfor undersøges, hvor og hvordan der kan skabes ekstra cykelparkeringsmuligheder – både for almindelige cykler og for ladcykler. I undersøgelsen bør det også indgå, i hvilket omfang fortov skal omlægges.

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet 26. maj 2014

Medlemsforslaget blev godkendt uden afstemning.

A, B, F og Ø fremsatte følgende protokolbemærkning:

”Enhedslisten, Socialdemokraterne, SF og Radikale ser frem til at få overblik over omkostninger og muligheder for cykelparkering i indre by og i blå parkeringszone, men har hermed ikke besluttet at forslaget skal indgå i budgetforhandlingerne for 2015. ”

Til top