Vikarordning - når en medarbejder skal efteruddannes

Du kan få støtte til at ansætte en vikar, når en medarbejder skal på efteruddannelse. Ordningen kaldes jobrotation.

Hvis en eller flere af dine medarbejdere, skal på lønnet efteruddannelse, kan du ansætte en ledig som vikar i op til 6 måneder og få støtte i form af jobrotationsydelse - uanset om det er i en privat eller offentlig virksomhed. I Københavns Erhvervshus kan vi hjælpe dig med at skræddersy en aftale og finde vikarer for den eller de medarbejdere, I sender på efteruddannelse. Ring til os på 33 66 33 33 og få hjælp.

Hvad kan din virksomhed få i tilskud?

Når du ansætter vikarer via jobrotations-ordningen kan din virksomhed få et tilskud for hver time, din medarbejder er i uddannelse. Tilskuddet udgør for både offentlige og private virksomheder 190, 44 kr. pr. time (pr. 1. januar 2020)

I skal betale sædvanlig løn til medarbejderen og overenskomstmæssig eller sædvanlig gældende løn til den vikar, der ansættes.

Medarbejderens uddannelsesniveau 

Den medarbejder, I sender på uddannelse, må både have en kort og mellemlang uddannelse, men I kan ikke få jobrotationsydelse, hvis medarbejderen har en lang videregående uddannelse.

Den vikar, I ansætter, må dog gerne have en lang videregående uddannelse.

Kontakt os, hvis du er i tvivl.

Vikarens opgaver og ansættelsestid

Den vikar, I ansætter, skal have været ledig i mindst 6 måneder, og de opgaver, vikaren skal løse, skal være de samme, som den faste medarbejder løser. Vikaren skal som minimum være ansat 10 timer pr. uge og kan maksimalt være ansat i 6 måneder.

Lav en jobbeskrivelse til vikaren med:

  • primære opgaver og ansvarsområder i jobbet
  • krav til faglige og personlige kompetencer
  • tiltrædelsestidspunkt og arbejdsvilkår.

Se en printvenlig version om mulighederne for jobrotation 

Sådan gør du!

 

Kontakt