Mødedato: 22.04.2015, kl. 18:00
Mødested: Lyrskovsgade 4, 3. sal, lokale 5

Høring: Organisering af fremtidens fritidstilbud, 2. høringsrunde

Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg har den 18. marts 2015 behandlet indstillingen ”Fremtidens Fritidstilbud” og besluttede at sende beslutningen i lokal høring. På mødet vedtog udvalget de fysiske rammer af Fremtidens Fritidstilbud på baggrund af 1. høring, og med den 2. høring er der nu mulighed for at kommentere på den lokale organisering af Fremtidens Fritidstilbud.
Høringsfristen er den 1. maj 2015

Tidligere beslutninger

Vesterbro Lokaludvalg vedtog et høringssvar den 18. februar da høringsmaterialet på et mere overordnet niveau var i høring. Lokaludvalgets tidligere høringssvar kan ses her: http://www.kk.dk/sites/default/files/edoc/33c5bbe5-1150-4114-b2b9-f68670b9654f/e527073f-e16d-4f83-a3e4-74690f9a7569/Attachments/12447680-13422573-1.PDF

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår Vesterbro Lokaludvalg

1. at vedtage et høringssvar vedr. Organiseringen af fremtidens fritidstilbud

Problemstilling

Børne- og Ungdomsudvalget beder om kommentarer til de anbefalede modeller for organisering af henholdsvis fritidsinstitutioner og fritidscentre.

De anbefalede modeller for organisering for de enkelte skoler og fritidscentre kan findes på Bliv hørt portalen (se link nedenfor) og er desuden omfattet af den allerede trufne beslutning om, at såvel skoler som fritidscentre skal have en entydig og enstrenget ledelse. Børne- og Ungdomsudvalget vedtog på mødet den 18. marts det justerede forslag til fysiske rammer for Fremtidens Fritidstilbud, men tilkendegav samtidig, at det også i 2. høring om organisering vil være muligt at komme med yderligere bemærkninger til de fysiske forhold.

Efter endt høring vil Børne- og Ungdomsudvalget på møde den 20. maj 2015 træffe endelig beslutning om Fremtidens Fritidstilbud. Der vil herefter blive gennemført lokale dialogprocesser om, hvordan beslutningerne føres ud i livet fra 1. august 2015 alle steder, hvor det er praktisk muligt.

Høringsmaterialet kan findes her: http://www.blivhoert.kk.dk/hoering/organisering-af-fremtidens-fritidstilbud 

Løsning

Høringsmaterialet har været drøftet på møde i Lokaludvalgets Kultur- Fritids- og Børneudvalg den 13. april 2015. Udvalget har udarbejdet et udkast til et høringssvar, som det foreslås at Vesterbro Lokaludvalg tager udgangspunkt i ved vedtagelsen af et endeligt høringssvar.
Inhabilitetsbestemmelser
Det er tidligere blevet oplyst, at man er inhabil, hvis man har børn (eller er i nær familie med en der har børn) i en af de berørte institutioner. Dette er i overensstemmelse med tidligere praksis, men det holder ikke længere. Igennem mange år har der været en uensartet praksis i kommunerne i forbindelse med det, der på jurasprog hedder slægtskabsinhabilitet, når der skal træffes afgørelser om strukturændringer, der indebærer lukning af f.eks. skoler, plejehjem eller som her, fritidstilbud. 
Det har fået Indenrigsministeriet til at fastslå i en skrivelse til statsforvaltningen, at det forhold, at man som medlem af en kommunalbestyrelse har et barn i en institution der trues af lukning som følge af generelle strukturændringer, ikke er nok til at man er inhabil. Indenrigsministeriets brev til statsforvaltningerne kan findes her: http://oim.dk/media/61162/Statsforvaltning-habilitet.pdf
Andre inhabilitetsårsager skal fortsat anvendes. Dvs. man er inhabil som LU-medlem, hvis man er ansat i en af de berørte institutioner, eller hvis man sidder i bestyrelsen for en af de berørte institutioner.  

Beslutning

Thomas Warburg, Jesper Møller Pedersen, Carsten Clausen, Michael Steenstrup, Ole Rindtoft og Jimmy Sindahl forlod mødet pg.a. inhabilitet.

Der var 10 lokaludvalgsmedlemmer til stede, hvorfor udvalget formelt set ikke var beslutningsdygtigt. Da et af udvalgsmedlemmerne først blev opmærksom på sin inhabilitet på mødet har det ikke været muligt at indkalde suppleanter.

Lokaludvalget tilsluttede sig indstillingen, og beder forretningsudvalget om at indsende det foreslåede høringssvar.
Til top