Mødedato: 18.06.2014, kl. 18:00
Mødested: Wikiteket, Lyrskovsgade 4, 1. sal

Samarbejde om Trafik- og Byrumsplanen

Se alle bilag
Områdefornyelsen på Vesterbro har igangsat arbejdet med en ny Trafik- og Byrumsplan for Vesterbro. Dette dagsordenspunkt er en orientering om rammen for udarbejdelsen og en orientering om hvordan Vesterbro Lokaludvalg tænkes inddraget i arbejdet

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår Vesterbro Lokaludvalg

1. at udpege formanden for Lokaludvalgets Teknik- og Miljøudvalg, Bruno Anders Schwede, som tovholder for Lokaludvalgets inddragelse i arbejdet med trafik- og byrumsplanen

2. at opfordre interesserede lokaludvalgsmedlemmer til at deltage i arbejdsgruppen for udarbejdelse af Trafik- og Byrumsplan

Problemstilling

Fysisk og økonomisk ramme
Der er afsat 2. mio. kr. i Områdefornyelsen til udarbejdelse af den nye Trafik og Byrumsplan, heraf er der 1.3 mio. kr. til disposition. Trafik og Byrumsplanen skal gælde hele Vesterbro, men fysiske installationer/midlertidige anlæg osv. kan der kun arbejdes med indenfor Områdefornyelsens geografiske område. Hvis der skal arbejdes med fysiske nedslag udenfor områdefornyelsens geografiske område kan der alternativt søges midler hertil hos Lokaludvalget.

Organisering af arbejdet
Projektorganisering i regi af områdefornyelsen foregår sådan, at arbejdsgruppen refererer til områdefornyelsens styregruppe. Styregruppens skal sikrer at planen er tilpasset både lokale behov og kommunale politikker. Arbejdsgruppen er igangsat i samarbejde med lokaludvalgets teknik- og miljøudvalg. Disse vil fortsat indgå som en tæt samarbejdspartner, og også stå for koordinering og løbende orientering af lokaludvalget.

Det er Områdefornyelsens opgave at inddrage grupper, der normalt ikke deltager i udviklingen af eget bymiljø, og lave videnopsamlinger, der kan anvendes fremadrettet i lignende projekter. For Områdefornyelsen betyder det, at der skal tænkes i anderledes inddragelsesstrategier og metoder. Der skal tænkes ud af boksen og skabes borger- og kulturmøder, både for de der trives med dagsordner og beslutningsreferater, og for de der ønsker mindre formelle og mere kreative rammer.

Oversigt over processen
Slut juni – møde med arbejdsgruppen for T&B

Medlemmerne skal møde hinanden for første gang.
  1. De fremmødte fortæller hvorfor de er interesseret i at deltage
  2. Præsentation af rammer for arbejdet med trafik og byrumsplan midler, geografisk område, etc.
  3. Erfaringer fra Trafik og byrumsdagen
  4. Drøftelse af det videre forløb – ud fra udkast

August - oktober
Gruppen skal udarbejde rammerne for det arbejde der skal laves de næste 1½ år. Der skal afklares følgende:

  • Tematikker.
  • Tidsplan.
  • Overordnede målsætninger
  • Evt. fysiske nedslag.

Rammerne skal godkendes i områdefornyelsens styregruppe.

Herudover skal rammerne også give Lokaludvalget et overblik over processen så de løbende er orienteret og har mulighed for at komme med input.

Oktober
Rammer og plan skal godkendes af Områdefornyelsens styregruppe 1. november. Inden da har rammer og plan været drøftet/orienteret på TMU-møde i slut september og på Lokaludvalgsmødet den 29. oktober 2014.

Oktober 2014 til juni 2015
T&B-gruppen udarbejder planen ud fra de ønskede temaer – inkl. afprøvning af fysiske nedslagspunkter på centrale Vestebro

Juni 2015

Planen sendes til godkendelse i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg

August 2015 – juni 2016

Der arbejdes evt. videre med fysiske og sociale afprøvninger (alt efter budgettet)

Løsning

Det foreslås, at Vesterbro Lokaludvalg vælger at give formanden for Lokaludvalgets Teknik- og Miljøudvalg, Bruno Schwede, ansvar for kontinuerligt at deltage i arbejdsgruppen om udarbejdelse af Vesterbro Trafik- og Byrumsplan, samt at øvrige interesserede lokaludvalgsmedlemmer indgår i arbejdet. Derudover foreslås det, at Lokaludvalget tager orienteringen om organisering og tidsplan til efterretning.

Beslutning

Indstillingen blev tiltrådt
Til top