Mødedato: 17.04.2008, kl. 18:00

Temadrøftelse: Børn, unge og integration

Temadrøftelse: Børn, unge og integration

Vesterbro Lokaludvalg

 

DAGSORDEN

fra ordinært møde torsdag den 17. april 2008

 

 

Åbne punkter

 

16.      Temadrøftelse: Børn, unge og integration

VES  50/2008

BESLUTNING

Formanden indstiller til Vesterbro Lokaludvalg,

 

1. at lokaludvalget tager en temadrøftelse af emnet børn, unge og integration

 

2. at Kultur- Fritids- og Børneudvalget på deres kommende møder tager stilling til om - og i så tilfælde hvordan - Vesterbro Lokaludvalg skal arbejde videre med emnet.

 

Vesterbro Lokaludvalg drøftede på mødet den 17. april 2008, temaet: Børn, unge og integration

 

Peter Gorm Hansen, leder af børne- og ungeafdelingen i Studenter Settlementet fortalte at man på Vesterbro har et unikt arbejde omkring unge og integration. Særligt omkring det forebyggende og opsøgende arbejde er Vesterbro på forkant med udviklingen. "Der skal være plads til gang i gaden, men vi må ikke blive overraskede", forklarede han.

På Vesterbro er det fritidsklubberne, værestederne og idrætten, der tilbyder rammer for de unges fritid. Der er et sammensat klubbillede og aktivitetsprocenten på Vesterbro er den højeste i København. Børn- og ungeforeningerne har særdeles høj prioritet i DGI-byen og på gadeplan er der fodboldturneringer og andre aktiviteter året rundt. De voksne kender hinanden på kryds og tværs af institutioner hvilket giver stor gennemsigtighed i arbejdet med de unge. I de tidlige aftentimer har man iværksat ronderende teams, som skal skabe dialog. Tilstede er også SSP som laver opsøgende og konfliktløsende arbejde på gadeplan.

 

Det er ifølge Peter Gorm dyrt at gå i klub hvorfor en del falder fra i en relativ tidlig alder. Studenter settlementet har mulighed for at kompensere klubkontingenterne for nogle, og de arbejder ligeledes med en ordning hvor man kan gå gratis i klub når man ex. har betalt fodboldkontingent. Studenter Settlementet arbejder med unge i en bred aldersgruppe fra de er omkring 7 år, til de er ca. 25 år.

 

Ilir Shkoza, leder af Fisken fortalte, at Fisken er en privat forening, der ikke har nogen overenskomst med kommunen. Fisken huser unge (fortrinsvis 2. generationsindvandrerdrenge) i aldere n 13-20 år i eftermiddags- og aftentimerne. De unge registreres ikke og kan bede om anonymitet. En gruppe på ca. 10-15 brugere har kontakt til de sociale myndigheder. De resterende brugere er, hvad Ilir kalder "medløbere" (en gruppe, der har potentiale til at gå i clinch med myndighederne eller til at blive ex. selvstædigt erhvervsdrivende), eller velfungerende unge som bruger Fisken til ex. lektiehjælp. Fisken driver også en fritidsjobformidling.

 

Fisken står lige nu overfor et akut problem idet, en gruppe brugere i alderen 20-22 år "hænger fast" i Fisken hvilket gør, at nye unge brugere ikke har mulighed for at bruge tilbudet. Ilir forsøger i denne tid at gøre politikere og forvaltning opmærksomme på problemstillingen.

 

Vesterbro Lokaludvalg besluttede på mødet d. 17. april 2008, at støtte Ilir Shkoza og Peter Gorm i at finde en holdbar løsning i forhold til gruppen af brugere af Fisken i alderen 20-22 år, der "hænger fast" i Fisken.

 

Vesterbro Lokaludvalg besluttede således at rette henvendelse til Københavns Kommune med henblik på, at gøre opmærksom på at denne gruppe unge ikke har et sted at være, og at der derfor bør findes en tilfredsstillende løsning.

 

 

PROBLEMSTILLING

Kultur- Fritids- og Børneudvalget fremlægger problemstillingen ved lokaludvalgsmødet.



 

Til top