Mødedato: 21.02.2008, kl. 18:30

Vanløse Lokaludvalgs Bydelsplanlægning

Vanløse Lokaludvalgs Bydelsplanlægning

Vanløse Lokaludvalg

 

DAGSORDEN

fra Ordinært møde torsdag den 21. februar 2008

 

 

3.      Vanløse Lokaludvalgs Bydelsplanlægning

VAN  14/2008

INDSTILLING

Formanden indstiller til Vanløse Lokaludvalg,

  1. at lokaludvalget orienteres om den overordnede proces for opstartsfasen til bydelsplanlægningen
  2. at lokaludvalget beslutter at afsætte op til kr. 50.000 fra Netværkspuljens midler til byplanlægning til opstartsmøder m.v. for lokaludvalget, heraf reserveres kr. 5.000 til seminar den 28. februar om værdsættende borgerinddragelse
  3. at lokaludvalget beslutter at få oprettet et under-site til vejledende afstemninger om temaer for bydelsplanlægningen på www.kk.dk/dentaenkendestorby

Vanløse Lokaludvalgs beslutning på mødet den 21. februar 2008;

  1. Formanden opfordrede til, at eventuelle kommentarer til Faktapapir og Arbejdspapir (bilag 8 og 9) sendes til sekretariatet
  2. Lokaludvalget besluttede at afsætte op til kr.50.000 fra Netværkspuljen til opstartsmøder, heraf er kr. 5.000 reserveret til seminar den 28. februar
  3. Lokaludvalget besluttede at tilslutte sig forslaget om at der oprettes et under-site til vejledende afstemninger om temaer for bydelsplanlægningen på www.kk.dk/dentaenkendestorby

Nedenstående tabel viser Netværkspuljens budget til bydelsplanlægning, disponibelt beløb, bevilget beløb samt restbeløb efter Vanløse Lokaludvalgs beslutning den 21. februar 2008.

Netværkspuljens midler til bydelsplanlægning 2008

Budget 2008

Disponibelt beløb

pr. 21/2 2008

Bevilget beløb pr. 21/2 2008

Resterende beløb pr. 21/2 2008

Dialogpuljen

 

Kr. 400.000

Kr.94.100

Kr.50.000

Kr.44.100

Note. Lokaludvalget besluttede på sit møde den 15. november at reservere kr. 400.000 fra Netværkspuljen til lokaludvalgets arbejde med bydelsplanlægningen. Heraf er kr. 280.000 afsat til aflønning af projektmedarbejder og kr. 25.900 er afsat til borgerpanel.

 

PROBLEMSTILLING

Vanløse Lokaludvalg har modtaget en køreplan for Bydelsplanlægningen fra Center for Bydelsplanlægning. Heri indgår mødedatoer og gennemgang af den overordnede forberedelsesproces til borgerdialogfasen, koordineret med de to andre lokaludvalgs mødefrekvens og mødefrekvenserne i Økonomiudvalget og i Borgerrepræsentationen.

Bydelsplan konceptet "10-i-én" skal behandles i Borgerrepræsentationen torsdag den 21. februar. Vanløse Lokaludvalg indsendte høringssvar til konceptet "10 i én" den 21. november 2007.

Sanne Mai Andersen fra Center for Byudvikling vil være til stede under behandlingen af dette punkt .Tidsplanen oplyser om hvilke dage der vil være seminarer og møder for henholdsvis arbejdsgruppen for bydelsplanlægning, Vanløse Lokaludvalg eller fællesmøder for lokaludvalgene på Østerbro, Valby og Vanløse. Vanløse Lokaludvalg skal selv afholde udgifterne til alle møder, der afholdes i opstatsfasen. Eneste undtagelse af "kick-off"-arrangementet den 4. marts, der er arrangeret af Økonomiforvaltningen.

I den overordnede proces for planlægning af den lokale borgerdialog indgår bl.a. et forslag til fælles inspirationsmøde om borgerinddragelse torsdag d. 28. februar 2008 kl. 19-22 for de tre lokaludvalg, der er gået i gang med bydelsplanlægningen; Østerbro, Valby og Vanløse. Center for Byudvikling har ikke selv økonomiske ressourcer til opstartsmøderne og Vanløse Lokaludvalg skal derfor tage stilling til, om man ønsker at deltage i seminaret den 28. februar. De tre bydele skal dele udgiften til seminaret, hvilket ikke forventes at overstige kr. 5.000 pr. lokaludvalg. Valby og Østerbro har besluttet at deltage i seminaret. Vanløse Lokaludvalg skal tage stilling til, hvorvidt man ønsker at afsætte kr. 5.000 til dette arrangement.

Derudover er der pt. planlagt et møde vedrørende Vanløses potentialer og udfordringer samt et visionsseminar. Det foreslås derfor, at der i alt afsættes kr. 50.000 (hvoraf kr. 5.000 er reserveret til seminaret den 28. februar) til lokaludvalgets møder i opstartsfasen.

Et vigtigt element i bydelsplanen er borgerinddragelse. En forudsætning for en vellykket borgerinddragelse er, at borgerne har fået oplysning om, at der skal udarbejdes bydelsplaner, og at borgerne føler, at der er en reel mulighed for at få indflydelse. Det kan overvejes, at skyde arbejdet med bydelsplaner i gang med et initiativ, der er stort nok til at vække mediernes opmærksomhed, og slå ønsket om en reel borgerinddragelse fast med det samme. Det skal samtidig være en aktivitet, der sikrer kendskabet til Kommuneplanstrategi 2007, som bydelsplanerne skal tage udgangspunkt i, hvis vi skal lykkes med konceptet "10 i én". Økonomiforvaltningen foreslår at indlede arbejdet med bydelsplanerne med lokale afstemninger, hvor borgerne i bydelen skal stemme om de udfordringer, det er vigtigst at tage fat på, samt de udviklingspotentialer, der skal prioriteres. For at sikre en sammenhæng med Kommuneplanstrategi 2007 skal de udfordringer og visioner, der skal stemmes om, primært komme fra Kommuneplanstrategi 2007. Dog skal lokaludvalgene have mulighed for at foreslå supplerende afstemningstemaer. Borgerne skal ved samme lejlighed have mulighed for at komme med ideer til, hvilke konkrete projekter, der er behov for at arbejde med i bydelene. Der skal kun være tale om vejledende afstemninger, hvis formål er at tage temperaturen på holdningen blandt bydelens borgere. Til disse afstemninger kan der oprettes et under-site af www.kk.dk/dentaenkendestorby, der er hjemmesiden for Kommuneplanstrategi 2007. Hjemmesiden oplyser om indholdet af Kommuneplanstrategien og forsøger at skabe debat om de fremadrettede initiativer, der skal sikre realiseringen af kommuneplanstrategien. Dette er først og fremmest gjort med 12 videoklip, hvor kendte københavnere giver deres bud på, hvordan visionerne føres ud i livet. Men samtidig får københavnerne mulighed for at komme med deres ideer via videoindslag og elektroniske postkort. Hjemmesiden indeholder derfor både information om Kommuneplanstrategi 2007 samt inspiration til det fremadrettede arbejde med bydelsplanerne.

Økonomiforvaltningens kommunikationsafdeling er villig til at afholde udgiften til oprettelse af dette under-site, såfremt man kan få en løsning til en "rimelig" pris. Vanløse Lokaludvalg skal derimod selv afholde udgifterne til at annoncere for afstemningen.

LØSNING

Vanløse Lokaludvalg drøfter opstartsfase i forbindelse med bydelsplanlægningen og beslutter at afsætte op til kr. 50.000 kr. fra Netværkspuljen til opstartsmøder m.v. Lokaludvalget skal desuden tage stilling til, om man ønsker at få oprettet et under-site til vejledende afstemninger om temaer for bydelsplanlægningen på www.kk.dk/dentaenkendestorby

ØKONOMI

Nedenstående tabel viser Netværkspuljens budget til bydelsplanlægning, disponibelt beløb, ansøgt beløb samt restbeløb såfremt Vanløse Lokaludvalgs beslutter at bevilge penge til opstartsmøder m.v.

Netværkspuljens midler til bydelsplanlægning 2008

Budget 2008

Disponibelt beløb

pr. 21/2 2008

Ansøgt beløb pr. 21/2 2008

Resterende beløb pr. 21/2 2008

Dialogpuljen

 

Kr. 400.000

Kr.94.100

Kr.50.000

Kr.44.100

Note. Lokaludvalget besluttede på sit møde den 15. november at reservere kr. 400.000 fra Netværkspuljen til lokaludvalgets arbejde med bydelsplanlægningen. Heraf er kr. 280.000 afsat til aflønning af projektmedarbejder og kr. 25.900 er afsat til borgerpanel.

 

 

BILAG

 

Bilag 1. Notat fra Center for Byudvikling vedrørende bydelsplanlægningens opstartsfase

Bilag 2. Notat om retningslinier for arbejdet med bydelsplanlægning

Bilag 3. Notat om arbejdsplan som grundlag for den fremtidige proces

Bilag 4. Vanløse Lokaludvalgs høringssvar af 21. november vedrørende strategier til kommuneplan og bydelsplanlægning

Bilag 5. Økonomiforvaltningens behandling af høringssvar fra Vanløse Lokaludvalg

Bilag 6. Invitation til seminar den 28. februar om værdsættende borgerinddragelse

Bilag 7. Invitation til "kick-off" seminar den 4. marts

Bilag 8. Faktahæfte om Vanløse – eftersendes

Bilag 9. Arbejdspapir bydelen Vanløse – potentialer og udfordringer - eftersendes

 

 



 

Til top