Mødedato: 12.12.2023, kl. 18:30
Mødested: Valby Kulturhus, 5. sal

Lokalpuljen

Valby Lokaludvalg bedes godkende Puljeudvalgets indstilling af bevillinger til de indkomne ansøgninger i Lokalpuljen. 

Indstilling

Puljeudvalget indstiller,

1. at Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

 

Problemstilling

Valby Lokaludvalg har modtaget 7 ansøgninger til Lokalpuljen 2024

1. PB7 Talentscenen - 25 mandagskoncerter – Forår 2024

2. Valbyspil - Det lykkelige liv

3. Arian Deleut - Boldklubben Folehaven

4. Valby Kulturhus/arrangørgruppen bag Puppet Junior Festival 2024 - Puppet Junior – festivaldag i Kulbaneparken

5. Iben Ravn, Valby Kulturhus - Sanseudstilling i børnenes vinterferie

6. Laura Rocchegiani - Collaboretive Music Show

7. Francesco Colocci - Blitz duo Latin Vibes

 

 

Kort beskrivelse af ansøgningerne:

1. PB7 Talentscenen - 25 mandagskoncerter – Forår 2024

Mandagskoncerternes formål er at give unge musikstuderende fra vækstlaget, MGK og musikkonservatorierne scenetid til at afprøve og udvikle deres færdigheder foran et publikum.

PB7talentscenen et gratis tilbud, som kan være med til at sikre fødekæden af en ny generation musikere, primært med det formål, at udfordre talentet i samspil med andre, og opnå den nødvendige selvtillid til at kunne performe på en scene foran et forventningsfuldt publikum og have mulighed for at eksperimentere på et tidspunkt i deres udvikling, hvor deres muligheder er meget begrænsede.

PB7 introducerer samtidig de studerende til et unikt fællesskab, hvor de også kan møde iværksættersiden af musikbranchen på et tidligt tidspunkt i deres udvikling og skabe netværk og forbindelser, som de senere kan få glæde af.

Foreningen PB7 talentscenen afholder 25 mandagskoncerter i foråret 2024, med talentfulde unge musikstuderende.

Dato for afholdelse: Jan - juni 2024

Budget: 218.986 kr.

Ansøgt: 35.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 35.000 kr.

 

2. Valbyspil - Det lykkelige liv

Teaterforeningen Valbyspil, har i 2024 valgt at sætte ”Det lykkelige liv” af Annegrethe Kraul op.

Vi opfører 4 forestillinger i weekenden 1. og 2./6 2024 i kulturhuset på Tofte-gårds plads.

Stykket er valgt, fordi det bruger den sorte humor, som altid er en del af Valbyspils forestillinger, til at fortælle, hvordan man med den kommende AI, vil kunne få alting leveret. I dette tilfælde en håndværker, der bliver leveret i en kasse, sammen med de materialer, han skal bruge til opgaven.

Den ene kvinde i stykket forsøger gennem speeddating at finde den rette, og håndværkeren viser sig at have skjulte talenter og gevaldig trang til stegt flæsk.

Det går ikke stille af, men publikum vil kunne genkende mange af de situationer og dilemmaer, som stykket stiller.

Dato for afholdelse: 1. januar – 2. juni 2024

Budget: 69.000 kr.

Ansøgt: 40.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 20.000 kr.

Det nedsatte beløb begrundes med, at omkostningerne er høje i forhold til det forventede publikumsantal.

 

3. Arian Deleut - Boldklubben Folehaven

Boldklubben Folehaven sigter imod at styrke fællesskabet og trivslen i lokalsamfundet igennem fodbold. Boldklubben er en forening som bruger fodbold til at forebygge kriminalitet og danne et stærkt fællesskab, ikke kun i lokalsamfundet men også udenfor Folehaven. Vi er en fodboldklub der på nuv. tidspunkt har 9 aktive hold og kommer til at have 5 nye fodboldhold efter nytår. Til hvert hold, fordelt på 221 medlemmer, er der tildelt en frivillig træner og en frivillig holdleder som sørger for træning og fællesskab.

Da størstedelen af vores målgruppe er børn og unge er det vigtigt at vi fortsat kan forsyne dem med nødvendige fodboldudstyr, så de kan deltage i strukturerede træning og kampprogrammer. I Forvejen har vi et stærkt samarbejde med Mit Kvarter i Folehaven hvor vi hjælpes ad med at få de unge til at være en del af et fællesskab, der hjælper hinanden med at udvikle sig på det sociale plan og på sporten selv.

Sekretariatets kommentar:

Mit Kvarter kender projektet, og de har et godt samarbejde.

Dato for afholdelse: Hele 2024

Budget: 63.105 kr.

Ansøgt: 19.950 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 19.950 kr.

 

4. Valby Kulturhus/arrangørgruppen bag Puppet Junior Festival 2024 - Puppet Junior – festivaldag i Kulbaneparken

Puppet Junior er en udendørs dukketeaterfestival for børn og deres voksne, der løber fra 13.-16. juni 2024. Festivalen er bygget op som en rejsende markedsdag, der turnerer i fire Københavnske bydele; Bispebjerg, Amager Øst/Vest og Valby. Festivalen udvikles og afvikles som et samarbejde mellem kulturenheder i disse bydele.

Valby Kulturhus står for markedsdagen i Kulbaneparken. Her samarbejder vi selvfølgelig med Den bemandede legeplads Kulværket og derudover med Mit Kvarter og Vigerslev Bibliotek. Disse parter er med til at sikre deltagelse af lokale børn og familier, der ikke nødvendigvis ellers ville deltage.

Festivalen præsenterer forestillinger af højeste kvalitet fra ind- og udland. Vores vision er at så mange børn som muligt får lov til at opleve dukketeaterets forunderlige univers. For at gøre markedsdagene ekstra vedkommende, kan børn og forældre deltage i værksteder med professionelle kunstnere. Her får de mulighed for selv at prøve kræfter med at fremstille og spille med dukker.

Dato for afholdelse: 13. – 16. juni 2024

Budget: 659.000 kr.

Ansøgt: 30.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 30.000 kr.

 

5. Iben Ravn, Valby Kulturhus - Sanseudstilling i børnenes vinterferie

Vi ønsker at skabe et oplevelsesrum der skærper alle sanser, gennem leg, bevægelse, dufte, lyde og musik, for børn sammen med deres voksne. Målet er at få skabt en skøn sansevækkende sanseudstilling for alle besøgende, der vil åbne børnenes, og de voksnes øjne for den mangfoldige inspirerende og interessante verden vi er en del af.

Den interaktive sanseudstilling er åben 3-5 dage i vinterferien, for børn, børnefamilier, børnehaver og andre nysgerrige sjæle. Den primære målgruppe er 3-6-årige, men såvel voksne som søskende i alle aldre vil kunne få en usædvanlig og stor (fælles) oplevelse ud af et besøg.

Der er endnu en del uafklarede spørgsmål omkring arrangementet. Vi har mange gange før lavet sanseudstillinger, der har henrykt familier og lokale institutioner, og vi har stor lyst til at genoptage den gode tradition. P.t. mangler der afklaring omkring hvem der bliver samarbejdspartnere i projektet, og der vil også skulle skaffes flere midler dertil.

Vi har følere ude, men konkrete aftaler er endnu ikke i hus. Med et starttilskud fra Valby Lokaludvalg vil gøre det muligt at drømme- og arbejde videre på projektet.

Dato for afholdelse: Uge 7, 2024

Budget: 40.000 kr.

Ansøgt: 25.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 25.000 kr.

Der ønskes et estimeret antal af besøgende i evalueringen.

 

6. Laura Rocchegiani - Collaboretive Music Show

We will offer an interactive concert for children and families based on the active involvement of the audience. A show to experience music by ears, mind and body listening and co-creating it. By the means of musical games, the two musicians will involve people in the process.

The Collaborative Music Show is a musical project conceived and implemented by two professional musicians with decades of experience. It aims to bring music and community engagement together by utilizing public playgrounds and libraries in the city. This project seeks to create a vibrant and inclusive environment where people of all ages and backgrounds can come together to celebrate music, creativity, and social interaction. The compositions are original pieces.

We are two musicians and teachers. currently we are also students enrolled in the master's program in Music Education at the Rhythmic Conservatory in Copenhagen. Our research aims to explore the many ways to engage children and adults in the creative musical process.

Events will be known by people from social media, Kultunaut and printed flyers in the place.

Sekretariatets kommentar:

Laura optræder sammen med Francesco (næste ansøger) – men der er tale om to forskellige arrangementer.

Dato for afholdelse: Jan – marts 2024

Budget: 16.000 kr.

Ansøgt: 12.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 4.000 kr. pr. arrangement dog max. 12.000 kr.

 

7. Francesco Colocci - Blitz duo Latin Vibes

The Blitz duo wants to create a magical musical moment in which the audience can get to know music by South American composers and be enveloped by the rhythm and energy of it. The concert aims to educate children about listening to acoustic music and to create a pleasant environment and a sense of community through music.

The Blitz duo consists of Lorenzo Colocci on flute and percussions, and Francesco Colocci on guitar and voice. They have been playing together since childhood, developing a repertoire of South American music, from samba to tango via Bossanova.

The duo aims to bring this music to children and families in some of the cultural spaces of Valby. The aim is to engage young spectators in a concert of high musical quality that will stimulate listening, movement, and singing. The repertoire will include musical activities for children and families through the use of voice and body, integrating music and dance.

The concerts will be promoted on the social networks of the actors and hosting institutions.

Some flyers will be printed and distributed weeks before in the area of the events.

Dato for afholdelse: Jan - marts 2024

Budget: 19.000 kr.

Ansøgt: 12.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 4.000 kr. pr. arrangement, dog max 12.000 kr.

 

Løsning

Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

 

Økonomi

Tabellerne viser økonomien i puljen, hvis de indstillede beløb bevilges.

 

Pulje 2024

Disponeret per 12. december 2023

Indstillet 12. december 2023

Resterende midler, hvis ansøgninger imødekommes.

1.505.300 kr.

 

404.025 kr.

 

173.950 kr.

927.325 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt med den ændring, at bevillingen til ansøgning 2 forhøjes til 30.000, så basisudgifter dækkes. 
Til top