Mødedato: 11.10.2022, kl. 18:30
Mødested: Valby Kulturhus, 5. sal

Lokalpuljen

Indstilling

Formanden indstiller,

1) at Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

 

Problemstilling

Valby Lokaludvalg har modtaget 6 ansøgninger til Lokalpuljen 2022 og 1 ansøgning til Lokalpuljen 2023

1) Fritidscenter Ydre Valby - Halloween på Toften

2) Kulturbyen - Grev Draculas Slot (Halloween I Transformerstationen)

3) Foreningen for Heltetræning - Kom og vær med til Nice Ninja Heltetræning for en dag

4) Valby Harmoniorkester - Jule-quiz-koncerter for hele familien

5) Teater Vi (Signe Moore & Simone Hjuler Andersen) - Vi Skaber: Workshops i normkritisk scenekunst (Ansøgningen er trukket)

6) Copenhagen Jazz Orchestra - Koncert på Transformerstationen; ”Den Globale Tango”, Copenhagen Jazz Orchestra med Line Kruse og Minino Garay

7) Teater V - Valby Skolescene 2023

 

Kort beskrivelse af ansøgningerne:

1) Fritidscenter Ydre Valby - Halloween på Toften

Traditionen tro inviterer Fritidscenter Ydre og Indre Valby i samarbejde med lokale foreninger til Halloween på Toftegårds Plads. Et gratis arrangement for hele bydelen med boder, mad og uhygge. Kom og Trick & Treat i vores lokale forretninger her i Valby.

Der forventes ca. 1000 gæster til arrangementet.

Det forventes at ca. 10 butikker vil deltage i Trick og Treat.

Dato for afholdelse: 28. oktober 2022

Budget: 72.500 kr.

Ansøgt: 40.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 30.000 kr.

Den nedsatte støtte begrundes med det begrænsede økonomiske råderum og henvisning til at der gives tilskud til to Halloweenarrangementer.

 

2) Kulturbyen - Grev Draculas Slot (Halloween I Transformerstationen)

Transformerstationen skal i år omdannes til "Grev Dracula’s Slot". Slottet er en nøje tilrettelagt labyrint/rute. Familierne vil fra Gl. Køge Landevej træde ind på en iscenesat, uhyggelig slotsplads. Her udstyres hver familie med stearinlys (batteridrevne). Når man har krydset slotspladsen, går turen op ad rampen og ind i grevens dunkle spisesal hvor vampyrer og genfærd sidder til bords. Herfra fortsætter turen forbi skeletterne i spisekammeret og videre ned gennem kælderlabyrinten til Draculas underjordiske sovekammer, som bevogtes af de levende døde. Til sidst slutter ruten oppe på jordoverfladen i Zombie-cafeen. Undervejs støder familierne både på udklædte, sminkede skuespillere, mekaniske dukker og et væld af effekter som fuldender oplevelsen. Når haunted-house-turen er overstået, er der mulighed for at sidde i haven i store, oplyste telte (70 m2) og lave græskarhoveder og kastanjedyr.

Det er gratis at deltage i arrangementet.

Dato for afholdelse: 29. og 30. oktober 2022

Budget: 105.725 kr.

Ansøgt: 51.525 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 30.000 kr.

Den nedsatte støtte begrundes med det begrænsede økonomiske råderum og henvisning til at der gives tilskud til to Halloweenarrangementer.

 

3) Foreningen for Heltetræning - Kom og vær med til Nice Ninja Heltetræning for en dag

Ved Foreningens aktivitet ’Kom og vær med til Nice Ninja-Heltetræning for en dag’ vil deltagerne få mulighed for at bekæmpe ’Skyggekrigeren’ og opdage deres egne Ninjaers styrkesider.

De vil endvidere få mulighed for selv at være Ninja, og træne den ægte japanske Ninja kunst ’Ninjutsu’ - med De Fem Elementer: Nunchucks, Qi gong, Bo stave, Mindfulness, Parkour, Kastestjerner, Ninjadans, Sværd, skyggespil og Sang.

Deltagerne vil som Ninja lære at aflæse kroppens sprog og kunne mestre deres følelser gennem De 4 elementer: Jord, Vand, Ild, Luft og Tomhed.

De vil lære at fokusere på øjeblikket og blive fuldstændig opmærksomme på sig selv og verden omkring dem.

Ved Foreningens aktivitet ’Kom og vær med til Nice Ninja-Heltetræning for en dag’ lærer deltagerne, hvordan man laver Ninja-våben + får mulighed for at skabe en historie sammen med hver sit element. Dvs. en fortælling om, hvordan det hele bliver Nice... ’NICE NINJA’.

Det forventes ca. 60 3-12 årige vil deltage i arrangementet

Dato for afholdelse: 5. november 2022

Budget: 18.000 kr.

Ansøgt: 15.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 6.000 kr.

Den nedsatte støtte begrundes med det begrænsede økonomiske råderum.

Evalueringen skal indeholde en evaluering fra de deltagende institutioner.

 

4) Valby Harmoniorkester - Jule-quiz-koncerter for hele familien

Valby Harmoniorkester lover sjov i gaden, når der afholdes familie-jule-quiz-koncerter, hvor byens børnefamilier kan komme og opleve dejlig julemusik leveret af bydelens eget blæserorkester.

Der er musik for både børn og voksne.

Orkestret leverer musik til en quiz og små konkurrencer, og de børn der tør, kan få lov til at prøve kræfter med at dirigere orkestret.

Valby Harmoniorkester er en ny frivillig orkesterforening i Valby, der består af omkring 40 dygtige, primært unge amatørmusikere - de er Valbys helt eget orkester.

Orkestret har som sit erklærede mål at sætte rammen om musikalske begivenheder der samler bydelen på tværs af sociale skel.

Koncerterne annonceres via lokalavis og sociale medier (herunder Facebook og Instagram), der vil også blive ophængt koncertplakater i forsamlings- og kulturhuse i Valby.

Der vil være gratis adgang til koncerterne og dertilhørende konkurrencer og aktiviteter.

Der forventes omkring 150 gæster i publikum til hver koncert. Hvis der kun afholdes en koncert, kan det ansøgte beløb nedsættes med 8.000 kr.

Dato for afholdelse: Ultimo november/primo december 2022

Budget: 31.000 kr.

Ansøgt: 26.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 18.000 kr.

Støtten svarer til en koncert.

 

5) Teater Vi (Signe Moore & Simone Hjuler Andersen) - Vi Skaber: Workshops i normkritisk scenekunst

(Ansøgningen er trukket)

VI SKABER er en række á 5 workshops, der skal klæde scenekunstnere på til at fortælle deres egne historier ud fra et normkritisk perspektiv. Vi fokuserer på minoritetsperspektiver og hvordan man bruger egne erfaringer i sin kunst. Vi tilbyder intersektionelt feministiske værktøjer til spirende såvel som etablerede teaterskabere, med henblik på, at der for fremtiden vil blive plads til unge stemmer i kunsten med fokus på antiracisme, queertematikker og repræsentation.

TEATER VI er en teatervirksomhed med fokus på normkritik og relationel æstetik. Kunstnerisk leder Signe & administrativ leder Simone er cand.mag. i Teater- og performancestudier fra Københavns Universitet og har skabt forestillingerne SKYGGESIDEN (2019) og THIS IS NOT A DRILL (2021). www.teatervi.dk

Der forventes ca. 12 deltagere.

Dato for afholdelse: 12., 19. og 26. oktober 2022

Budget: 17.000 kr.

Ansøgt: 8.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives afslag på ansøgningen.

Afslaget begrundes med den snævre målgruppe og den meget høje pris pr. deltager.

 

6) Copenhagen Jazz Orchestra - Koncert på Transformerstationen; ”Den Globale Tango”, Copenhagen Jazz Orchestra med Line Kruse og Minino Garay

Koncert i Transformerstationen: ”Den Globale Tango” - Copenhagen Jazz Orchestra med Minino Garay og Line Kruse.

Den Globale Tango undersøger, hvordan det rytmiske DNA og det dramatiske fortællende indhold i den argentinske tango og sydamerikanske folkloretraditioner fra f.eks. Peru kan møde det store jazzorkesters dynamiske palet af farver og udtryk.

Det professionelle bigband Copenhagen Jazz Orchestra har tidligere ifm. koncerter benyttet Transformerstationen/Maskinsalen som koncertsal - et unikt sted i Valby for akustisk musik.

Vi arbejder ofte med nye spændende blandinger/samarbejder og ved koncerten i november har vi besøg af den argentinske percusionist Minino Garay og paris-bosatte violinist Line Kruse, der begge har argentinsk folklore-tradition helt inde under huden.

Copenhagen Jazz Orchestra (”The Orchestra” frem til 2022) har eksisteret i næsten 30 år som freelance ensemble/bigband med nogle af de førende komponister og musikere indenfor genren.

Når vi med denne ansøgning søger støtte til at lave en koncert i Transformerstationen i Valby, er det et meget bevidst valg af koncertsted. Dels vil de to bestyrere af stedet (Rasmus og Kasper) meget gerne samarbejde om at få en koncert af denne type ind i huset og desuden giver de akustiske forhold i Maskinsalen garanti for en stor musikalsk oplevelse.

Vi insisterer på, at der skal foregå mere af dette på stedet og i bydelen.

Vi vil i forbindelse med koncerten d. 6. nov. på Transformerstationen have kontakt med det lokale Skt. Annæ Gymnasium og invitere deres musikelever fra fx Skt. Annæ Bigband og således (forhåbentlig) kunne inspirere disse unge talenter.

Dato for afholdelse: 6. november 2022

Budget: 55.500 kr.

Ansøgt: 7.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 7.000 kr.

 

7) Teater V - Valby Skolescene 2023

Der ansøges om midler til en fortsættelse af ”Valby Skolescene”.

”Skolescenen” er et samarbejde med Valby Lokaludvalg og Teater V, som er bygget op igennem de sidste par år.

Skolerne i Valby har kunnet få/ansøge om tilskud fra Lokaludvalget 35 kr. pr. teaterbillet, de købte til Teater V's lokale teaterforestillinger.

Vi har haft en stor succes med skolesceneordningen og oplevet, at både elever og lærere er meget positive overfor ordningen.

Den giver mulighed for fælles klasseoplevelser, som skaber grobund for debat og undervisning, og de knap så ressourcestærke elever får også en unik mulighed for at komme i teatret.

Vi tager børnenes møde med den scenekunstneriske oplevelse meget seriøst og gør vores ypperste for, at oplevelsen bliver god, og vi møder dem i øjenhøjde. Vi håber, at ”Valby Skolescene” kan fortsætte i år 2023.

Dato for afholdelse: Hele 2023

Budget: 87.500 kr.

Ansøgt: 87.500 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 87.500 kr.

Støtten gives under forudsætning af tildeling af forventede puljemidler.

 

Løsning

Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

 

Økonomi

Tabellerne viser økonomien i puljerne, hvis de indstillede beløb bevilges.

 

Pulje 2022

Disponeret per 11. oktober 2022

Indstillet 11. oktober 2022

Resterende pulje, hvis ansøgningerne imødekommes.

1.600.000 kr.

1.493.569 kr.

91.000 kr.

15.431 kr.

 

 

Forventet pulje 2023

Disponeret per 11. oktober 2022

indstillet 11. oktober 2022

Resterende pulje (forventet), hvis ansøgningerne imødekommes.

1.600.000 kr.

0 kr.

87.500 kr.

1.512.500 kr.

 

 

 

 

 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt med følgende ændring vedrørende ansøgning 4: 

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 12.000 kr.

Den nedsatte støtte begrundes med det begrænsede økonomiske råderum.

 

Til top