Mødedato: 11.04.2023, kl. 18:30
Mødested: Valby Kulturhus, 5. sal

Lokalpuljen

Valby Lokaludvalg bedes godkende Puljeudvalgets indstilling af  bevillinger til de indkomne ansøgninger i Lokalpuljen. 

Indstilling

Puljeudvalget indstiller,

1) at Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

 

Problemstilling

Valby Lokaludvalg har modtaget 8 ansøgninger til Lokalpuljen 2023

1) Maria Møller Bertelsen - Sketchy Monday

2) Timotheuskirken - Mozart i Valby

3) Barbara Belusa - Dragedag i Valbyparken

4) The Commedia School - Internationalt Klovneshow på Valby Skole og Ålholm Skole

5) Alejandro Gispert - Drengen Der Mistede Sin Stemme (Al nino, le falta su voz)

6) Jóhan Martin Christiansen - Fire udstillinger i Bonne Espérance

7) Nathalie D´Aniello - Klovnene Gilbert og Tage besøger Valby

8) Søren Lyngsø Knudsen i samarbejde med Sydhavn Bibliotek - Geographica: Sydhavn og Valby

 

Kort beskrivelse af ansøgningerne:

1) Maria Møller Bertelsen - Sketchy Monday

“Sketchy Monday is an open drawing community. We meet on Monday evenings at Kraftwerket, the event is voluntary based and open to the public and for free (and so it should always be). Everybody is allowed, regardless of their age, religious or political belief and gender orientation. We like to make the space as welcoming as possible for our guests by serving free coffee and sharing snacks. We also share a wide array of materials, where some have been donated by members of the community. At the event nobody is teaching anybody, but everyone is welcome to seek feedback, tips, recommendations and help. Our community includes everything from professional illustrators to people that only draw every second week. It’s not just a place to draw and drink coffee, often it turns into a network space, where people meet peers and possible collaborators, or partners for future projects”.

Dato for afholdelse: Hele 2023

Budget: 15.000 kr.

Ansøgt: 15.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 7.000 kr.

Støtten gives til kunstartikler.

 

2) Timotheuskirken - Mozart i Valby

Koncerten i november vil bestå af Mozarts ”Sinfonia concertante” for violin, bratsch og orkester, solister Anne Søe og Stéphane Tran Ngoc og Mozarts klaverkoncert nr. 15 med kirkens organist Bjørn Rasmussen som solist.

Orkestret udgøres af musikere hovedsaligt fra Copenhagen Phil, evt. suppleret af musikere fra Det kongelige Kapel og Radiosymfoniorkestret.

Dato for afholdelse: November 2023

Budget: 60.000 kr.

Ansøgt: 50.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 50.000 kr.

 

3) Barbara Belusa - Dragedag i Valbyparken

Vi vil gerne holde en dragedag i Valbyparken søndag d 16. april 2023.

Dragedagen holdes på det store grønne område ud mod vandet ved Tudsemindevej. Denne søndag eftermiddag kan alle valbyborgere og andre komme med deres egen drage eller låne en drage hos os (gratis) og sammen sætte drager op.

Vi er en lille gruppe frivillige, som står for udlån (Vi udlåner drager i ½ time ad gangen). Vi hjælper også med reparation af drager mm. Vi har siden 2022 udvidet til 3 timer pga. meget stor interesse.

Dato for afholdelse: 16. april 2023

Budget: 5.400 kr.

Ansøgt: 5.400 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 5.400 kr.

 

4) The Commedia School - Internationalt Klovneshow på Valby Skole og Ålholm Skole

Otte performere fra den internationale 2-årige teaterskole The Commedia School ønsker midler til at opføre et klovneshow til glæde og morskab for børn (og deres voksne). Skolen tiltrækker studerende fra hele verden. I år fra lande såsom, Tyrkiet, Finland, Letland, Tyskland, Italien men også fra Danmark. Sammen vil de studerende på tværs af etnicitet skabe et klovne-show, som kan vække glæde, latter og måske en lille tåre. Showet, vil være et mix af non-verbal fysisk komik, tyrkisk, dansk, lettisk, italiensk og volapyk. Ligesom performerne er der en del børn i Valby, med anden etnisk baggrund, og mange af dem har aldrig mødt eller set en kunstner fra deres hjemlande. Her får de en unik mulighed sammen med deres dansk-etniske venner for at se unge kunstnere med flere etniciteter. Dette skaber dialog både børnene imellem børn, men også med de voksne.

Efter showet vil der være mulighed for leg, jonglering og andet sjov med klovnene.

Humor forener os, humor nedbryder grænser.

Dato for afholdelse: April-maj 2023

Budget: 9.500 kr.

Ansøgt: 7.500 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 7.500 kr.

 

5) Alejandro Gispert - Drengen Der Mistede Sin Stemme (Al nino, le falta su voz)

Drengen Der Mistede Sin Stemme.

En sød, interaktiv musikforestilling om drengen, der flyttede til et andet land og mister sin stemme, men alligevel genfinder sig selv og sin indre melodi i en ny og fremmed kultur.

Gennem musik og animation fortæller Alejandro ordløst sin historie, om at flytte fra Cuba til Norden, og om hvordan mødet med en ny kultur kan være overraskende og give nye toner i livet. I musikken vil man måske kunne genkende traditionelle Cubanske børnesange, nye kompositioner og nordiske folkemelodier.

Forestillingen og indbyder til både fantasi, følelser, fokus, bevægelse, og dans. Især børnefamilier der er landet mellem to kulturer, vil kunne spejle sig i fortællingen. Alle er dog velkomne.

Alejandro Gispert er musiker og arbejder som musiklærer. Han er født og opvokset i Havana, Cuba, hvor han er uddannet i kontrabas og guitar. Senere i livet flyttede han til Oslo, hvor han bla. spillede skolekoncerter i hele Norge. Efter 10 år, landede han i København. Drengen der mistede sin stemme, er Alejandros egen historie, genfortalt gennem musik og billeder.

Dato for afholdelse: Maj-oktober 2023

Budget: 16.000 kr.

Ansøgt: 8.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 8.000 kr.

 

6) Jóhan Martin Christiansen - Fire udstillinger i Bonne Espérance

Aktiviteten

I løbet af sommeren/efteråret 2023 præsenteres fire udstillinger i det nyetablerede udstillingssted Bonne Espérance i Håndværkerbyen. Et pilotprojekt, som jeg forventer at gentage. Fire udstillinger med kunstnerne Kaare Golles, Marie Bonfils og Hansina Iversen, og en duoudstilling med Kah Bee Chow og Ingrid Furre. Kunstnerne arbejder med nutidskunst, skulptur er deres primære medie. Der vises et koncentreret udsnit af deres arbejde, som laves specifikt til stedet. En forfatter bliver involveret i hvert projekt med udstillingstekst og oplæsninger.

Arrangørerne

Det er billedkunstneren Jóhan Martin Christiansen, som står for at drive udstillingsstedet og som også selv har atelier i området.

Formål med aktiviteten

Skabe rum for andre kunstnere, at præsentere nutidskunsti Valby og formidle bredt ud til borgere og skoleklasser i Valby.

Målgruppe

Unge og voksne borgere, skoler og gymnasier. Omkring 150 besøgende pr. udstilling.

Annoncering

SoMe, eksisterende netværk, hjemmeside (www.bonneesperance.org), medier/aviser. Henvendelser sendes også til skoler.

Dato for afholdelse: Sommer/efterår 2023

Budget: 225.060 kr.

Ansøgt: 15.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 15.000 kr.

Støtten er betinget af, at mindst tre af udstillingerne gennemføres.

 

7) Nathalie D´Aniello - Klovnene Gilbert og Tage besøger Valby

Nathalíe D'Aniello og Signe Skov ønsker at komme til Valby Bibliotek og Vigerslev Bibliotek med vores børneteaterforestilling 'Gilbert og Tage i tykt og tyndt'. Det er en klovneforestilling, men uden røde næser og vi er klædt ud som to mænd.

Forestillingen handler om venskab, om at få nye venner, om at drille hinanden og om at tilgive hinanden, hvis man har drillet hinanden. Karaktererne i forestillingen er meget forskellige, men demonstrerer, at man alligevel godt kan blive venner. Vi bruger elementer af akrobatik, jonglering og trylleri, målgruppen er 3-10 år og varigheden er ca. 1/2 time. Nærmere bestemt er der tale om to formiddagsforestillinger på Valby Bibliotek og én formiddags- og én eftermiddagsforestilling på Vigerslev Bibliotek. Formiddagsforestillingerne er for børnehaver i områderne i nærheden af bibliotekerne, mens der om eftermiddagen på Vigerslev Bibliotek inviteres åbent ud i området for alle til gratis at se forestillingen.

Dato for afholdelse: 11. – 12. maj og 2. juni 2023

Budget: 17.900 kr.

Ansøgt: 12.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 12.000 kr.

 

8) Søren Lyngsø Knudsen i samarbejde med Sydhavn Bibliotek - Geographica: Sydhavn og Valby

"Geographica: Sydhavn og Valby ” er et stedspecifikt udendørs, interaktivt lydværk og en videreudvikling af et tidligere værk.

Værket er en oplevelse for sanserne, hvor man udforsker en usynlig lydkulisse, som forandres i samspil med omgivelserne. Værket følger ikke en historie eller tidslinje, i stedet forsøger det at skærpe sanserne og prikke til nysgerrigheden overfor lyden omkring os og måden vi lytter på.

For at opleve værket, låner man er særlig lytteenhed på Sydhavns bibliotek, tager den med udendøre og tænder for den. Man vil opleve at lyden fra enheden, ændrer sig alt efter ens placering i området (Valbyparken og Sydhavnstippen). Den skjulte komposition består af bearbejdede optagelser fra selve området, hvor værket udspiller sig og benytter udover position også data fra diverse sensorer i lytteenhederne. I boksene er der i øvrigt installeret: gps- modtager, mikrocontrollere og højttalere.

Værket er for alle og kan opleves til fods eller på cykel.

Dato for afholdelse: 1. maj 2023-1. maj 2024

Budget: 115.600 kr.

Ansøgt: 20.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives afslag.

Afslaget begrundes med en vurdering af, at målgruppen er for snæver.

 

Løsning

Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

 

Økonomi

Tabellerne viser økonomien i puljen, hvis de indstillede beløb bevilges.

 

 

Pulje 2023

Disponeret per 11. april 2023

Indstillet den 11. april 2023

Resterende pulje, hvis ansøgningerne imødekommes.

1.570.900 kr.

1.088.545 kr.

 

(767.546 +320.999)

104.900 kr.

377.455 kr.

 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top