Mødedato: 11.01.2022, kl. 18:30
Mødested: Teams

Lokalpuljen

Indstilling

 

Formanden indstiller,

1) at Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

Problemstilling

 

Valby Lokaludvalg har modtaget 7 ansøgninger til Lokalpuljen 2022.

1) Foreningen Seniorhuset VOC Valby - VOC Valby revy 2022

2) Foreningen ”Der magiske skraldespand”Skrot og Tutti og Den magiske skraldespand

3) Valby Kino - 3 forestillinger med stumfilm og live klavermusik ved Ronen Thalmay

4) Nivetha Balasubramaniam og Penelope Bjerregaard (medlemmer af filmforeningen Super16) - Kortfilmen ”Samsara” – en fortælling om ikke at passe ind.

5) Come Dance with Me 2022 - Copenhagen Dance Arts

6) Integrity-X - Gamers Galaxy 2022 – Sammen står vi stærkere

7) VALBY:DOX - CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival

 

 

Kort beskrivelse af ansøgningerne:

1) Foreningen Seniorhuset VOC Valby - VOC Valby revy 2022

Gruppen er relativ nystartet er har taget fat på revyområdet (lagkagerevy)

Der er ugentlig samling til at øve tekster/fri improvisation, taleteknik, "på gulvet" og konkret sceneteknik. Desuden er det selvskrevne aktuelle og rele-vante for målgruppen/publikum tekster.

Lagkagerevy med skiftende tekster og sang/musik. Det vil sige sketcher, sang og fællessang.

Revygruppen i VOC Valby består af 10-12 medlemmer fra Foreningen Senior-huset VOC Valby. Gruppen er amatører, men flere har års erfaring med dele af helheden ved en revy eksempelvis musiker, foredragsholder, instruktør og holdleder.

Dato for afholdelse: Primo 2022

Budget: 10.000 kr.

Ansøgt: 8.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives afslag på ansøgningen, da projektet ikke rækker udover foreningen.

 

2) Foreningen ”Der magiske skraldespand”Skrot og Tutti og Den magiske skraldespand.

“Skrot og Tuti og Den magiske skraldespand” handler om den gamle frække baggårdskat “Skrot”, der elsker at spille på sin saxofon. Skrot ́ s bedste ven “Tuti” kommer tit forbi, for at synge og spille musik sammen med Skrot, men også for at kigge i Den magiske skraldespand, der altid indeholder noget, som nogen kan bruge til noget! Showet bindes sammen af kendte børnesange, og alle som har lyst, kan synge, danse, samt selv spille med på et af “RytmeGokkes” flotte rytme æg.

Dato for afholdelse: Vinter 2022

Budget: 62.500 kr.

Ansøgt: 40.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 4.000 kr. pr. forestilling, dog max. 40.000 kr.

 

3) Valby Kino - 3 forestillinger med stumfilm og live klavermusik ved Ronen Thalmay

Under Valby Kulturdage i september 2021, arrangerede vi to visninger af Asta Nielsen stumfilm, med live akkompagnement af pianisten Ronen Thalmay. Udover at akkompagnere til filmene introducerede han de 2 film og fortalte lidt om hvordan han finder inspiration til at skabe musik til stumfilm.

Arrangementet blev meget godt modtaget. men var ikke så velbesøgt (ca 35 gæster i alt), som håbet, da mange andre arrangementer faldt præcis oveni vores visninger.

På baggrund af publikums begejstring for konceptet, vil vi gerne prøve igen. Denne gang i en mindre travl periode, nemlig i løbet af vinteren og som en filmkavalkade bestående af 3 kendte stumfilm:

-La passion de Jeanne d'Arc (Carl Th Dreyer), Generalen (Buster Keaton) og Himmelskibet (Holger-Madsen) ligeledes med live akkompagnement af Ronen Thalmay. Ved den første forestilling i januar kommer desuden Rasmus Brenstrup fra DFI og holder et oplæg om de tre film, og om stumfilms historie generelt.

Billetter vil kunne købes enkeltvis for 30 kr. pr. film eller for alle tre film for i alt 75 kr.

Arrangementet vil være åbent for alle, men henvender sig særligt til det lidt ældre publikum, som vi vil målrette vores annoncering mod.

Dato for afholdelse: 30. januar 2022, 27. februar 2022, 27. marts 2022

Budget: 12.500 kr.

Ansøgt: 9.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 9.000 kr.

 

4) Nivetha Balasubramaniam og Penelope Bjerregaard (medlemmer af filmforeningen Super16) - Kortfilmen ”Samsara” – en fortælling om ikke at passe ind.

Samsara” er en kortfilm om at føle sig fremmed i sin egen familie, fordi ens identitet og kulturelle rødder er splittet mellem to lande. Filmen skal gøre en forskel for unge etniske minoriteter i Danmark, ved at lade dem føle sig set i deres splittelse og ved at skabe forståelse for problematikken hos etniske danskere.

Filmens arrangører er instruktør Nivetha Balasubramaniam og producer Penelope Bjerregaard, som er medlemmer af filmforeningen Super16 der holder til i Nordisk Film i Gl. Valby, hvor de arbejder fra og holder alle møder.

Ambitionen er at skabe kontakt til Etnisk Ung og Mino Danmark, da de har store platforme som gør, at vi kan kommunikere filmen bredt ud til unge minoriteter i Danmark.

Vi ønsker at afholde tre gratis arrangementer/visninger med ”Samsara” i Valby og derigennem få filmen ud til størst mulige publikum. Det vil vi annoncere ved fysiske plakater og gennem sociale medier.

Dato for afholdelse: Feb. – juni 2022

Budget: 100.000 kr.

Ansøgt: 15.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 5.000 kr.

Støtten gives til Arrangementer og visning i Valby.

 

5) Come Dance with Me 2022 - Copenhagen Dance Arts

Copenhagen International Dance Festival opsøger publikum, dér hvor de har deres hverdag – skoler, plejecentre, hospitaler, herberg, offentlige pladser – med initiativet Come Dance with Me.

Som en del af denne mission, har festivalen i samarbejde med de nævnte spillesteder arrangeret danseforestillinger for Valbys borgere. Her præsenteres det ungarske dansekompagni Hodworks, som er i København ifm festivalen, for det unge publikum, der får en unik chance for at opdage, opleve og blive udfordret af dansekunsten af et emininent og grænsesøgende dansekompagni under egne rammer. Efterfølgende er der Artist Talk, hvor elever kan stille spørgsmål.

På de øvrige steder præsenteres koreografier af Gustavo Ramirez (Spanien), Adi Salant (Israel), Lidia Wos (Polen). Koreografierne er skabt specifikt til at kunne spille på plejehjem, skoler og i det offentlige rum mv.. Danseforestillingerne er ment som en berigende oplevelse af smittende energi, dansekunst og nærvær.

Dato for afholdelse: Marts-april 2022

Budget: 40.000 kr.

Ansøgt: 20.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 20.000 kr.

 

6) Integrity-X - Gamers Galaxy 2022 – Sammen står vi stærkere

Gamers Galaxy er netop tilbage, endnu bedre, vildere og større fællesskab.

Konceptet går ud på at en række unge kommer til eventet og udover at game, socialisere de sig også. Eventet bygger op på et koncept ved navn Social Gaming Event. Gamers Galaxy er et event for alle, gamers som ikke gamers. Foruden at vi giver unge en professionel gaming oplevelse, giver vi unge et fællesskab koncentreret om en kultur der er i vækst, nemlig e-sport. Vi giver unge en oplevelse der danner nye fællesskaber. Man kommer altså på hold med nogle man ikke kender og danner sig et fællesskab og tæt bånd. Gennem tiden har vi dannet en del relationer gennem vores events, og dette står os nært da foreningens bestyrelse også har lært hinanden at kende gennem gaming. Eventet skal tillige være med til at mindske ensomheden blandt unge, som er steget FOR MEGET under corona epidemien og selvfølgelig vise at e-sporten i Danmark bidrager til noget positivt, nemlig et stærkere fællesskab. Der vil være alt var e-sport turneringer til minigames, så enhver kan være med.

Til eventet vil vi lave en indsamling som går ubeskåret til velgørenhed. Denne indsamling kommer til at bestå af indsamlingsbøsser og en indsamlingskonto på MobilePay.

Dato for afholdelse: 4. – 5. juni 2022

Budget: 88.900 kr.

Ansøgt: 15.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 15.000 kr.

 

7) VALBY:DOX - CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival

VALBY:DOX bringer Nordens største dokumentarfilmfestival, CPH:DOX, til Valby i samarbejde med stærke lokale partnere. Det indebærer 3-5 hovedaktiviteter, som henvender sig til henholdsvis børnene, de unge og de voksne borgere:

1) 2-3 offentlige visninger af nye, imødesete dokumentarfilm fra ind- og udland i Valby Kino og Valby Kulturhus. Dette vil indebære et tilhørende event i form at en talk, debat eller workshop.

2) Vi er gennem Elisabeth Munck fra Valby Kulturhus, i dialog med andre mulige samarbejdspartnere i Valby, hvor der også vil kunne blive vist film, samt lavet et tilhørende event. Dette er bl.a. Copenhagen FabLab.

Projektet er et offentligt tilgængeligt projekt, da det overordnet er CPH:DOXs mål at engagere og aktivere et offentligt og lokalt publikum, som oplever festivalens aktiviteter i et socialt rum med borgere på kryds og tværs af alder, etnicitet, køn og uddannelse. Projektet bliver kommunikeret og annonceret bredt gennem vores kommunikationskanaler og arrangeres og afvikles i tæt samarbejde med stærke og lokale partnere, der styrker bydelen ved at gøre så stor en kulturbegivenhed som CPH:DOX synlig og tilgængelige i området.

Dato for afholdelse: 23. marts – 3. april 2022

Budget: 70.000 kr.

Ansøgt: 30.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 30.000 kr.

 

Løsning

 

Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

Økonomi

 

Tabellerne viser økonomien i puljerne, hvis de indstillede beløb bevilges.

Pulje 2022

Disponeret per 11. januar 2022

Indstillet 11. januar 2022

Resterende pulje, hvis ansøgningerne imødekommes.

1.600.000 kr.

237.670 kr.

119.000 kr.

1.243.330 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top