Mødedato: 08.03.2022, kl. 18:30
Mødested: Valby Kulturhus, 5. sal

Lokalpuljen

 

Indstilling

 

Formanden indstiller,

1) at Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

 

Problemstilling

Valby Lokaludvalg har modtaget 9 ansøgninger til Lokalpuljen 2022.

1) Foreningen Seniorhuset VOC Valby - VOC Valby Revy 2022

2) Anders Aarvik og Udstillingsstedet OTTE - Amphi-bian: or, being multiple at once på udstillingsstedet OTTE

3) Street Society - SS nystart, Ny opstart og fastholdelse af medlemmer efter Covid-19

4) Julie Carla Mortensen - Mordlyst

5) Andreas Funch Nielsen (Murda Twinz) m. fl. - Koncertstøtte til Underwerkets arrangørkollektiv for koncertåret 2022

6) Crossover - Crossover Play on Play

7) Ålholm Skole - Teaterstykket Ekspeditionen

8) Teater V - CPH STAGE, lokalt i Valby 2022 – min. 7 unikke forestillinger på 10 dage

9) Nivetha Balasubramaniam og Penelope Bjerregaard - Kortfilmen ”Samsara” – en fortælling om ikke at passe ind

 

Kort beskrivelse af ansøgningerne:

 

1) Foreningen Seniorhuset VOC Valby - VOC Valby Revy 2022

Gruppen er relativ nystartet og har taget fat på revyområdet (lagkagerevy).

Der er ugentlig samling til at øve tekster/fri improvisation, taleteknik, "på gulvet" og konkret sceneteknik. Desuden er det selvskrevne aktuelle og relevante for målgruppen/publikum tekster.

Lagkagerevy med skiftende tekster og sang/musik. Det vil sige sketcher, sang og fællessang.

Revygruppen i VOC Valby består af 10-12 medlemmer fra Foreningen Senior-huset VOC Valby. Gruppen er amatører, men flere har års erfaring med dele af helheden ved en revy eksempelvis musiker, foredragsholder, instruktør og holdleder. 

Der vil være 2 fysisk åbne forestillinger (den 2. og 3. april 2022) med op til 70-100 tilskuere pr. gang, som vil være medlemmer og folk fra lokalområdet. Yderligere vil der være optagelse/streaming til Facebook og YouTube.

Dato for afholdelse: 2. og 3. april 2022

Budget: 10.000 kr.

Ansøgt: 8.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 8.000 kr.

 

2) Anders Aarvik og Udstillingsstedet OTTE - Amphi-bian: or, being multiple at once på udstillingsstedet OTTE

Etablering af udstillingen amphi-bian: or, being multiple at once, der aktiveres under pseudonymet Angus Aardvark samt den kollaborative værkproduktion med gruppen Others, på det kunstnerdrevne udstillingssted OTTE. Udstillingsperiode 13. til 27. maj 2022, med fernisering d. 13. maj 2022 med supplerende performere Sabine Wedege (DK) og Adam Dove - Nexciya (UK).

Anders Aarvik aktiverer gennem sit pseudonym Angus Aardvark en soloudstilling med værker skabt interdisciplinært og kollaborativt med udvalgte individer fra gruppen Others, primært de (ansøgt) honorerede Sofie Meta Schroeder, Kwame Melega, Nicolai Østergaard, Sabine Wedege, Adam Dove. Værkproduktionen har fundet sted på diverse institutioner og ophold gennem det seneste år, navnligt på Royal College of Art, Næstved Grafisk Værksted, Statens Værksteder for Kunst og Holmegaard Glasværk.

Værkproduktionen og den kommende udstilling kredser om de slørede grænser mellem de binære komponenter af land og vand, så som; våd jord og mudder. Våd jord og mudder, bliver et værktøj som modstår giftige normer, og åbner op for ikke-normative og økologiske former for væren.

Dato for afholdelse: 13. til 27. maj 2022

Budget: 59.400 kr.

Ansøgt: 10.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 10.000 kr.

 

3) Street Society - SS nystart, Ny opstart og fastholdelse af medlemmer efter Covid-19

Grundet Covid-19 har der desværre ikke været mange tiltag for børn og unge i København. Vi i Street Society føler, der er et behov for igen at tilbyde gratis fodbold træning og events i Valby. Vi vil gerne genetablere et attraktivt foreningstilbud til foreningsløse piger og drenge gennem vores ugentlig træning sessioner. Projektets vision at skabe et sundt og positivt fællesskab for børn og unge gennem træning og stævner.

Corona situationen har haft en negativ effekt på udmeldte medlemmer og aktivitetsniveauet for alle og især børn og unge de seneste to år, hvor vi især ser, at børn og unge er blevet mere overvægtige samt energiniveauet ikke er den samme som tidligere.

Afslutningsvis vil vi gerne afholde et afsluttende turnering og award ceremony, hvor vi belønner de mest loyale samt dem, som vinder til turneringen.

Dato for afholdelse: Uge 10-uge 50 2022

Budget: 60.000 kr.

Ansøgt: 50.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 10.000 kr.

Puljeudvalget opfordrer til at søge sponsorer eller støttemidler andre steder.

 

4) Julie Carla Mortensen - Kortfilmen Mordlyst

Mordlyst er en på en og samme tid absurd og actionpræget kortfilm, men også en følsom og inderlig film, der i sin essens handler om det at slå op og blive slået op med. Og om hvordan man ikke altid er de rigtige for hinanden, selv om man elsker hinanden. Et symbol på de sindssyge følelser, der opstår, når kærligheden mellem to mennesker render ud og det svære, men nødvendige valg man skal tage om ikke at være sammen, selvom man elsker hinanden.

Projektet er en afgangsfilm fra den anerkendte uafhængige filmforeningsuddannelse Super16, der har base på Nordisk Film i Valby. Filmen er skabt af August Aabo & Andrea Winding, der indgår i et kreativt samarbejde med producerne Asta Stuhr & Julie Carla Mortensen.

Det er den klare ambition at forankre projektet i Valbys lokalmiljø og både nå ud til unge filmskabere og lidt ældre segment.

Dato for afholdelse: Juni-dec. 2022

Budget: 300.650 kr.

Ansøgt: 30.000 kr.

Puljeudvalget indstiller at der gives afslag, idet projektet ikke har særlig relation til Valby som bydel. 

 

5) Andreas Funch Nielsen (Murda Twinz) m. fl. - Koncertstøtte til Underwerkets arrangørkollektiv for koncertåret 2022

Underwerkets arrangørkollektiv ønsker at fremme musiklivet i Valby ved at lave koncerter med internationale turnerende artister / bands fordelt på hele året 2021.

Målgruppen vil være musikinteresserede i den mere alternative ende mellem 15 - 50 år.

Vi som koncertarrangører arbejder med den musikalske fødekæde, nicherne og vækstlaget. Det vil sige, at vi har lige så meget fokus på talentudvikling blandt musikere og bands, som vi har fokus på udviklingen af nytilkommende arrangører og udviklingen af frivillighed (både blandt de driftsfrivillige, men også blandt os arrangører).

Annoncering sker igennem Facebook / Instagram og Underwerkets hjemmeside. Hvis muligt i forhold til mængde af bands ville et udvalg af koncerter også blive annonceret i Valby Bladet.

Dato for afholdelse: Hele 2022

Budget: 368.500 kr.

Ansøgt: 60.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 60.000 kr.

 

6) Crossover - Crossover Play on Play

Pandemien har desværre sat en stopper for alt det gode, gadeidræt kan tilbyde i snart to år. Vi i Crossover føler, der er et behov for igen at tilbyde gratis basketball træning og events i de bydele, vi er tilknyttet i. Vi vil gerne genetablere et attraktivt foreningstilbud til foreningsløse piger og drenge gennem vores ugentlig træning sessioner. Projektets vision at skabe et sundt og positivt fællesskab for børn og unge gennem træning og stævner. Vi har allerede 3 frivillige forældre, som vil være hjælpetræner og hjælpe instruktørerne i de forskellige bydele, vi opererer i. Vi ser forældrene som de stærkeste samarbejdspartnere i vores forening.

Corona situationen har haft en negativ effekt på aktivitetsniveauet for alle de seneste 2 år hvor vi især ser at børn og unge er blevet mere overvægtige samt energiniveauet ikke er den samme som tidligere. Tanken er også at udbrede Street basket som disciplin og udvikle sporten i lokalområdet i København, hvor især fodbold fylder meget.

Dato for afholdelse: Marts-okt. 2022

Budget: 42.100 kr.

Ansøgt: 42.100 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 7.500 kr.

Puljeudvalget opfordrer til at søge sponsorer eller støttemidler andre steder.

 

7) Ålholm Skole - Teaterstykket Ekspeditionen

Ålholm Skole søger 25.000 kr. af Valby Lokaludvalg som støtte til skolens teateropsætning af stykket med arbejdstitlen ”Ekspeditionen” Det er 14. år i træk, at skolen sætter et stort teaterstykke op, og vi har gennem årene oplevet en stigende bedre kontakt til bydelen og lokalsamfundet gennem projektet.

Teaterstykket er netop med til at sammenkæde forskellige institutioner i området, og samtidig kan vi profilere os selv som en god og synlig folkeskole i lokalsamfundet. Skolens 6.klasser arbejder med at opsætte teaterstykket, og al almindelig undervisning er sløjfet til fordel for dans, sang, kostume-syning, kulisseproduktion og skuespil. De sidste år har skolen haft stor succes med at invitere lokale børnehaver og beboere fra vores nabo-boligkompleks Valby Holm over på skolen for at se stykket. Det vil vi også gøre i år, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre. Vi vil benytte os af de sociale medier, og åbne op for skolen efter en tid, hvor samfundet har været lukket meget ned, og projektet vil kunne følges tæt på både Skolens hjemmeside, Facebook og Instagram.

Dato for afholdelse: 6. og 7. april 2022

Budget: 65.000 kr.

Ansøgt: 25.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 25.000 kr.

 

8) Teater V - CPH STAGE, lokalt i Valby 2022 – min. 7 unikke forestillinger på 10 dage

Teater V søger opbakning til et superambitiøst lokalt program i forbindelse med den store københavnske teaterfestival CPH STAGE, som samler årets bedste og mest vellykkede teaterforestillinger fra hele landet. Vi vil præsentere minimum 7 forskellige forestillinger i løbet af de 10 dage, festivalen varer, og på dén måde sætte ekstra kunstnerisk fokus på vores fantastiske bydel.

Vi præsenterer både egne vellykkede produktioner, højt profilerede og prisvindende samt anmelderroste gæstespilsproduktioner.

Dato for afholdelse: 2. til 11. juni 2022

Budget: 315.000 kr.

Ansøgt: 50.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives støtte på 50.000 kr.

 

9) Nivetha Balasubramaniam og Penelope Bjerregaard - Kortfilmen ”Samsara” – en fortælling om ikke at passe ind

Vi har tidligere ansøgt jer om støtte til projektet ”Samsara” – en kortfilm om ikke at passe ind. Vi ansøgte jer om 15.000 DKK og modtog 5000 DKK, og selvom vi er taknemmelige for dette, tillader vi os nu at ansøge igen, da vi virkelig behøver mere finansiering for at komme i mål med filmen, som vi ønsker det.

”Samsara” er en kortfilm om at føle sig fremmed i sin egen familie, fordi ens identitet og kulturelle rødder er splittet mellem to lande. Filmen skal gøre en forskel for unge etniske minoriteter i Danmark ved at lade dem føle sig set i deres splittelse og ved at skabe forståelse for problematikken hos etniske danskere.

Filmens arrangører er instruktør Nivetha Balasubramaniam og producer Penelope Bjerregaard, som er medlemmer af filmforeningen Super16 der holder til i Nordisk Film i Gl. Valby, hvor de arbejder fra og holder alle møder.

Ambitionen er at skabe kontakt til Etnisk Ung og Mino Danmark, da de har store platforme, som gør, at vi kan kommunikere filmen bredt ud til unge minoriteter i Danmark.

Vi ønsker at afholde en til tre gratis arrangementer/visninger med ”Samsara” i Valby og derigennem få filmen ud til størst mulige publikum. Det vil vi annoncere ved fysiske plakater og gennem sociale medier.

Dato for afholdelse: Juni-sept. 2022

Budget: 100.000 kr.

Ansøgt: 15.000 kr.

Puljeudvalget indstiller, at der gives afslag på ansøgningen.

Valby Kino kan godt vise filmen uden post-produktion.

 

Løsning

Valby Lokaludvalg drøfter og vedtager støtte fra Lokalpuljen.

 

Økonomi

 

Tabellerne viser økonomien i puljerne, hvis de indstillede beløb bevilges.

Pulje 2022

Disponeret per 8. marts 2022

Indstillet 8. marts 2022

Resterende pulje, hvis ansøgningerne imødekommes.

1.600.000 kr.

389.620 kr.

170.500 kr.

1.039.880 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top