Mødedato: 09.10.2002, kl. 08:15

Medlemsforslag vedrørende vikarpulje

Medlemsforslag vedrørende vikarpulje

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 9. oktober 2002

 

 

10.      Medlemsforslag vedrørende vikarpulje

 

UUU 450/2002  J.nr. U160/02

 

 

INDSTILLING[e1] 

 

Majbritt Mamsen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at      forvaltningen undersøger, om der er mere sygdom blandt lærere end andre offentligt ansatte, og hvis det er tilfældet, hvilke årsager kan der være hertil  f.eks. dårligt arbejdsmiljø m.m.

 

at      forvaltningen undersøger om eleverne i de senere år har fået det antal timer, som de skal have i henhold til timeudmeldingen, og om vikarmangel eller en tom vikarkonto har betydet en reduktion i timetallet

 

at      forvaltningen undersøger, hvor mange penge der er brugt de foregående år på vikarkontoen, om skolerne har fået tilført tilstrækkeligt med midler, eller om der skal findes flere penge til vikarkontoen

 

at      skoler, der pr. 1. januar 2002 havde et underskud på vikarkontoen, der kan henføres til tidligere år, bliver godtgjort dette

 

at      forvaltningen sammen med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen undersøger mulighederne for at lave et vikarkorps under Københavns Jobformidling, som kan rykke ud ved sygefravær på de københavnske skoler

 

 

RESUME[e2] 

 

Majbritt Mamsen har pr. mail den 25. september 2002 anmodet om at få nærværende sag på dagsordenen til mødet i Uddannelses- og Ungdomsudvalget.

 

 


SAGSBESKRIVELSE[e3] 

 

Majbritt Mamsen har pr. mail den 25. september 2002 fremsendt følgende anmodning:

 

"Det kan ikke være rigtigt, at de større elever i 7-9 klasse skal sendes hjem på grund af sygdom, når vikarpuljen er brugt op.

 

Jeg vil derfor forslå,

 

At vi beder forvaltningen undersøge om der er mere sygdom blandt lærere end

andre offentligt ansatte, og hvis der er, hvad det evt. kan skyldes, f.eks.

dårligt arbejdsmiljø m.m.

 

At vi beder forvaltningen om at se på, om eleverne har fået de timer som de er berettiget til i henhold til folkeskoleloven og den af Borgerrepræsentationen vedtagne antal timer. Undersøgelsen skal omhandle de foregående år, hvor man skal se hvilken betydning vikarmangel eller en tom vikarkonto har haft.

 

At vi beder forvaltningen om at undersøge, hvor mange penge der er brugt de foregående år til vikarer, om skolerne har fået tilført tilstrækkeligt med midler, eller vi skal finde flere penge til vikarkontoen. 

 

Jeg mener ikke, at nogle skoler skal stilles dårligere end andre, fordi der de forudgående år har været et underskud. I princippet skal alle skoler ved udmeldingen af vikarmidler nulstilles i forhold til de foregående år. Jeg er klar over, at det ikke er muligt nu. Jeg vil i stedet foreslå, at skoler med underskud bliver nulstillet, så underskud fra tidligere år ikke medtages.

 

Jeg vil gerne bede udvalget om at træffe en beslutning, således at vores større elever ikke skal være uden vikarer på grund af pengemangel på vikarkontoen.

 

Derudover vil jeg gerne, at vi i fællesskab evt. med Københavns Kommunes Jobformidling (FAF) undersøger mulighederne for at lave et vikarkorps, som kan rykke ud ved sygefravær på de københavnske skoler.

 

Jeg er opmærksom på, at skolerne har ansvaret for vikarkontoen, men jeg mener ikke, at de ved decentraliseringen fik lige vilkår. Jeg mener alligevel, at medlemmerne af Uddannelses- og Ungdomsudvalget og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen har et ansvar for, at skolerne følger folkeskolelovens minimumstimer og Borgerrepræsentationens timeudmeldinger."

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 [e1]00102745DOC

 [e2]00102746DOC

 [e3]00102747DOC

Til top