Mødedato: 06.02.2002, kl. 08:00

Lokaliteter i forbindelse med bydelenes ophør

Lokaliteter i forbindelse med bydelenes ophør

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 6. februar 2002

 

11. Lokaliteter i forbindelse med bydelenes ophør

UUU 67/2002 J.nr. U28/02

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

at udvalget godkender vedlagte indstilling fra Økonomiforvaltningen vedr. lokaleomflytninger – herunder flytning af Skole- og Ungdomsvejledningen til Korsgade 30

 

 

RESUME

Uddannelses- og Ungdomsudvalget har tidligere truffet principbeslutning om flytning af Skole- og Ungdomsvejledningen fra lokaler på Kildevældsskolen til en geografisk mere central placering i kommunen, men det har efterfølgende ikke været muligt at finde egnede lokaler til formålet.

I forbindelse med bydelsforsøgets afvikling på Indre Østerbro og Indre Nørrebro er der sket en omflytning af opgaver og personale. Med henblik på dels at skabe hensigtsmæssige lokaleforhold og dels at tilgodese forskellige lokaleønsker har Økonomiforvaltningen sammen med en række af de øvrige forvaltninger udarbejdet et forslag til lokaleomflytninger, hvor der bl.a. er fundet en særdeles tilfredsstillende løsning på Skole- og Ungdomsvejledningens lokaleønsker.

I den af Økonomiforvaltningen udarbejdede indstilling foreslås følgende lokalerokade:

  • Øster Fælled Torv 13 anvendes fremover til handicapcenter
  • Korsgade 30 anvendes fremover til Skole- og Ungdomsvejledning
  • Sjællandsgade 38 - 40, bygning I, anvendes af Sundhedsforvaltningen
  • Ledige lokaler på Sankt Joseph anvendes til lokalcenter

I lokalerokaden er det tilstræbt at samle forvaltningsenhederne og at sikre overensstemmelse mellem lokalernes indretning, placering og den service, som enhederne yder.

Forvaltningerne lejer fremover administrationslokalerne af Kultur- og Fritidsforvaltningen til markedsleje.

 

SAGSBESKRIVELSE

Med bydelsforsøgets ophør 1. januar 2002 skal der foretages en fordeling af lokaler mellem især Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Sundhedsforvaltningen, idet flere af disse forvaltningers funktioner har været varetaget samlet under bydelsforsøget.

Samtidigt med den nødvendige omrokering af lokaler har det været tilstræbt at finde en løsning således, at det nuværende Handicapcenter, der er beliggende i uhensigtsmæssige lokaler på 3. sal på det tidligere Sankt Josephs Hospital, Griffenfeldsgade 44 kan få bedre lokaleforhold.

I forbindelse med omrokeringerne blandt de to ovennævnte forvaltninger er det blevet muligt at opfylde et ønske fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen om nye, centrale lokaler til Skole- og Ungdomsvejledningen, der i dag er placeret på Kildevældsskolen på Østerbro. Flytningen af Skole- og Ungdomsvejledningen til nye lokaler i Korsgade muliggør etablering af et 10. klasses center på Kildevældsskolen og etablering af et ekstra spor på skolen.

På den baggrund har Økonomiforvaltningen udarbejdet en indstilling, hvori det foreslås, at

  • Øster Fælled Torv 13 anvendes fremover til handicapcenter

- Korsgade 30 anvendes fremover til Skole- og Ungdomsvejledning

- Sjællandsgade 38 - 40, bygning I, anvendes af Sundhedsforvaltningen

  • Ledige lokaler på Sankt Joseph anvendes til lokalcenter

De lokaler, som er omfattet af den foreslåede lokalerokade, indgår fremover i den interne huslejeordning, hvor lejen fastsættes efter markedslejen.

Økonomiforvaltningens indstilling, der er udarbejdet i samarbejde med de berørte forvaltninger herunder Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, vedlægges som bilag.

 

Flytning af Skole- og Ungdomsvejledningen

I forbindelse med etableringen af Kildevældsskolen (Ydre Østerbro), der blev dannet ved sammenlægning af oprindelig 2 selvstændige kommunale folkeskoler, blev den overskydende lokalekapacitet brugt til en række eksterne funktioner – herunder ca. 1200 m2 til Skole- og Ungdomsvejledningen.

Skole- og Ungdomsvejledningen er en kommunedækkende funktion, der yder rådgivning og vejledning omkring erhvervsmuligheder og uddannelsesplaner til alle unge i folkeskolen og til alle unge under 19 år, der er gået ud af folkeskolen, har gået i private grundskoler eller er tilflyttere til kommunen.

Med baggrund i en konsulentvurdering af Skole- og Ungdomsvejledningen (SUV) traf Uddannelses- og Ungdomsudvalget i oktober 1998 bl.a. principbeslutning om flytning af SUV til en geografisk mere central og synlig placering, der bedre modsvarede vejledningens kommunedækkende funktioner.

Det har imidlertid i den forløbne periode i praksis vist sig vanskeligt at finde en egnet, ny placering af SUV.

Som følge af det stigende elevtal i skoledistriktet (Ydre Østerbro) er der nu behov for at udbygge Kildevældsskolen fra 3 til 4 spor.

Derudover er det som følge af en ændring af folkeskoleloven nødvendigt at ændre den hidtidige måde at organisere 10. klasses undervisningen på. Det er på den baggrund i Uddannelses- og Ungdomsudvalget besluttet at etablere en række 10. klassesmiljøer, hvor 10. klasseeleverne fra en række skoler samles i centre på forskellige skoler.

I den forbindelse er der bl.a. peget på Kildevældsskolen som forslag til placering af et større 10. klassesmiljø, som gøres så rummeligt, at det samtidig kan dække hovedparten af 10. klassesbehovet for Indre Østerbro, hvor der på ingen af skolerne – trods den igangværende udbygning - er kapacitet til at rumme 10. klasser.

En forudsætning for at kunne udbygge Kildevældsskolen til 4 spor inkl. et 10. klassesmiljø er imidlertid, at Skole- og Ungdomsvejledningen flytter fra skolen.

Forslag

På den baggrund foreslås Skole- og Ungdomsvejledningen flyttet til Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens nuværende lokaler i Korsgade 30, der bliver ledige i forbindelse med den planlagte lokaleomrokering i forbindelse med bydelsforsøgets ophør.

SUV har et lokalebehov på 1200-1500 m2 – afhængigt af de konkrete bygningsmæssige forhold. Samtidig er det et ønske, at der i forbindelse med en flytning til nye lokaler vil være mulighed for at etablere et åbent, "caféagtigt" vejledningsområde med adgang direkte fra gaden, hvilket der vil være mulighed for i Korsgade 30, hvor der er i alt 1546 m2 etageareal til rådighed.

Samtidig er den geografiske placering på Indre Nørrebro over for den kommende idrætshal den bedst tænkelige.

Huslejen for lejemålet Korsgade 30 er 1010 kr. pr m2 årligt, svarende til en samlet årlig husleje på 1,6 mill. kr. Udgiften afholdes inden for udvalgets gældende budgetramme og vil blive indarbejdet i budgettet for 2003.

SUV beskæftiger pt. ca. 45 medarbejdere.

Tidsplan

Af kapacitetsmæssige grunde er der allerede fra starten af det kommende skoleår i august 2002 behov for at starte det nye 10. klassesmiljø på Kildevældsskolen med i første omgang 2-3 klasser.

Det er vurderingen, at der i samarbejde med skolen kortvarigt kan findes en midlertidig placering af 10. klassesmiljøet, men det er nødvendigt af hensyn til den begrænsede plads på skolen, at Skole- og Ungdomsvejledningen senest 1. november 2002 kan flytte ind i Korsgade 30 – hvilket betyder, at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skal fraflytte lokalerne i Korsgade senest 1. oktober.

Økonomi

Der er ikke foretaget nogen konkret vurdering af behovet for ombygning og istandsættelse af lokalerne i Korsgade 30 – det er dog vurderingen, at de nødvendige udgifter til indretning til SUV - primært opmaling – vil være relativt begrænsede. Under forudsætning af udvalgets og Borgerrepræsentationens godkendelse af den foreslåede lokalerokering vil der snarest muligt blive søgt om kapitalbevilling til indretningen inkl. dækning af huslejeudgiften for indeværende år, der på årsbasis andrager 1,6 mio. kr.

Ingen

 

BILAG VEDLAGT

  • Indstilling vedr. lokaleomflytninger fra Økonomiforvaltningen inkl. bilag

 

 

Peter Rasmussen

Jørn Larsen

 

 

Til top