Mødedato: 02.06.2005, kl. 15:30

Revision af strukturen af klubtilbud og opgaver mm på Indre Nørrebro -Tættere samspil om unge mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen (1. at)

Revision af strukturen af klubtilbud og opgaver mm på Indre Nørrebro -Tættere samspil om unge mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen (1. at)

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for Fællesmøde mellem KFU/FAU/UUU torsdag den 2. juni 2005

 

 

3.      Revision af strukturen af klubtilbud og opgaver mm på Indre Nørrebro -Tættere samspil om unge mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen (1. at)

  J.nr. 267181

 

 

INDSTILLING

 

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget og Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at     der skal arbejdes mere forebyggende i skoler, fritidsklubber og idrætsforeninger for at modvirke, at utilpassede børn lærer af de større børn med fare for, at de indleder en kriminel løbebane. Samarbejdet mellem institutioner, skoler og forvaltningerne og SSP skal indledes tidligere

 

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget og Uddannelses- og Ungdomsudvalget,

 

at      lokalcentret og fritids- og ungdomsklubberne skal have et tættere samarbejde, og klubberne skal i højere grad "indsluse" unge med særlige behov i klubaktiviteterne

 

at      lokalcentret i samarbejdet med forældrene, inddrager fritids- og ungdomsklubberne i udmøntningen af handleplaner, hvor der er behov

  

at      der er behov for en forstærket beskæftigelsesindsats, således at lokalcentret og klubberne i højere grad involveres i at finde fritidsjob, praktikpladser og ordinært arbejde til de utilpassede unge på Indre Nørrebro                  

 

 

 

 

RESUME

 

Der har i perioder været uro blandt unge utilpassede på Indre Nørrebro. En uro, der kræver en styrket, mere målrettet og bedre koordineret indsats forvaltningerne imellem for at kunne optimere den sociale integration af de utilpassede ungegrupper i bydelen.

 

På indholdssiden foreslås, at samarbejdet mellem lokalcentret og fritids- og ungdomsklubberne intensiveres, således at klubberne bliver mere åbne overfor at "indsluse" unge med særlige behov i klubaktiviteterne. Lokalcentret skal desuden, når de, i samarbejde med den unge og forældrene, udarbejder en handlingsplan blive bedre til at se mulighederne ved at inddrage fritids- og ungdomsklubberne, skoler, Ungdomsskolen, ungdoms- og uddannelsesvejledningen og ungdomsuddannelserne som et led i den konkrete udmøntning af handleplanen.     

 

Beskæftigelsesindsatsen forstærkes i forhold til de utilpassede unge på Indre Nørrebro. Herunder fokuseres på at medvirke til at finde fritidsjob, praktikpladser og ordinært job.

 

På det forebyggende niveau foreslås det, at skoler, fritidsklubber og idrætsforeninger skal bidrage med at modvirke, at utilpassede børn lærer af de ældre med fare for, at de indleder en kriminel løbebane. Samarbejdet internt mellem forvaltningens institutioner og på tværs mellem forvaltningernes institutioner skal indledes tidligere, og børnene skal "sluses" ind i fritidsklubberne og idrætsklubberne.      

 

 

 

 


SAGSBESKRIVELSE

 

Baggrunden for forslagene er, at Uddannelses- og Ungdomsudvalget på mødet den 2. marts 2005 på baggrund af et medlemsforslag fra Bjarne Fey (F) på vegne af socialdemokraterne og SF besluttede, at Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen skulle fremlægge et forslag til revision af strukturen af klubtilbud og opgaver m.m. på Indre Nørrebro, som ligger bag 10-punktsprogrammet.

 

Problemstillingen omkring Indre Nørrebro er, at der i perioder har været uro med utilpassede unge. Uroen kræver en styrket, mere målrettet og bedre koordineret indsats, hvis problemerne med de utilpassede unge i bydelen skal løses.

 

En forudsætning for at yde en målrettet og koordineret helhedsindsats forvaltningerne imellem er, at der forekommer et konstruktivt og tæt samarbejde og videndeling mellem de relevante institutioner, projekter og aktiviteter m.v. under Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, kultur- og fritidsaktiviteter m.v. under Kultur- og Fritidsforvaltningen og fritids- og ungdomsklubber, skoler, Ungdomsskolen m.v. under Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.

 

Indholdsmæssigt foreslås det derfor, at lokalcentret når de, i samarbejde med den unge og forældrene, udarbejder en handleplan i højere grad ser mulighederne, der ligger i fritids- og ungdomsklubber, skoler, Ungdomsskolen, ungdommens uddannelsesvejledning og ungdomsuddannelserne. Klubberne/institutionerne skal involveres i den operative udførelse af handleplanen, for eksempel ved, at den unge skal deltage i en konkret klubaktivitet X antal gange pr. uge.

 

Med henblik på at få de utilpassede unge i gang med mere hensigtsmæssige aktiviteter end at hænge ud på gaden, foreslås det, at der etableres en forstærket beskæftigelsesindsats, således at der arbejdes med at finde fritidsjob, praktikpladser og ordinært arbejde til de utilpassede unge på Indre Nørrebro.     

 

Af hensyn til at sikre stabile og mere rolige forhold på Indre Nørrebro, er det væsentligt, at der fokuseres på en forebyggende indsats. Det foreslås derfor, at der skal arbejdes forebyggende i skoler, fritidsklubber og idrætsforeninger for at modvirke at utilpassede børn lærer af de større med fare for, at de små indleder en kriminel løbebane. Samarbejdet mellem forvaltningernes institutioner og SSP skal indledes tidligere. De utilpassede børn skal "sluses" ind i fritidsklubberne og idrætsforeningerne m.v.  

 

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen vender tilbage om ca. ½ år med en orientering til udvalgene om, hvordan det går med gennemførelsen af forslagene. Der gennemføres en evaluering af forslagene om 1½ år.

 

 

Økonomi

 

Forslagene medfører ikke yderligere udgifter.

 

 

Miljøvurdering

 

Sagstypen er ikke omfattet af Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

 

Høring

 

Rapporten om revision af strukturen af klubtilbud og opgaver m.m. på Indre Nørrebro samt visionen for klubområdet og opgaver m.m. på Indre Nørrebro har været i høring fra den 4. maj 2005 til den 12. maj 2005 i Lokalcentret Indre Nørrebro under Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen.

 

Der er modtaget høringssvar fra lokalcentret og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Høringssvarene er beskrevet i  indstillingen om Revision af strukturen af klubtilbud og opgaver mm på Indre Nørrebro - Justering af 10-punktsorganisationen og programmet. 

 

 

 

BILAG  VEDLAGT

 

·        Der henvises til de bilag, der er vedlagt i indstillingen om Revision af strukturen af klubtilbud og opgaver mm på Indre Nørrebro - Justering af 10-punktsorganisationen og programmet 

 

 

 

 

      Peter Rasmussen               Grethe Munk                  Carsten Haurum

 

 

 

                       

 

 

                     

 

 

                     

 

 

                     

 

 

                     


 

Til top