Mødedato: 27.08.2012, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Endelig vedtagelse af lokalplan "Jenagade"

Se alle bilag

Efter den offentlige høring er afsluttet skal Borgerrepræsentationen tage stilling til endelig vedtagelse af planforslaget, herunder ændringsforslag med henblik på at hæve boligandelen.

Indstilling og beslutning

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender

1.      at lokalplan ”Jenagade” (bilag 1) vedtages endeligt med de i indstillingen beskrevne ændringer, herunder at der kan indrettes maksimalt 50 procent af etagearealet til boliger.

Problemstilling

Borgerrepræsentationen godkendte den 8. marts 2012 forslag til lokalplan ”Jenagade” med henblik på offentliggørelse af forslaget. Forslaget er vedlagt som bilag 1.

Lokalplanforslaget har været i offentlig høring fra den 27. marts til den 27. maj 2012.  Der er i offentlighedsperioden modtaget 5 henvendelser fra myndigheder og private.

Løsning

Lokalplanen muliggør en ændret anvendelse fra industri til serviceerhverv med mulighed for at indrette op til 25 procent af etagearealet til boliger. Lokalplanen muliggør hermed en bredere vifte af anvendelser, der i højere grad er i tråd med den udvikling, der er i gang i området. Dermed er lokalplanen i overensstemmelse med Budget 2012, hvor det anføres, at mulighederne for mere rummelige lokalplaner, der bl.a. kan indeholde varierede typer af arbejdspladser mv., afdækkes.

 

De modtagne henvendelser er refereret og kommenteret i bilag 2.

 

Henvendelserne er generelt positive over for ændring af områdets anvendelse. Københavns Museum ønsker flere bygninger fastlagt som bevaringsværdige. Øvrige henvendelser omhandler forskønnelse af Jenagade og ønske om flere boliger. Forvaltningen finder ikke grundlag for at udpege flere bevaringsværdige bygninger. Det er intentionen i lokalplanen, at området gradvist udbygges og bygger dermed videre på det bebyggelsesprincip, som genfindes i området med en successiv udbygning og omdannelse. I den sammenhæng vurderes det aktuelle bygningsanlæg ikke så væsentligt, at det bør fastlægges som bevaringsværdigt. Lokalplanen er ikke til hinder for en forskønnelse af Jenagade. Med henblik på at skabe en større fleksibilitet, finder forvaltningen, at boligandelen bør hæves fra 25 procent til 50 procent af etagearealet, hvilket er i overensstemmelse med Kommuneplan 2011.

Lokaludvalget

Amager Øst Lokaludvalget er tilfreds med, at kommunen i overensstemmelse med udvalgets bemærkninger har medtaget cykelruten ”Lufthavnsruten”.  Dette falder i tråd med lokaludvalgets bydelsplan fra 2010. Lokaludvalget finder, at man bør fastholde en bebyggelsesprocent på 150 for hele lokalplanområdet. Endvidere ønsker lokaludvalget, at den laveste energiklasse 2020 anvendes.

Det bemærkes hertil, at bebyggelsesprocenten på ejendommen Strandlodsvej 48 er fastlagt i overensstemmelse med Kommuneplan 2011 og at udformningen af lokalplanbestemmelser skal være i overensstemmelse med kommuneplanen. Ændring af bebyggelsesprocenten vil således ikke kunne ske med den gældende kommuneplan. I øvrigt forudsætter lokalplanen, at der udarbejdes et tillæg til lokalplanen, når ønsket om at bebygge ejendommen fremkommer. For så vidt angår bemærkningen om anvendelse af den laveste energiklasse, kan oplyses, at lokalplanområdet er udpeget som lavenergiområde i henhold til gældende bygningsreglement, hvilket betyder, at det er minimum energiklasse 2020. Frem til 2015 kan det tillades at anvende lavenergiklasse 2015, hvilket er i overensstemmelse med den statslige udmelding herom og Kommuneplan 2011.

Forslag til ændringer af lokalplanen

På baggrund af ovenstående skal det foreslås, at lokalplanen ændres som følgende:

 

· §3, stk. 1 pkt. b, ”Der kan indrettes maksimalt 50 procent af etagearealet til boliger”.

 

Det kan i øvrigt konstateres, at der er flere ejendomme i lokalplanområdet, hvor der er jordforurening eller formodning om jordforurening. Disse ejendomme foreslås indskrevet i afsnittet om ”Forholdet til anden planlægning”. 

Økonomi

Lokalplanen har umiddelbart ingen økonomiske konsekvenser for kommunen. Planen medfører ikke handlepligt, men mulighed for byggeri og anlæg i planområdet. Ved yderligere udbygning i området kan der forventes en øget kommunal skatteindtægt.

 

Det bemærkes, at etablering af lufthavnsruten gennem lokalplanområdet gennemføres og bekostes af kommunen. Finansiering vil til sin tid ske efter særskilt anlægsbevilling inden for Teknik- og Miljøforvaltningens budget. Der er p.t. ikke taget stilling til, hvornår anlægsarbejdet udføres. Efterfølgende driftsudgifter afholdes inden for forvaltningens driftsbudget. Omfanget af driftsudgifterne kendes p.t. ikke, men vurderes at være relativt begrænsede

Videre proces

Når Borgerrepræsentationen har vedtaget planerne endeligt, bekendtgør forvaltningerne dem efter reglerne i planloven.

 

 

         Hjalte Aaberg

                                                                  /Simon Kjær Hansen

 

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i møde den 27. august 2012

Indstillingen blev trukket tilbage af forvaltningen.
Til top