Mødedato: 25.04.2007, kl. 15:00

Forslag til revideret tidsplan for udarbejdelse af "Strategi for udvikling af Middelalderbyen"

Se alle bilag

Forslag til revideret tidsplan for udarbejdelse af "Strategi for udvikling af Middelalderbyen"

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 25. april 2007

 

 

Sager til beslutning

 

15.      Forslag til revideret tidsplan for udarbejdelse af "Strategi for udvikling af Middelalderbyen"

 

TMU 251/2007  J.nr. 0616.0021/06

 

 

 

Teknik- og Miljøudvalget skal træffe beslutning om revideret tidsplan for dialog- og planproces i forbindelse med udarbejdelsen af Strategi for middelalderbyen

 

BESLUTNING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller,

1.      at Teknik- og Miljøudvalget godkender forslag til revideret tidsplan for dialog og planproces for udarbejdelse af strategien for udvikling af Middelalderbyen

 

 

 

PROBLEMSTILLING

Teknik- og Miljøudvalget besluttede på sit møde den 7. juni 2006 (punkt 357/2006), at forvaltningen i samarbejde med interessenter udarbejder en strategi for udvikling af middelalderbyen. Den oprindelige tidsplan var der planlagt processtart i januar 2007, og afslutning med udgangen af 2008. Processtarten var betinget i, at udgifterne til gennemførelse af arbejdet blev indarbejdet i budgettet for 2007. Dette projekt er indarbejdet i Cykelpakken, der forventes endeligt vedtaget i Borgerrepræsentationen i maj 2007, dette vil betyde, at igangsætning af processen udskydes med ca. 3 mdr.

 

LØSNING

Forvaltningen foreslår, at formål og indhold i strategien samt procesafslutningen med udgangen af 2008 fastholdes. Dette vil imidlertid medføre, at det er nødvendigt at revidere på indhold og længde af processens enkelte faser.

Udgangspunktet for den reviderede tidsplan er at sikre en dialogproces med interessenter, der leder frem til en bredt accepteret strategi for middelalderbyen.

Som et grundlag for samarbejdet blev der i sommeren 2006, udarbejdet et oplæg med visioner for Middelalderbyen. se bilag 2 "Strategi for udvikling af Middelalderbyen"

Det foreslås, at processen forløber gennem følgende hovedfaser:

·         Kortlægning og analyse                              

·         Planlægning af proces                                 

·         Udarbejdelse af forslag til strategi              

·         Offentlig høring

·         Færdiggørelse af strategi

Se vedlagte bilag 1 "Procesplan for udarbejdelse af strategi for middelalderbyen". Bilaget viser projektets hovedfaser samt vigtige milepæle i dialogprocessen.

 

I forhold til den oprindelige procesplan ændres projektets starttidspunkt fra januar 2007 til april 2007. Herudover udvides fasen, hvor der udarbejdes forslag til strategien, der også omfatter en konkretisering af ideer og forslag.

 

Det betyder, at fasen forventes afsluttet med Teknik- og Miljøudvalgets behandling af et forslag til strategien for middelalderbyen i april 2008. Forslaget til strategien vil danne baggrund for en offentlig høring. Høringen planlægges gennemført i forsommeren 2008. Teknik- og Miljøudvalget vil få forelagt opsamling på høringsfasen i august 2008, inden den endelige strategi færdiggøres og forelægges for Teknik- og Miljøudvalget med udgangen af 2008.

 

ØKONOMI

Planlægningsarbejdet og dialogprocessen gennemføres inden for en ramme på 2 mio. kr.

I forbindelse med Teknik- og Miljøudvalgets behandling af indstillingen "Høring af borgerne om cykelpakken" TMU1002/2006 besluttede udvalget, at der - for at fremme arbejdet med at fredeliggøre Middelalderbyen - anvendes 2 mio.kr til gennemførelse af dialogproces og planlægning for udviklingen af Middelalderbyen.

 

VIDERE PROCES

Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen skal i foråret 2007 i forbindelse med indstilling "Høring af borgerne om cykelpakken" behandle frigivelse af 2 mio. kr. til gennemførsel af projektet.

 

 

BILAG

Bilag 1 "Procesplan for udarbejdelse af strategi for Middelalderbyen"

Bilag 2 "Strategi for udvikling af Middelalderbyen"

 

 

 

Hjalte Aaberg                                                                                      Niels Tørsløv



 

Til top