Mødedato: 08.11.2006, kl. 15:00

Ombygning af Ryholtgård til 56 almene ældreboliger med tilhørende servicearealer (plejeboliger)

Se alle bilag

Ombygning af Ryholtgård til 56 almene ældreboliger med tilhørende servicearealer (plejeboliger)

Teknik- og Miljøudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 8. november 2006

 

 

Sager til beslutning

 

15.      Ombygning af Ryholtgård til 56 almene ældreboliger med tilhørende servicearealer (plejeboliger)

 

TMU 866/2006  J.nr. 631.0073/06

 

 

INDSTILLING

Teknik- og Miljøforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentation anbefaler,

at godkende projekt for ombygning af Ryholtgård til 56 almene ældreboliger med tilhørende servicearealer,

at                   bemyndige Teknik- og Miljøudvalget til at meddele tilsagn om kommunal støtte i form af garanti for realkreditlån og kommunal grundkapital på 7 pct. af anskaffelsessummen for ældreboligerne. Der anvises kassemæssig dækning af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på funktion 8.24.5 (indskud i Landsbyggefonden),

at bemyndige Teknik- og Miljøudvalget til på statens vegne at give tilsagn om engangstilskud på 40.000 kr. pr. bolig til servicearealerne,

at bemyndige Teknik- og Miljøudvalget til at meddele kommunal garanti på op til 100 % for realkreditlån til servicearealerne,

at der gives en kapitalbevilling på 3.808.000 kr. til Sundheds- og Omsorgsudvalget til montering af servicearealerne, og

at bemyndige Teknik- og Miljøudvalget til at godkende det endelige projekt og anskaffelsessummen, alt under forudsætning af, at der ikke er væsentlige afvigelser i forhold til det foreliggende.

 

 

RESUME

Plejehjemmet Ryholtgård er en integreret del af hele FSB´s afdeling Rymarksvænge, der udover plejebjemmet består af familieboliger, et lille butikscenter samt diverse døgn- og daginstitutioner. Plejehjemsbebyggelsen, der nu er selvstændig udmatrikuleret, vil fremover blive en selvstændig afdeling under FSB.

På baggrund af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens byggeprogram  har Thora Arkitekter udarbejdet et ombygningsprojekt, hvor bolig-antallet reduceres fra 80 små utidssvarende plejeboliger til 56 2-rums plejeboliger opdelt i 4 boenheder med fælles ophold og køkken.

Plejehjemmet er lukket pr. 1. maj 2006 med henblik på ombygningen.

Der er i arkitekturen lagt vægt på at markere plejehjemsbebyggelsen i forhold til den øvrige bebyggelse, da den nuværende arkitektur er meget monoton. Se bilag 5.

Anskaffelsessummen er anslået til 119.819.000 kr., inkl. moms, der fordeler sig med 79.219.000 kr. til ældreboligerne og 40.600.000 kr. til servicearealet, svarende til 20.820 kr. pr. m² for såvel ældreboliger som serviceareal. Ældreboligernes anskaffelsessum overholder således maksimumsbeløbet for 2006 på 20.820 kr. pr. m². Der findes ingen maksimumsbeløb for servicearealet.

Finansiering af ældreboligerne sker efter reglerne i lov om almene boliger m.v. Det kommunale grundkapitallån andrager ca.5,5 mio. kr., og kommunens samlede garantiforpligtelse beløber sig til ca. 20,6 mio. kr.

Godkendes projektet ikke inden udgangen af 2006, vil det betyde, at det kommunale grundkapitallån fordobles fra 7 % til 14 % af anskaffelsessummen.

Servicearealet finansieres med realkreditlån med 100 % kommunal garanti. Staten yder tilskud til etableringen af servicearealerne på 40.000 kr. pr. boligenhed eller i alt 2.240.000 kr.

Montering af servicearealerne, herunder EDB og nødvendige hjælpemidler anslås at beløbe sig til 68.000 kr. pr. bolig, eller i alt 3.808.000 kr., hvortil der søges kapitalbevilling.

Huslejen for en plejebolig på gennemsnitlig 68 m² kan anslås til ca. 6.494 kr. pr. måned. Efter fratræk af boligstøtten giver det et rådighedsbeløb, der ligger over det vejledende minimumsrådighedsbeløb på 1.400 kr. for en plejebolig for en enlig, ubemidlet pensionist uden anden indtægt end folkepension og ATP.


SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

FSBbolig har ansøgt om støtte i henhold til almenboligloven til om-bygning af plejehjemmet.

Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltrådte den 9. juni 2005 Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forslag om at påbegynde forberedelsen til ombygning af plejehjemmet Ryholtgård, som indeholder 80 små plejeboliger med utidssvarende badeværelser. Den 27. oktober 2005 godkendte Sundheds- og Omsorgsudvalget det endelige bygge-program, som danner baggrund for ombygningsprojektet, der er udarbejdet af Thora Arkitekter. Ryholtgård er lukket pr. 1. maj 2006, og eksisterende bofællesskab i tidligere forstanderbolig, som blev lejet af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, er opsagt.

Ombygningen indgår i Sundheds- og Omsorgsforvaltningens moderniseringsplan, og boligtallet indgår i den samlede demografi-tilpasning.

Plejehjemmet er en integreret del af hele FSB´s afdeling Rymarks-vænge, der tillige består af endnu en boligblok, et lille butikscenter samt diverse døgn- og daginstitutioner. Plejehjemsbebyggelsen vil efter særskilt udmatrikulering blive en selvstændig afdeling under FSB.

I forbindelse med udarbejdelse af forslaget til ombygningen har Civilingeniør Jens Chr. Abildgaard i juli 2006 udarbejdet en førsynsrapport, som konkluderer, at det ved gennemgangen af bygningen ikke er konstateret fejl eller skader ved de bærende konstruktioner, og bygningens tilstand generelt må betegnes som god. Vedligeholodelsesgraden bærer præg af, at det i flere år har været planlagt at nedlægge/ombygge plejeinstitutionen. Bygningen er egnet til den påtænkte ombygning.

Byggeriet påtænkes påbegyndt i juni 2007 og forventes afsluttet i 3. kvartal 2008

 

Planforhold

Ejendommen er ikke omfattet af lokalplan eller byplanvedtægter.

I kommuneplan 2005 ligger ejendommen i et område, som er fastlagt til boligforhold. Herudover kan der tillades kollektive anlæg og institutioner bl.a. plejehjem, som er forenelige med anvendelsen til boliger.

Den maksimale bebyggelsesprocent er fastsat til 110 og den maksi-male etagehøjde til 5 etager eksklusiv tagetage. Kravet til friarealer er 60 % af boligetagearealet samt 15% af erhvervsarealet.

Parkeringsdækningen skal være af størrelsesordenen 1 parkeringsplads pr. 100 m² etageareal. For plejeboliger gælder dog, at parkerings-dækningen kan være af størrelsesordenen 1 plads for hver 5 boliger, inklusive servicearealer. Der er foretaget en optælling af udnyttelses-graden af eksisterende parkeringspladser i efteråret 2005 af Trafik-kontoret, Vej & Park. Det er her iflg. FSB påvist, at en nedlæggelse af 40-50 p-pladser ikke giver behov for erstatning. Fastsættelse af det endelige antal parkerings-pladser vil ske i forbindelse med den endelige ansøgning om byggetilladelse.

Ejendommen er beliggende i den nordlige ende af en ca. 300 m lang 4-etagers boligblok placeret på en ca. 43.200 m² (incl. veje) stor grund, der ligeledes rummer endnu en boligblok, et lille butikscenter samt diverse døgn- og daginstitutioner. Den 9. maj 2003 blev der meddelt tilladelse til udstykning af grunden matr. nr. 154d i to parceller. Del I, hvor boligblokke og butikscenter ligger placeret, er fortsat benævnt matr. nr. 154d UK, og del 2 er benævnt matr. nr. 6314 UK, hvor plejehjem og institutioner ligger placeret.

Plejehjemsdelens bruttoetageareal udgør i dag ifølge FSB 4.199 m². Efter ombygning udgør plejehjemsdelens bygningsmæssige brutto-etageareal 5.383 m² eksklusive inddækket udeareal på 78 m² i alt  5.461 m², dvs. en samlet forøgelse på 1.261 m² i alt.

Den samlede bebyggelsesprocent anses med de angivne tal for at være overholdt, hvorimod friarealprocenten for den samlede matrikel synes at være noget i underkanten, hvilket der dog kompenseres for i forbindelse med ombygningen, hvor plejehjemmet vil få tilført flere udeopholdsarealer.

 

Projektet

Plejehjemmet ombygges som vist på bilag 1 – 5.

Bygningen, der er fra 1968, er opført i beton med lette facader med fladt tag, kælder og altaner. Stue, 1. og 2. sal består af bærende og stabiliserende betonelementer, og 3. sal er opbygget som et søjle/drager system. Altanerne er i 1994 blevet renoverede og glasinddækkede, men kan ikke benyttes af kørestolsbrugere, da der er en niveauforskel på ca. 15 cm mellem stue og altan. Den eksisterende bygning fremstår som en ensartet monoton længebygning uden markering af plejehjemmet.

Det er et mål at bryde monotonien og markere plejehjemmet som en selvstændig bygning, således at bebyggelsen får et arkitektonisk løft.

Indgangen til plejehjemmet markeres yderligere med et indgangs-platau i niveau med stueetagen. Via en rampe eller trappe kommer man op på platauet, hvorfra der er direkte adgang til plejehjemmet under en ny stor markeret altan i facaden. Indgangsplatauet vil også fungere som fælles opholdsterrasse for beboerne.

Mellem plejehjemmet og familieboligerne fjernes et modul af den eksisterende bygning, så der etableres et "hul", som indrettes som en afskærmet gårdhave for beboerne samt kaster dagslys ind i bygningen. Mod nord forlænges bygningen så det nuværende areal ikke mindskes. På taget indrettes en ekstra etage, så plejehjemmet yderligere markerer sig i bebyggelsen.

Som overordnet idé fremhæves de vandrette etageadskillelser som vandrette skiver, hvor nye tilbagetrukne lette facadepartier med store oplukkelige glaspartier og skodder, som kan skydes for og fra vinduespartierne, spænder imellem. Herved etableres en sammen-hængende udvendig altan rundt om plejehjemsbebyggelsen. Ideen hermed er bl.a. at give beboerne mulighed for at "spadsere" en tur i det fri uden at komme langt bort fra deres hjem.

Ved ombygningen reduceres boligantallet fra 80 til 56 2-rums plejeboliger á 68 m², som fordeler sig fra 1. til 4. etage, med én boenhed på 14 boliger pr. etage. Boligernes bruttoetageareal udgør 3.805 m², og servicearealet udgør 1.950 m², heraf 372 m² i kælderen.

I stueetagen indrettes foyer med reception og direkte adgang til de øvrige etager. Der indrettes yderligere personalerum, træningslokale og motions- og aktivitetsrum, tandlægerum, frisør/fodpleje og et rum med mulighed for religiøse ritualer og samtaler samt en stor "cafe" med køkken.

Der bliver fokus på fysisk velvære og træning med bl.a. en stor træningssal og et lokale med fitnessmaskiner. Som noget nyt etableres et wellness-rum med spabad.

Stueetagen rummer mulighed for forskellige aktiviteter af social og forebyggende karakter, rettet mod såvel husets beboere, pårørende samt øvrige pensionister i bebyggelsen/lokalområdet.

På de øvrige etager er der pr. boenhed tilknyttet et centralt placeret fælles opholdsareal med fælleskøkken. Adgangen til boligerne sker via en fordelingsgang, hvor gangforløbet brydes af nicher ud for indgangsdørene til de enkelte boliger.

Boenhederne har en indbygget fleksibilitet, idet de kan bebos af ældre borgere med tungt plejebehov, og hvis behovet opstår, kan enkelte bo-enheder reserveres til en særlig gruppe borgere af kulturel, religiøs eller sygdomsmæssig særlig observans. Personalet skal som udgangs-punkt være forankret i den enkelte boenhed, men skal samtidig være indstillet på fleksibiliet i forhold til at dække flere boenheders behov. Hver boenhed har et personalerum, der skal anvendes til samtaler af forskellig karakter, samt til administrative opgaver.

Alle boliger disponeres med en stue med tekøkken, et soveværelse og et handicapvenligt badeværelse, hvor det er muligt at anvende mobil-lift.  Alle boliger får adgang til altanen ud for opholdsstuerne. Altanen bliver dybere udfor boligen således, at beboeren får en fornemmelse af et "privat" uderum.

De fælles opholdsarealer i hver boenhed forsynes med en stor fælles altan/terrasse mod vest.

I kælderetagen bevares eksisterende sikringsrum, og det restende areal indrettes med vaskeri, depoter, værksted og diverse teknikrum.

Materialemæssigt er det intentionen udvendigt at anvende materialer som træ, glas og lette facadeplader. Tagbeklædningen udføres med tagpap med det nødvendige fald. Indvendigt udføres malet filt på vægge, malede betonlofter, lydregulerede lofter i fællesrum, linoleum i gange og servicerum og lamelparket i boliger.

Kørebane og fortovsarealer ønskes flyttet mod vest, og der ønskes nedlagt 40-50 p-pladser, så der kan udlægges et torv med belægnings-skift på tværs af Rymarksvej som markering af Ryholtgårds nye indgangsparti. Torvet skal fungere som afsætnings- og vendeplads og udformes, så det virker hastighedsdæmpende på den gennemkørende trafik. Der er ansøgt Vej & Park om ophævelse af vejudlæg inklusiv parkeringspladser og fortov foran institutionen den 22. december 2005. Vej & Park har efterfølgende bekræftet, at en del af det nu-værende 20 m brede vejudlæg kan ophæves således, at vejudlægget kun opretholdes i en bredde af 12,5m. Den fremtidige vejbredde vil udgøre 12,5m og fortovsbredde langs institutionen 2,5m. Ændring af vejudlægget vil ske i forbindelse med den endelige ansøgning om byggetilladelse.

 

Vurdering

Ombygningsprojektet løser på en nutidig måde opgaven med at ind-rette et nyt tidssvarende plejehjem, samtidig med at arkitekturen får et løft for området.

Indretningen af bygningen har været begrænset af den eksisterende bygningsgeometri. Der er imidlertid skabt mulighed for etablering af boliger i rimelige størrelser og med gode møbleringsmuligheder. Det centrale fælles opholdsareal er velbelyst og velbeliggende for beboere og gæster.

I det nye projekt forbedres udeopholdsarealerne markant. Beboerne får mulighed for at benytte det ny indgangsplatau i stueplan mod vest som terrasse. Herudover etableres fælles udeophold dels som "gård-haver" i   uderummet mellem bebyggelserne, dels den store fælles altan/terrasse ud for det fælles opholdsrum og dels altanrundgangen om plejehjemsbebyggelsen.

Det vurderes, at altanrundgangen er et alternativt og attraktivt tilbud, specielt i forhold til demente er det en fordel, at der er et udeareal tæt på boligen i sikre omgivelser.

De nye plejeboliger med tilhørende servicearealer lever op til Københavns Kommunes boligpolitik, således at de enkelte borgeres individuelle ønsker/behov og ressourcer tilgodeses mest muligt med tilbudet om attraktive, fleksible og funktionelle boliger med gode bygningsmæssige rammer, der understøtter borgerens trivsel, sundhed og sociale relatio ner gennem hele den 3. alder.

Projektforslaget lever ligeledes op til de af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens godkendte 17 principper for trivsel i de nye plejeboliger.

 

Totaløkonomisk vurdering

For støttede boliger med tilsagn efter 1. januar 1998 skal der foretages totaløkonomiske vurderinger af de ansøgte projekter.

En bygnings totaløkonomi omfatter en kapitalisering af de samlede omkostninger, herunder af anlægsudgifterne samt udgifterne til bygningens drift, vedligehold, renhold samt forsyning med el, gas, vand og varme. Totaløkonomiske vurderinger giver således mulighed for at afstemme omkostningerne til anlægs- og driftsudgifterne efter hinanden. Eksempelvis kan forskellige installationsløsninger vurderes på grundlag af de samlede omkostninger ved udførelsen og ved den efterfølgende drift. Tilsvarende for konstruktioner og overflader. Vurderingerne af totaløkonomien kan endvidere pege på afledede fordele, eksempelvis vedrørende arkitektur, funktion og miljøforhold, selvom der er tale om en minimering af totaløkonomien.

Rådgiverne har blandt andet projekteret ud fra totaløkonomiske betragtninger, hvor der er lagt vægt på anvendelse af langtidsholdbare og vedligeholdelsesvenlige materialer. Byggematerialerne er end-videre gængse materialer, og der forventes ikke unødige udgifter ved bortskaffelse efter endt levetid.

Projekteringen udføres som miljørigtig projektering i overensstem-melse med forskrifterne i Københavns Kommunes "Miljø i byggeri og anlæg" (2006).

 

Økonomi, finansiering, leje

Det er i Moderniseringsplan I forudsat, at der ikke skal ske deponering ved leje af de nye servicearealer, når der er tale om erstatning af servicearealer på selvejende plejehjem, idet der kan anvises dækning for deponeringen til disse servicearealer på de nuværende lejemål.

Projektets anskaffelsessum er af FSB anslået til i alt 119.819.000 kr. inkl. moms, hvoraf 79.219.000 kr. vedrører ældreboligerner og de resterende 40.600.000 kr. vedrører servicearealet, svarende til 20.820 kr./m² for såvel ældreboligerne som servicearealet. Anskaffelses-summen for ældreboligerne overholder det maksimale rammebeløb på 20.820 kr./m².

På grund af projektets omfang skal det i EU-udbud.

Boligdelen og servicedelen etableres som 2 selvstændige almene afdelinger.

Anskaffelsessummen for ældreboligerne fordeler sig således:

(3.805 m²)

Grundudgifter

16.550.000 kr.

     4.350 (kr./m²)

Håndværkerudgifter

53.507.000 kr.

14.062(kr./m²)

Omkostninger

9.162.000 kr.

2.408 (kr./m²)

I alt

79.219.000 kr.

20.820 (kr./m²)

 

Anskaffelsessummen for servicearealerfordeler sig således:

(1.950 m²)

Grundudgifter

8.526.000 kr.

4.372 (kr./m²)

Håndværkerudgifter

27.731.000 kr.

14.221 (kr./m²)

Omkostninger

4.343.000 kr.

2.227 (kr./m²)

I alt

40.600.000 kr.

20.820 (kr./m²)

 

Ifølge støttebekendtgørelsen kan ejendommens værdi medtages i anskaffelsessummen ved ombygning af en eksisterende ejendom, uanset der ikke er udgifter til ejendomskøb. Værdien må ikke overstige seneste almindelige offentlige vurdering. Plejehjemmets andel af den seneste ejendomsvurdering kan beregnes til 42.350.000 kr.

Grundudgiften udgør samlet 25.076.000 kr., hvori indgår kalkulerede udgifter til indfrielse af den bestående realkreditfinansiering og øvrig gæld samt udgifter til dækning af tillægskøbesummen i forbindelse med ombygningen med en ekstra etage og udvidelse mod nord på ca. 1.260 m2. Beløbet ligger således indenfor ovennævnte andel af vurdering og fordeles forholdsmæssigt på boligdelen og servicearealerne.

Tillægskøbesummen indgår med 3.000 kr. pr. m². Denne byggeretspris kan godkendes af Økonomiforvaltningen. Tillægskøbesummen reguleres i overensstemmelse med endelig opmåling af bebyggelsen.

Ejendommen har været omfattet af en tinglyst tilbagekøbsdeklaration til Københavns kommune, men er nu frikøbt, og deklarationen herom aflyst fra tingbogen. Ejendommen henligger herefter fri for prioritetsgæld.

Boliger og serviceareal etableres som 2 selvstændige ejerlejligheder.

Finansiering af ældreboligerne sker efter reglerne i lov om almene boliger m.v. med 7 % kommunal grundkapital, beboerindskud på 2 % og 91 % realkreditlån med kommunegaranti for den del af lånet, der får sikkerhed udover 65 % af værdien.

Kommunal grundkapitallån på grundlag af den skønnede anskaffelsessum vil andrage i alt ca. 5,5 mio. kr. Lånet afholdes af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på funktion 8.24.5 (indskud i Landsbyggefonden)

Godkendes projektet ikke inden udgangen af 2006 vil det betyde, at det kommunale grundkapitallån fordobles fra 7 pct. til 14 pct. af anskaffelsessummen.

Kommunens garantiforpligtelse for boligerne beløber sig til ca. 20,6 mio. kr.

Servicearealet< /i> udlejes til Københavns kommune, som afholder udgifterne til montering. Anskaffelsessummen finansieres fuldt ud med realkreditlån med kommunal garanti for hele lånet.

Staten yder tilskud til etablering af servicearealet, der anvendes til omsorgs- og servicefunktioner, der normalt ikke vil indgå i en selvstændig bolig, og som indrettes i umiddelbar tilknytning til almene ældreboliger med henblik på overvejende at betjene beboerne i disse boliger.

Tilskuddet udgør 40.000 kr. pr. boligenhed, som servicearealet skal betjene, dog maksimalt 60 % af anskaffelsessummen for service-arealet. Tilskuddet ydes som et engangstilskud og udbetales, når anskaffelsessummen er endeligt godkendt. På baggrund af anskaffelsessummen for servicearealer på 40.600.000 kr.  ydes tilskuddet med 40.000 kr. pr. bolig eller 2.240.000 kr.

Montering af servicearealerne, herunder EDB-udstyr og de nødvendige hjælpemidler til udførelsen af plejen af beboerne, anslås at beløbe sig til 68.000 kr. pr. bolig, eller i alt 3.808.000 kr., hvortil der søges kapitalbevilling. Udgifterne forventes afholdt i 2008 over Sundheds- og Omsorgsforvaltningens konto 5.32.3 (pleje og omsorg m.v.).

De af kommunen monterede og lejede servicearealer stilles eventuelt til rådighed for den organisation, som skal stå for plejeindsatsen i plejeboligbyggeriet i henhold til driftsoverenskomst med kommunen.

 

Leje

Den foreløbige bruttohusleje er beregnet til 1.146 kr.pr. m². Huslejen for en bolig på gennemsnitlig 68 m² kan anslås til ca. 6.494 kr. pr. måned. Efter fradrag af boligstøtten kan nettohuslejen for en plejebolig for en enlig, ubemidlet pensionist uden anden indtægt end folkepension og ATP beregnes til 1.365 kr. pr. måned. Dette giver et rådighedsbeløb (pension minus almindeligt kendte faste udgifter) på 1.749 kr. pr. måned, hvilket ligger over det vejledende minimums-rådighedsbeløb på 1.400 kr. Såfremt pensionisten har yderligere indkomster eller formue, vil det i henhold til boligstøttereglerne kunen reducere boligydelsen.

 

Miljøvurdering

Indstillingen er miljøvurderet, da sagen er omfattet af forvaltningens positivliste. Til sagen er knyttet det overordnede miljømål: "Kommunen vil efterleve miljømæssigt bæredygtige retningslinier inden for bygge- og anlægsområdet."

Retningslinierne består af minimumskrav og anbefalinger, som fremgår af pjecen "Miljø i byggeri og anlæg", vedtaget af Borgerrepræsentationen den 11. januar 2006 (BR/28/01).

Emner: Pjecen fokuserer på 9 områder, som alle er relevante for denne sag: Miljørigtig projektering, energiforbrug, materialer, vand og afløb, byrum og natur, affald, støj, indeklima og byggepladsen.

Minimumskrav: Minimumskravene er opfyldt for ovennævnte emner.

 

Høring

Byggeri- & Bolig vurderer, at der kan meddeles byggetilladelse til opførelse af omhandlede plejehjem efter sædvanlig byggesagsbehandling, når egentligt projekt foreligger. Det bemærkes, at der bl.a. skal være stigerejsningsmulighed til samtlige redningsåbeninger, hvilket ikke tydeligt fremgår af projektmaterialet.

Københavns Energi har været hørt angående etablering af gas, men da det er en ombygning af en bebyggelse, hvor der tidligere har været el,  og da det fremtidige plejehjem ønsker el udfra en risikobetragtning, er det ikke relevant med høringen, da der ikke kan stilles krav om etablering af gas ved en ombygning.

Miljøkontrollen har været hørt og har ingen bemærkninger i forhold til trafik og virksomheder. Der findes ingen oplysning om forurening af jorden eller grundvandet. Hvis der stødes på forurenet jord, skal Miljøkontrollen underrettes, og der henvises til gældende regler og vejledninger vedrørende håndtering af grundvand. Der anføres yderligere generelle bemærkning om regnvand og opmærksomheden henledes på, at de miljømæssige retningslinier for støttet byggeri og kommunalt byggeri "Miljø i byggeri og anlæg", som er vedtget af BR, skal følges.

Projektforslaget er gennemgået med det lokale ældreråd den 2. oktober 2006, og ældrerådet er positiv. Ældrerådets udtalelse vil blive fremlagt på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 8. november 2006 og på Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde den 9. november 2006.

 

BILAG VEDLAGT

Bilag 1 - Beliggenhedsplan, med angivelse af plejehjemmet

Bilag 2 - Situationsplan - Fremtidige forhold

Bilag 3 - Stueplan og plan af 1-4 sal

Bilag 4 - Møbleringsplan af plejebolig ca. 1:100

Bilag 5 - Facader - Eksisterende forhold (foto) og fremtidige forhold (digital tegning)

 

 

 

Hjalte Aaberg                                                                 Jesper Fisker


 

Til top