Mødedato: 06.06.2007, kl. 15:00

Retningslinier for miljømæssige forholdsregler ved udendørs musikarrangementer ("Gang i København")

Retningslinier for miljømæssige forholdsregler ved udendørs musikarrangementer ("Gang i København")

Teknik- og Miljøudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 6. juni 2007

 

 

Sager til beslutning

 

14.      Retningslinier for miljømæssige forholdsregler ved udendørs musikarrangementer ("Gang i København")

 

TMU 348/2007  J.nr. 2007-38991

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Teknik- og Miljøudvalget skal godkende en revideret udgave af retningslinierne for miljømæssige forholdsregler ved udendørs musikarrangementer.

BESLUTNING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller,

1.      at Teknik- og Miljøudvalget godkender vedlagte forslag til Retningslinier for miljømæssige forholdsregler ved udendørs musikarrangementer.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 6. juni 2007

Winnie Berndtson (U) stillede ændringsforslag om, at tilladelse til, at lydniveauet stiger, udgår.

For stemte 3 udvalgsmedlemmer: Karin Storgaard (O), Jesper Schou Hansen (V) og Winnie Berndtson (U).

Imod stemte 7 udvalgsmedlemmer: Morten Kabell (Ø), Lotte Thiim Bertelsen (F), Johannes Nymark (A), Anne Vang (A), Winnie Larsen-Jensen (A), Klaus Bondam (B) og Monica Thon (B).

Ændringsforslaget blev ikke tiltrådt.

Indstillingen blev godkendt.

 

Protokolbemærkning fra Karin Storgaard (O): "Dansk Folkeparti er betænkelig ved at udvide antallet af koncerter i Nyhavn fra 10 til 20. Af høringssvarene fremgår det, at flere borgere er bekymrede over stigende støj i boligområder. Derfor vil vi være meget opmærksomme på eventuelle klager og har endvidere bemærket, at retningslinierne skal evalueres primo 2008."

 

 

 

 

PROBLEMSTILLING

Borgerrepræsentationen vedtog den 10. maj 2007 (BR 165/07) de konkrete miljøvilkår for koncerter i det fri med det formål at fremme mere udendørs liv i byen, specielt udendørs koncerter.

På de fleste spillesteder vil det blive muligt at spille flere koncerter i længere tid og med lempeligere vilkår for lydniveauet.

 

LØSNING

Siden 1999 har Retningslinier for miljømæssige forholdsregler ved udendørs musikarrangementer i Københavns Kommune været grundlag for varetagelse af forvaltningens myndighedsopgaver, når der afholdes koncerter i det fri på byens pladser og i parkerne.

Retningslinierne indeholder beskrivelse og miljøvurdering af de mest benyttede spillesteder. Desuden indeholder de miljøvilkår om støjniveau, højeste antal koncerter om året og maksimal koncerttid ved den enkelte koncert.

Retningslinierne omhandler ikke vilkår eller andet i forbindelse med tilladelser til at afholde koncerter og til brug af kommunens arealer. Teknik- og Miljøforvaltningen og politiet er myndigheder på området og samarbejder i forbindelse med konkrete koncerter.

På baggrund af Borgerrepræsentationen beslutning den 10. maj har Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejdet et forslag til nye retningslinier (bilag 2). Billederne af spillesteder er udeladt i forslaget, da de kun bruges meget lidt eller slet ikke af målgrupperne dvs. koncertarrangører og andre myndigheder. Ellers er forslaget til de nye retningslinier opbygget som de gældende.

Forslaget indebærer, at:

·         Antallet af mulige koncerter stiger på alle udendørs spillesteder,

·         Tilladte maksimale lydniveauer stiger på næsten alle spillesteder,

·         Tilladte maksimale varighed af koncerterne stiger på næsten alle spillesteder,

·         Kay Fiskers Plads i Ørestad City samt Refshaleøen er medtaget i retningslinierne, uden at der er anført miljøvilkår,

·         Retningslinierne nævner i indledningen, at koncerter i forbindelse med Havnefestivalen, på linie med Jazzfestivalen, ikke er omfattet af retningslinierne,

·         Teknik- og Miljøforvaltningen kan dispensere for miljøvilkårene i forbindelse med arrangementer, der har særlig interesse for kommunen.

Forslaget til nye retningslinier medtager ikke miljøvilkår for koncerter i Parken. Det skyldes, at der nu gælder en lokalplan for området, der tillader Parken at holde op til 70 arrangementer om året med mere end 20.000 tilskuere. Lokalplanen skelner ikke mellem arrangementernes karakter, om det er sport, koncerter eller andre kulturelle arrangementer. Forvaltningen skal derfor regulere eventuelle støjgener fra Parkens arrangementer med påbud i henhold til Miljøbeskyttelseslovens § 42.

 

ØKONOMI

-

 

VIDERE PROCES

Forvaltningen udarbejder årligt en redegørelse til Teknik- og Miljøudvalget med status over miljøforholdene i forbindelse med det forgangne års musikarrangementer. Redegørelsen for 2007 vil komme til at indeholde en særlig evaluering af de nye retningslinier.

 

BILAG

Bilag 1: Miljøvurdering.

Bilag 2: Retningslinier for miljømæssige forholdsregler ved udendørs musikarrangementer i Københavns Kommune.

 

 

 

Hjalte Aaberg                                           Mikkel Aarø-Hansen


 

Til top