Mødedato: 22.10.2001, kl. 14:30

Ekstern evaluering af København Sund By

Ekstern evaluering af København Sund By

for mødet «MDAT» kl

Sundheds- og Omsorgsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde mandag den 22. oktober 2001

 

8. Ekstern evaluering af København Sund By

SOU 353/2001 J.nr. 53/2001

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Omsorgsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at nærværende ramme for gennemførelse af en ekstern evaluering af København Sund By tiltrædes

at Borgerrepræsentationen bevilliger midler til gennemførelse af evalueringen.

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 22. oktober 2001

Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltrådte indstillingen.

 

RESUME

I Borgerrepræsentationens møde den 4. oktober 2001 blev rammerne for folkesundhedsarbejdet vedtaget. Det Radikale Venstre stillede ændringsforslag til Sundhedsplanen for Københavns Kommune 1998 - 2001 (BR 396/01). Ændringsforslaget blev vedtaget og går på, at der snarest gennemføres en evaluering af Sund By-initiativets resultater og effekter med udgangspunkt i de enkelte bydele.

Sundhedsforvaltningen har efterfølgende udarbejdet en ramme for kommissorium samt plan til politisk godkendelse. Der lægges op til en evaluering som afsøger, hvilke resultater samt virkninger Sund By arbejdet afstedkommer, samt hvorvidt den nuværende arbejdsmåde og organisering synes fagligt hensigtsmæssig.

Evalueringen skal dække samtlige bydele med Sund By for derved at vurdere arbejdet i både dybden og i bredden. Evalueringen skal foretages af et eksternt og uvildigt konsulentfirma/forskningsinstitution. Evalueringen vil blive udbudt i begrænset udbud, hvilket vil sige at tre relevante firmaer bliver indbudt til at afgive tilbud. Et sådant tilbud vil omfatte et metodisk forslag til evalueringens gennemførelse samt et fast tilbud på pris. Sundhedsforvaltningen vil udarbejde udbudsmateriale, der indeholder kommissorium samt faktuelle oplysninger om Sund Bys virksomhed, herunder mål, strategi, organisering samt typer af aktiviteter, der gennemføres i bydelene.

Sundhedsforvaltningen evaluerer de tre tilbud på baggrund af en række forud defineret kriterier. Vurderingen af de indkomne tilbud vil fokusere på de metodiske forslag, evalueringensholdenes bemanding, herunder deres erfaringer fra gennemførelsen af tilsvarende opgaver, samt pris. Det tilbud, der har den bedste balance mellem disse elementer vil få opgaven tilbudt. Det betyder, at det ikke nødvendigvis er det billigste tilbud som favoriseres.

Der oprettes en styregruppe i Sundhedsforvaltningen for evalueringens gennemførelse.

Evalueringen starter senest 1. februar 2002 og første udkast til rapport afleveres 1. juni 2002. Derefter høres de involverede parter i evalueringen, hvorefter en endelig rapport kan udarbejdes. Den endelig rapport samt Sundhedsforvaltningens plan for opfølgning forelægges for Sundheds- og Omsorgsudvalget omkring 1. september 2002.

 

Til top