Mødedato: 11.12.2000, kl. 16:30

Analyse af sygesikringsområdet

Analyse af sygesikringsområdet

for mødet «MDAT» kl

Sundheds- og Omsorgsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde mandag den 11. december 2000

 

8. Analyse af sygesikringsområdet

SOU 433/2000 J.nr. 58/99

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

at Sundheds- og Omsorgsudvalget tager orienteringen om status for arbejdet med de initiativer, som er iværksat i forhold til sygesikringsanalysen, til efterretning.

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 11. december 2000

Sundheds- og Omsorgsudvalget tog orienteringen til efterretning.

 

RESUME

En arbejdsgruppe bestående af medlemmer fra Økonomiforvaltningen og Sundhedsforvaltningen udarbejdede i 1999 en analyse af udgiftsudviklingen indenfor sygesikringsområdet i perioden 1992–98. Arbejdsgruppen fremkom med en række anbefalinger.

Sundhedsforvaltningen fremlagde d. 31. januar 2000 en tids- og aktivitetsplan for alle anbefalingerne. Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltrådte samtidigt en anbefaling af, at Sundhedsforvaltningen ville arbejde videre med at udvikle en generel benchmarkingsmetode, og fremlægge resultaterne af dette arbejde for Sundheds- og Omsorgsudvalget inden udgangen af år 2000.

Derudover gjorde Sundhedsforvaltningen d. 28. august 2000, overfor Sundheds- og Omsorgsudvalget rede for status på de tiltag/anbefalinger, hvor der er kommunale styringsmuligheder.

Siden august har arbejdet med analysens anbefalinger koncentreret sig om udvikling af en benchmarkingsmetode, samt et forsøg med indførelse af nøgletal på laboratorieområdet. Formålet med begge initiativer er udvikling af pædagogiske redskaber i forbindelse med lægernes selvevaluering, og grundlag for efteruddannelsesprojekter og idébank for kliniske udviklingsprojekter i almen praksis.

To repræsentanter for de praktiserende læger i Københavns Kommune har som reaktion på sygesikringsanalysen skrevet et notat, der kommenterer indholdet af analysen. Notatet indeholder nogle forslag til effektiviseringer og kvalitetsudvikling indenfor det almenmedicinske område. Disse anbefalinger er efterfølgende drøftet med repræsentanter for de praktiserende læger, og de forslag til implementering af anbefalingerne, der blev fremsat i denne forbindelse er beskrevet nedenfor.

 

 

Til top