Mødedato: 06.08.2001, kl. 14:30

Besvarelse af revisionsprotokollat nr. 34/2000 af 10. juli 2001 om revision af Københavns Kommunes regnskab for 2000

Besvarelse af revisionsprotokollat nr. 34/2000 af 10. juli 2001 om revision af Københavns Kommunes regnskab for 2000

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde mandag den 6. august 2001

 

19. Besvarelse af revisionsprotokollat nr. 34/2000 af 10. juli 2001 om revision af Københavns Kommunes regnskab for 2000

SOU 237/2001 J.nr. 35/2001

 

INDSTILLING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

at Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender nedenstående bemærkninger til revisionsprotokollat nr. 34/ 2000 om revision af Sundhedsforvaltningens årsregnskab for 2000.

RESUME

Revisionen har den 10. juli 2000 fremsendt protokollat nr. 34/2000 vedrørende Sundhedsforvaltningens regnskab 2000. Protokollatet er opdelt i 5 hovedpunkter og derunder nogle underpunkter, som omhandler økonomistyringssystemer, løn, status og eventualforpligtigelser mv., kasse- og beholdningseftersyn, bevillingskontrol og større undersøgelser.

Revisionen er udført i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik i henhold til Revisionsvedtægten for Københavns Kommune.

Dette indebærer, at revisionen har efterprøvet rigtigheden af forvaltningens regnskabstal samt sikret, at væsentlige forhold i regnskabet er belyst.

Herudover er det efterprøvet, om de foretagne dispositioner er i overensstemmelse med meddelte bevillinger, Borgerrepræsentationens beslutninger, love og andre forskrifter.

Endvidere er efterprøvet om kommunens anliggender er varetaget på en økonomisk og hensigtsmæssig måde i forvaltningen.

I forbindelse med den udførte revision blev det konkluderet, at Sundhedsforvaltningen i nogle tilfælde ikke havde overholdt betalingsfrister, hvilket havde medført renteudgifter. Sundhedsforvaltningen har derfor indskærpet over for fagkontorer/institutioner, at bilag til anvisning skal afleveres så betids, at de kan nå at blive anvist til fastsat betalingsfrist.

Revisionen påpegede endvidere, at der fortsat mangler afstemninger/specifikationer

til årsregnskab 2000. En række af disse er knyttet til pensionssystemet, hvorfor Sundhedshedsforvaltningen bl.a. har igangsat en konsulentundersøgelse af pensionssystemet til afhjælpning af disse problemer. Herudover mangler der fortsat en række afstemninger fra de decentrale enheder.

I forbindelse med et kasse-og beholdningseftersyn den 3. juli 2001 bemærkede revisionen, at der henstod en saldo på 1.280.066 kr., hvoraf 1.175.566 kr. skyldtes en automatisk genereret fejlpostering fra 1998. Sundhedsforvaltningen har meldt fejlen til KØR-drift, således at fejlen kan blive rettet senest i forbindelse med indførelsen af KØR2.

I henhold til revisionsprotokollatets beskrivelse af tiltag til forbedring af økonomistyringen kan det oplyses, at arbejdet med at styrke bevillingskontrollen fortsætter som planlagt.

Sundhedsforvaltningen har endvidere nedsat en styregruppe, hvori Revisionsdirektoratet er repræsenteret. Styregruppens primære opgave er at sikre udarbejdelse af forretningsgange som foreskrevet i kommunens Kasse-og Regnskabsregulativ.

I forbindelse med opfølgning på tidligere omtalte forhold har revisionen bemærket, at den fortsat mangler at modtage regnskaber for anlægsbevillinger. Det kan oplyses, at Sundhedsforvaltningen er i gang med at færdiggøre samtlige anlægsregnskaber til godkendelse i Sundheds-og Omsorgsudvalget.

SAGSBESKRIVELSE

Revisionsprotokollatet er opdelt i 5 hovedpunkter.

1) Revision af årsregnskab for 2000

2) Den udførte revision og konklusion heraf

3) Andre opgaver

4) Opfølgning af tidligere omtalte forhold

5) Ledelseserklæring

Pkt. 1. Revision af årsregnskabet for 2000

Sundhedsforvaltningen har ingen bemærkninger til dette punkt.

 

Pkt. 2. Den udførte revision og konklusion heraf

Pkt. 2.1 Økonomistyringssystemer.

Revisionen har under gennemgang og vurderinger af posteringer i KØR og dokumentationen herfor bemærket, at Sundhedsforvaltningen ikke i alle tilfælde har overholdt betalingsfrister, hvilket har medført renteudgifter. Sundhedsforvaltningen er opmærksom på problemet, og Økonomikontoret har den 26. april 2001 overfor fagkontorer/institutioner indskærpet, at bilag til anvisning skal afleveres i god tid, således at anvisning kan ske inden for fastsat betalingsfrist.

Pkt. 2.2 Løn.

Sundhedsforvaltningen har ingen bemærkninger til dette punkt.

Pkt. 2.3 Tilskud og overførsler

Sundhedsforvaltningen har ingen bemærkninger til dette punkt.

Pkt. 2.4 Status og eventualforpligtigelse mv.

I protokollatet er anført, at Revisionen ikke har modtaget samtlige afstemninger/specifikationer. Det skal bemærkes, at afstemningerne i overvejende grad vedrører konti, der er knyttet til pensionssystemet. Herudover mangler der afstemning fra et antal Pensions- og Omsorgskontorer, hjemmeplejeenheder og dagcentre.

Sundhedsforvaltningen har igangsat en konsulentundersøgelse af pensionssystemet og dettes samspil med KØR. Formålet med konsulentundersøgelsen, som foretages af Kommunernes Revisionsafdeling, er bl.a. at få opbygget en kontoplan, der muliggør, at der kan foretages en afstemning og specifikation af de konti i KØR, der relaterer sig til pensionssystemet. Sundhedsforvaltningen har som mål, at pensionssystemets samspil med KØR skal være på plads, inden KØR 2 implementeres 1. januar 2002. Derudover skal det analyseres, hvordan de nuværende konti i KØR, som er knyttet til pensionssystemet, kan afstemmes og specificeres.

Sundhedsforvaltningen nedsætter en styregruppe, der skal forestå arbejdet med pensionssystemet, hvor også den stedlige revision vil blive anmodet om at være repræsenteret.

For så vidt angår de decentrale enheders afstemning af statuskonti mangler enkelte decentrale enheder fortsat at aflevere afstemning af statuskonti. I forbindelse med de decentrale enheders aflevering af afstemninger af statuskonti til den centrale forvaltning er der foretaget en kritisk gennemgang af afstemningerne. Dette har medført, at den centrale forvaltning har været i dialog med en række decentrale enheder for at sikre, at statusafstemningerne foretages korrekt. Denne proces har taget længere tid end forudsat og Sundhedsforvaltningen har derfor ikke kunnet aflevere samtlige statusafstemninger til tiden.

Afstemninger af statuskonti, bortset fra de konti der vedrører pensionssystemet, vil blive afleveret til revisionen successivt og forventes afsluttet medio september 2001.

2.5 Kasse- og beholdningseftersyn.

Revisionen har konstateret, at en saldo på 1,1 mill. kr. vedrørende konto for ventende betalinger ikke er korrigeret.

Saldoen skyldes en automatisk genereret fejlpostering i KØR og fejlen er meldt til KØR-drift. Sundhedsforvaltningen har rykket KØR-drift for en løsning på problemet. KØR-drift har oplyst, at fejlen vil blive rettet senest i forbindelse med implementeringen af KØR 2.

Pkt. 2.6 Bevillingskontrol.

Sundhedsforvaltningen skal bemærke, at der fortsat er behov for at arbejde videre med at forbedre budgetlægning og økonomistyringen i Sundhedsforvaltningen.

Pkt. 2.7 Forretningsgangsbeskrivelser

Sundhedsforvaltningen har i april måned 2001 nedsat en styregruppe, hvori Revisionsdirektoratet er repræsenteret. Styregruppens primære opgave er at sikre udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser i henhold til kommunens Kasse-og Regnskabsregulativ. Forretningsgangsbeskrivelserne omfatter bl.a. budgetprocedure, bevillingsregler, budgetopfølgning, årsregnskabet, opbevaring og registrering af midler samt intern kontrol m.fl.

Arbejdet forventes afsluttet inden udgangen af 2001.

Pkt. 2.8 Større undersøgelser.

Sundhedsforvaltningen har ingen bemærkninger til dette punkt.

Pkt. 3 Andre opgaver.

Pkt. 3.1 Revisorerklæringer.

Sundhedsforvaltningen har ingen bemærkninger til dette punkt.

Pkt. 4 Opfølgning af tidligere omtalte forhold

Revisionen har i betænkning om Københavns Kommunes regnskab for 1999 nævnt, at Sundhedsforvaltningen ikke har aflagt regnskab for anlægsbevillinger for 1998 og 1999. Sundhedsforvaltningen er p.t. i gang med at færdiggøre samtlige anlægsregnskaber, der endnu ikke har været til behandling i Sundheds- og Omsorgsudvalget med henblik på at få disse godkendt og videresendt til revisionen.

Derudover er der en sag vedrørende beboerbetaling på 8 plejehjem. Der er sket en gennemgang af hver enkelt beboers forhold. En endelig afslutning af denne sag er afhængig af opmåling og fordeling af bygningsarealerne. Denne sag forventes afklaret inden årets udgang.

I forbindelse med en igangsat konsulentundersøgelse af Hjælpemiddelcentret kan det oplyses, at Konsulentfirmaets tidsplan er blevet forsinket, hvilket medfører, at der først vil kunne blive forelagt en rapport ved udgangen af 2001.

Pkt. 5 Ledelseserklæring

Sundhedsforvaltningen har ingen bemærkninger til dette punkt.

 

ØKONOMI

Ingen

ØRING

Ingen

 

BILAG

Revisionsprotokollat nr. 34/2000 af 10. juli 2001 vedrørende revision af årsregnskabet for 2000.

 

Bo Andersen

/ Lau Svendsen-Tune

 

 

 

Til top