Mødedato: 01.09.2005, kl. 15:00

Ingen titel

Ingen titel

Sundheds- og Omsorgsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 1. september 2005

 

 

Sager til beslutning

 

11.      Revision af Københavns Kommunes integrationspolitik - høring

 

SOU 251/2005  J.nr. 9/2001

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller,

 

at Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender, at indstillingen fremsendes som udvalgets høringssvar til Integrationsudvalget om forslag til problemstillinger, som kan indgå i arbejdet med revidering af Københavns Kommunes Integrationspolitik.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 1. september 2005

Indstillingen blev godkendt.

 

 

RESUME

 

Borgerrepræsentationen har på mødet 2. juni 2005 (BR 325/2005) besluttet, at Københavns Kommunes nuværende integrationspolitik skal revideres. Det rådgivende Integrationsudvalg blev af Borgerrepræsentationen pålagt at igangsætte processen med inddragelse af de relevante fagudvalg, således at et samlet oplæg til en ny integrationspolitik kan forelægges Borgerrepræsentationen inden 1. juni 2006.

 

Det rådgivende Integrationsudvalg har i brev af 8. august 2005 (Bilag 3) anmodet fagudvalgene om at komme med forslag til problemstillinger, som vurderes at kunne indgå i arbejdet med at revidere integrationspolitikken, og har fremsendt forslag til temaer, som den nye integrationspolitik kan tage udgangspunkt i. Det drejer sig om følgende temaer: 

 

·        Beskæftigelse

·        Uddannelse

·        Bolig

·        Familie, herunder pædagogiske tilbud, mv.

·        Sundhed

·        Kultur/fritid

·        Tværgående, herunder demokrati og deltagelse

 

Sundheds- og Omsorgsudvalget kan tilslutte sig de foreslåede temaer.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalget har med tilfredshed konstateret, at sundhed foreslås som et tema, hvilket er nyt i forhold til den gældende integrationspolitik. Sundheds- og Omsorgsudvalget vil dog gerne gøre opmærksom på, at begrebet sundhed både bør dække indsatser indenfor rammen af de primærkommunale sundhedsopgaver – ikke mindst det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde – og indsatser i forhold til behandlingssystemet (praktiserende læger, sygehusene, mv.). Sidstnævnte kræver samarbejde med den kommende Region Hovedstaden.  

 

Desuden ønsker Sundheds- og Omsorgsudvalget at gøre opmærksom på, at ældre etniske minoriteters ønsker og behov også bør indtænkes i temaerne i integrationsindsatsen, hvor det er relevant.  

 


 

Til top