Mødedato: 27.09.2006, kl. 20:15

Orientering om Ombudsmandens besøg i november 2006

Orientering om Ombudsmandens besøg i november 2006

Socialudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 27. september 2006

 

 

12.      Orientering om Ombudsmandens besøg i november 2006

 

SUD 371/2006  J.nr. 371/2006

 

 

INDSTILLING

Socialforvaltningen indstiller,

 

at Socialudvalget tager følgende orientering om Ombudsmandens besøg i november 2006 til efterretning.

 

RESUME

Ombudsmanden meddelte i juni 2006, at han agter at gennemføre inspektion af Københavns Kommune i efteråret 2006, nærmere bestemt Økonomiforvaltningen, Socialforvaltningen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen samt Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

 

Ombudsmanden beder om at tale med Kommunens ledelse, om at besøge forskellige institutioner i Vanløse og om at få udleveret materiale om kommunen og enkelte personsager. Besøget er nu planlagt til at løbe af stabelen den 9., 14. og 27. november. Det overordnede program og information om Ombudsmandens opfølgning følger herunder. Udvalget vil efter besøget blive orienteret.

SAGSBESKRIVELSE

Formålet med Ombudsmandens inspektion er ifølge hans henvendelse, at han kan få "et indtryk af, hvorledes den kommunale forvaltning arbejder i det daglige, dels at give mulighed for at undersøge behandlingen af nogle få konkrete sager med henblik på belysning af sagsbehandlingsrutiner og -måder i kommuner på nogle bestemte fagområder."

 

Programmet for ombudsmandens besøg er planlagt af Økonomiforvaltningen i samarbejde med de involverede forvaltninger. Kvalitets- og tilsynskontoret er ansvarlige for koordinering af den del af besøget, der vedrører Socialforvaltningen.

 

1. Program for Ombudsmandens besøg

1.1. Torsda g den 9. november 2006 formiddag

Ombudsmandens mødes med Overborgmesteren, Socialborgmesteren, Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren, Sundheds- og omsorgsborgmesteren, de fire administrerende direktører, de fire HSU-næstformænd og den gruppe kontorchefer, der planlægger besøget. På mødet skal Ombudsmanden orientere om inspektionen, og de forskellige udvalgsområder og forvaltninger vil blive præsenteret.   

 

1.2. Tirsdag den 14. november 2006 formiddag

Ombudsmanden besøger Socialcenter Brønshøj-Husum-Vanløse, Ydelseskontoret for Vanløse og Borgerservice Vanløse. Besøgene indledes med en samtale med den daglige leder af centret og med det direktionsmedlem, der har ansvaret for det pågældende center. Derefter er der omvisning, hvor Ombudsmanden vil have mulighed for at tale med personalet.

 

1.3. Tirsdag den 14. november 2006 eftermiddag

Ombudsmanden besøger plejehjemmet Damsøgård og børneinstitutionen Solliden. Solliden er en døgninstitution under Socialforvaltningen, hvor der bor normaltbegavede børn mellem 4 og 14 år. Besøgene vil bestå af en samtale med den daglige ledelse og en omvisning, hvor Ombudsmanden vil have mulighed for at tale med beboere, personale og pårørende.

 

1.4. Mandag den 27. november 2006 formiddag

Ombudsmanden mødes med Overborgmesteren, Socialborgmesteren, Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren, Sundheds- og Omsorgsborgmesteren, de fire administrerende direktører, de fire HSU-næstformænd og den gruppe kontorchefer, der planlægger besøget. På mødet vil Ombudsmanden give en foreløbig opsamling på de indtryk, han har fået under inspektionen.

 

2. Udlevering af dokumenter til Ombudsmanden

Ombudsmanden har bedt om forlods at få udleveret materiale vedr. kommunens organisering mv. Desuden har han bedt om at få udleveret dels afgørelsessager, der er afgjort af det sociale nævn med henblik på at undersøge kommunens sagsbehandlingstid i forbindelse med remonstration, og dels sager omhandlende aktindsigt i personalesager. Disse sager vil blive udleveret i forbindelse med møderne.

 

3. Ombudsmandens opfølgning

På baggrund af iagttagelserne under inspektionen og gennemgangen af sagerne vil Ombudsmanden udarbejde en inspektionsrapport. Rapporten vil i en foreløbig form blive sendt til kommunen til bemærkninger inden den endelige rapport afgives. Det kan tage 1-2 år, før den endelige rapport foreligger. 

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Socialforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

 

HØRING

Der koordineres løbende med Personale og Organisation og relevante MR-kontorer.

 

BILAG

Ingen

 

 

Grethe Munk                       /                     Carsten Stæhr Nielsen                                  

 

 

 

 


 

Til top