Mødedato: 22.11.2006, kl. 20:15

Finansiering af koordinatorer i socialcentrenes børnefamilieteams

Finansiering af koordinatorer i socialcentrenes børnefamilieteams

Socialudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 22. november 2006

 

 

21.      Finansiering af koordinatorer i socialcentrenes børnefamilieteams

 

SUD 447/2006  J.nr. 447/2006

 

 

INDSTILLING

Socialforvaltningen indstiller til Socialudvalget,

 

at Socialudvalget i 2006 overfører 0,5 mill. kr. fra ramme 6.01, funktion 5.21 til ramme 6.06, funktion 6.51 til finansiering af koordinatorer i socialcentrenes børnefamilieteams fra 1. oktober 2006 til 31. december 2006.

 

at Socialudvalget i 2007 varigt omplaceres op til 2,8 mill. kr. fra ramme 6.01, funktion 5.21 til ramme 6.06, funktion 6.51 til finansiering af koordinatorer i socialcentrenes børnefamilieteams.

 

RESUME

I forbindelse med implementering af den nye struktur i socialcentrenes børnefamilieteams er det blevet besluttet at oprette et antal koordinatorfunktioner fra 1. oktober 2006. Baggrunden herfor er, at der med den nye struktur i Københavns Kommune er skabt større børnefamilieteams, hvilket har øget behovet for koordination og faglig ledelse på tværs af teamene.

 

Udgifterne til den øgede ledelsesintensitet i form af koordinatorfunktioner forventes at svare til ca. 100.000 kroner årligt pr. koordinator, hvilket er de forventede nettoløntillæg for det større ledelsesansvar. Udgifterne til koordinatorfunktionerne forventes tjent ind på ydelsesmidlerne i kraft af et bedre økonomisk overblik i de enkelte sager, så flere sager på længere sigt bliver billigere.

 

Udgifter til koordinatorer i den resterende del af 2006 forventes at udgøre 500.000 kr., mens der i 2007 og frem forventes øgede personalemæssige udgifter for op til 2,8 mill. kr. årligt. Det indstilles derfor, at Socialudvalget overfører 0,5 mill. kr. i 2006 og varigt omplacerer op til 2,8 mill. kr. i 2007 fra ramme 6.01, funktion 5.21 til ramme 6.06, funktion 6.51.

SAGSBESKRIVELSE

I forbindelse med implementering af den nye struktur i socialcentrenes børnefamilieteams er det blevet besluttet at oprette et antal koordinatorfunktioner fra 1. oktober 2006. Baggrunden herfor er, at der med den nye struktur i Københavns Kommune er skabt større børnefamilieteams, hvilket har øget behovet for koordination og faglig ledelse på tværs af teamene. Dette skal ses i sammenhæng med, at der med implementering af den nye struktur i børnefamilieteamene er sat særligt fokus på arbejdet med underretninger og undersøgelser, idet det på dette område har vist sig at være behov for en større grad af ledelsesmæssigt fokus og koordination.

 

I henhold til de drøftelser, der er pågået med centerchefer og børnefamilieteamchefer er der enighed om at oprette op til 3 koordinatorfunktioner i otte børnefamilieteams henholdsvis Amagerbro/Sundby Nord, Sundby Syd, Bispebjerg, Brønshøj/Husum, Nørrebro, Østerbro, Valby og Kgs. Enghave/Vesterbro. På grund af Nørrebros størrelse (81 medarbejdere) gennemføres en særlig organisering, hvor der udover koordinatorer ansættes 2 afdelingsledere. I Vanløse og City vil der ske tilpasning i forhold til den generelle model, således at der oprettes 2 koordinatorfunktioner i både Vanløse og City.

 

Koordinatorerne vil stå i spidsen for en afgrænset enhed med ledelseskompetence i forhold til fagligheden, der vil derfor være delegeret faglig ledelseskompetence i forhold til den del af organisationen, de er ansvarlige for. Koordinatorerne udgør sammen med teamchefen et ledelsesteam. Teamchefen vil forsat have den fulde personaleledelse, samt det overordnede faglige, økonomiske, koordinerende, og eksterne ansvar for det samlede børnefamilieteam. I kraft af Nørrebros særlige organisering vil der her blive delegeret fuld faglig og personalemæssig ledelseskompetence til afdelingslederne.

 

Forud for fastlæggelsen af den nye struktur i Børnefamilieteamene har der fra lokalforvaltningens side gennem længere tid været efterspurgt en styrkelse af ledelsesfunktionen i børnefamilieteamene – et behov som er blevet forstærket i forbindelse med en forøgelse af teamstørrelsen ved sammenlægningen fra 15 til 10 børnefamilieteams.

 

Koordinatorerne skal medvirke til at kvalitetssikre sagsarbejdet og er ansvarlige for indsendelse af materialet til Godkendelses- og Analyseenheden. Den øgede ledelsesintensitet ved koordinatorerne skal ligeledes sikre, at der sker en rettidig udarbejdelse af undersøgelsen, handleplanen og opfølgningerne.

 

Udgifterne til koordinatorfunktionerne forventes tjent ind på ydelsesmidlerne i kraft af et bedre økonomisk overblik i de enkelte sager, så flere sager på længere sigt bliver billigere. Samtidig må en øget ledelsesmæssig intensitet forventes at indebære en højere kvalitet i sagerne, således at de rigtige foranstaltninger iværksættes tidligere i forløbene. 

 

Udgifterne til den øgede ledelsesintensitet i form af koordinatorfunktioner forventes at svare til ca. 100.000 kroner årligt pr. koordinator, hvilket er de forventede nettoløntillæg for det større ledelsesansvar. Udgifter til koordinatorer i den resterende del af 2006 forventes at udgøre 500.000 kr.

 

Fra 2007 og frem forventes samlet set øgede personalemæssige udgifter for op til 2,8 mill. kr. under forudsætning af, at 8 teams opretter 3 koordinatorfunktioner, og at 2 teams opretter 2 koordinatorfunktioner hver.

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Socialforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

De økonomiske konsekvenser består i, at socialcentrenes budget på ramme 6.01, funktion 5.21 reduceres med 0,5 mill. kr. i 2006 og op til 2,8 mill. kr. i 2007. Derimod opskrives socialcentrenes budget på ramme 6.06, funktion 6.51 med 0,5 mill. kr. i 2006 og op til 2,8 mill. kr. i 2007. Samlet set er der således ingen ændring i det samlede udmeldte budget til socialcentrenes børnefamilieteams.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Det vurderes, at den øgede ledelsesintensitet i form af koordinatorer, vil højne kvaliteten i sagsbehandlingen, idet der vil være mere ledelsesmæssig fokus på opfyldelse af lovkrav og indfrielse af kvalitetsmålsætninger på området for børnefamilier med særlige behov. Derudover forventes oprettelsen af koordinatorfunktioner at bidrage til en bedre koordination omkring sagerne internt i teamene og dermed mere ensartethed og kontinuitet i hver enkelt sag.

 

HØRING

Ingen

 

BILAG

Ingen.

 

 

Grethe Munk                       /                     Sven Bjerre


 

Til top