Mødedato: 12.09.2007, kl. 16:00

Forvaltningssamarbejde om brug af omsorgssystem.

Forvaltningssamarbejde om brug af omsorgssystem.

Socialudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 12. september 2007

 

 

12.      Forvaltningssamarbejde om brug af omsorgssystem.

SUD 361/2007  J.nr. 361/2007

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller, at der indledes et samarbejde omkring Socialforvaltningens brug af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens omsorgssystem Vitae (i daglig tale KOS).

 

INDSTILLING OG Beslutning

Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller,

1.                  at Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget tiltræder, at Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, indleder et samarbejde om at Sundheds- og Omsorgsforvaltningen bliver serviceleverandør for Socialforvaltningen på omsorgssystemet Vitae.

 

Socialudvalgets beslutning i mødet den 12. september 2007

 

Indstillingen blev tiltrådt.

 

Problemstilling

Implementering af et nyt it-system på Socialforvaltningens hjemmeplejeområde er en forudsætning, dels for at imødekomme Revisionsdirektoratets kritik vedrørende opgørelsen af leverede timer i Socialforvaltningens hjemmepleje og dels for at indhente en række af de effektiviseringsgevinster der senest er beskrevet i Timeprisanalyse af hjemmeplejen i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og Socialforvaltningen (SUD 336/2007).

Løsning

I Socialforvaltningen har man, i løbet af foråret 2007, udarbejdet en kravspecifikation, der beskriver forvaltningens behov og ønsker til et omsorgssystem.

 

Det er Socialforvaltningens vurdering, at Sundheds- og Omsorgsforvaltningens omsorgssystem overvejende lever op til Socialforvaltningens behov, hvorfor begge forvaltninger finder det nærliggende at indlede et samarbejde om brug af omsorgssystemet Vitae.

 

Hidtil har det været opfattelsen, at Socialforvaltningen skulle i EU-udbud med henblik på valg af omsorgssystem. Men som det fremgår af bilag 1, har advokatkontoret Bender Von Haller Dragsted vurderet, at det rent juridisk er muligt for Socialforvaltningen at indgå et samarbejde med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen om brug af deres omsorgssystem, frem for at Socialforvaltningen investerer i eget system.

 

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at fremlæge en endelig procesplan, herunder en præcis opgørelse af omkostningerne ved samarbejdet. Således omhandler denne indstilling kun, at de to forvaltninger, som alternativ til et EU-udbud i Socialforvaltningen, indleder et samarbejde.

 

Samarbejdet forudsætter dog, at leverandøren af Vitae rent teknisk ser sig i stand til at levere et system, der lever op til kommunens krav. Eksempelvis skal det afklares, om systemet kan leveres med to myndighedsdele. Endvidere skal projektets økonomi afklares, førend en endelig aftale kan indgås.

 

Det forventes, at samarbejdet om brug af omsorgssystemet udformes således, at Sundheds- og Omsorgsforvaltningen skal fungere som serviceleverandør for Socialforvaltningen. Dette bevirker, at Socialforvaltningen ikke får nogen selvstændig relation til leverandøren af systemet. Løsningen kan sammenlignes med brug af andre af kommunens systemer, der bruges af flere forvaltninger; eksempelvis KK-net og eDoc; systemer som Økonomiforvaltningen har indkøbt, og som de øvrige forvaltninger betaler Økonomiforvaltningen for at benytte.

 

Der er flere fordele ved modellen. Først og fremmest er det, it-strategisk, en fordel, at det sikres, at Københavns Kommune ikke i fremtiden har to forskellige systemer til at løse samme type opgaver. Begge forvaltninger må desuden forvente lavere udgifter til drift, vedligehold, support og undervisning, idet der nu er to forvaltninger til at dele udgifterne.

 

Derudover lettes flytningen af sager mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, og muligheden for erfaringsudveksling på tværs af forvaltningerne øges, såfremt Københavns Kommune opnår kun at have et omsorgssystem i stedet for to. Endvidere er det en fordel i forhold til medarbejdermobiliteten, at kommunens ansatte kun skal lære et system at kende; flytter ansatte mellem de to forvaltninger, skal oplæring af system dermed kun foregå en gang.

 

Økonomi

Som tidligere beskrevet er det ikke muligt at give et præcist bud på økonomien pt.

 

Videre proces

Set i lyset af Økonomiforvaltningens budgetanalyse samt en rapport KL netop har lavet om Socialforvaltningens hjemmeplejeområde, er der i øjeblikket overvejelser i Socialforvaltningen om hjemmeplejens fremtidige organisering. Således er det ikke muligt at estimere hverken tidsplan eller økonomi for samarbejdet mellem forvaltningerne på nuværende tidspunkt.

 

Socialudvalget vil på et møde senere i efteråret 2007 få forelagt Socialforvaltningens overvejelser om hjemmeplejens fremtidige organisering som følge af konklusionerne i KL's rapport og Økonomiforvaltningens budgetanalyse.

 

Når Socialforvaltningens organisering på hjemmeplejeområdet er afklaret, får Socialudvalget samt Sundheds- og Omsorgsudvalget en mere konkret indstilling om samarbejdet forvaltningerne imellem indeholdende projektplan og økonomi.

 

Bilag

 

1.      Juridisk afklaring fra Bender Von Haller Dragsted

 

 

         Anette Laigaard                              / Lene Sillasen


 

Til top