Mødedato: 12.12.2013, kl. 17:30
Mødested: Lundtoftegade 87

Lynhøring: Bedre fremkommelighed i København

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller til Nørrebro Lokaludvalg

  1. at Lokaludvalget godkender udkast til høringssvar udarbejdet af Bæredygtigt Byrumsarbejdsgruppen.

Problemstilling

Center for Trafik er af Borgerrepræsentationen blevet bedt om at kortlægge de steder på det kommunale vejnet med høj trafikintensitet, hvor der ofte opstår myldretidsproblemer. Centret tager udgangspunkt i kryds, da de har størst indvirkning på trafikafviklingen. Dog vil der også blive inddrage andre forhold – f.eks.venstre- og højresvingsmuligheder på centrale strækninger.

Centret efterlyser derfor lokale kryds, hvor der efter Lokaludvalget mening er problemer. Målet er at udarbejde en prioriteret liste med kendte problemstrækninger, hvor de 10 vigtigste bliver bearbejdet og prioriteret som baggrundsmateriale for en politisk prioritering.

Frist: fredag d. 29. november 2013.

Arbejdsgruppens udkast til høringssvar:

Lynhøring – Fremkommelighed på Nørrebro

Vi har i Nørrebro Lokaludvalg disse bud på steder med fremkommelighedsproblemer. Listen er ikke prioriteret.

• Jagtvej fra Tagensvej til Falkoner Alle; her har både busser, biler og cykler trængselsproblemer.

• Hillerødgade mod Nørrebrogade, for biler, busser og cykler. Afhjælpes forhåbentlig ifm. Nørrebrogade etape 2.

• Tagensvej.

• Rovsingsgade mod Tagensvej; højresving og venstresving, biler og cykler, busser – se også billederne nederst.

• Lygten mod Tagensvej; manglende busbane giver problemer for busfremkommeligheden.

• Nørrebros Runddel herunder de blokeringerne som Busplan 2018 medfører, manglende koordinering med adgangsforhold til Metrostation, cykelrute osv.; problemer med cykelfremkommelighed for det planlagte busstop v Assistens kirkegård (indad). Der er efter Lokaludvalget mening ikke plads til busstoppestedet.

• Nørre Alle, Frederik Bajers Plads; biler, busser og cykler. Ganske uoverskuelig trafikafvikling med skiftende grønt for de forskellige trafikformer. Lokaludvalget har tidligere foreslået at grave krydset ned under Frederik Bayers plads (se vedlagte).

• A-bus stoppesteder UDEN perron; sænker fremkommeligheden for busser og cyklister. Der skal selvfølgelig være perron ved alle A-bus stoppestederne. De steder hvor der ikke er plads til at bibeholde det nuværende antal vejbaner, bør man se på, hvad der fremmer fremkommeligheden for flest, ift. det nuværende transportmix, bilister kontra cyklister og buspassagerer. Første prioritet må være de 3 stoppesteder på første del af Nørrebrogade, som ikke har perron.

• Den grønne cykelrute; vigepligten bør vendes de tre steder på den Grønne rute, hvor den krydser Stefansgade, Hillerødgade, Mimersgade, i dag er det flertallet af trafikanter der skal vige for mindretallet. I Mimersgade bør et sløjfet fodgængerfelt også reetableres (fodgængere).

• Den grønne cykelrute; Krydsningen af Rantzausgade/Busslusen er ganske uoverskuelig med cyklister i to retninger, svingende cyklister og busser. Der mangler højre- og venstresvingsbaner og tydelig markering af hvem, der har vigepligt.

• Der er så meget gang- & cykel-trafik på den Grønne cykelrute og i Assistens kirkegården, at man bør forbyde knallerter på disse ruter.

Man kunne også fokusere på selve årsagerne til fremkommelighedsproblemerne; I lokaludvalgets trafikplan peger vi på at der er behov for en trængselsring.

Nørrebro Lokaludvalg ser frem til en konstruktiv dialog om fremkommelighedsproblemerne på Nørrebro.

 
 
 

 


Løsning

Lokaludvalget godkender udkast til høringssvar udarbejdet af Bæredygtigt Byrumsarbejdsgruppen.

Beslutning

Lokaludvalget godkendte udkast til høringssvar udarbejdet af Bæredygtigt Byrumsarbejdsgruppen med den tilføjelse, at der skal laves skænkede kantsten i forbindelse med kryds, samt at der laves en bedre løsning på den grønne cykelrute for svingende cyklister, der skal fra cykelruten og ned Hans Tavsens gade.
Til top