Mødedato: 25.01.2022, kl. 17:30
Mødested: Teams

Høring: Lokalplansforslag for Tagensvej 40

Se alle bilag

Indstilling

Formanden indstiller til Nørrebro Lokaludvalg,

  1. at Lokaludvalget godkender udkast til høringssvar udarbejdet af Byrum, Miljø og Trafik-arbejdsgruppen.

Problemstilling

Der er offentliggjort et lokalplansforslag for Tagensvej 40, hvor der i dag ligger en INGO tankstation.

Lokalplansforslaget for Tagensvej 40 muliggør ny bebyggelse på ca. 4.100 m2, heraf ca. 2.900 m² til boliger i 2.-6. etage og ca. 1.200 m² til serviceerhverv i stueetagen.

Lokalplanen fastlægger bestemmelser for bebyggelsens omfang, udformning og placering af anvendelser, samt bestemmelser for udformningen af altangange mod gårdsiden.

Lokalplanen sikrer, at udearealerne bearbejdes, så der skabes grønne arealer på tag og konstruktion, samt sikrer at bebyggelsens udearealer indgår i helhed med eksisterende gårdrum på nabomatriklen.   

Deadline for høringssvaret: 11. februar 2022

Udkast til høringssvar:

Vi har en række kommentarer til lokalplanen.

Støjbelastning: Byggeriet vil ligge ud til Tagensvej, hvor de øvrige boliger ud til gaden er karakteriseret som stærkt støjbelastede boliger > 68 dB. Vi må antage, at hvis der bygges boliger her, vil de også være stærkt støjbelastede. D. 15. marts afgjorde Planankenævnet, at Vallensbæk kommune ikke kunne bygge ungdomsboliger klods op ad Køge motorvej, fordi vejstøjen ikke kunne sikres at være højere end den vejledende grænse på 58 dB (efter planlovens § 15a).

I lokalplanen er vejstøj beskrevet meget grundigt. Men Planankenævnets afgørelse fra d. 15. marts sidste år er ikke nævnt. Hvordan vil kommunen sikre, at boligerne ikke får en støjbelastning over 58 dB?

Fortætning af byen: Det er en meget begrænset grund, byggeriet skal ske på. Det har krævet en del krumspring fra forvaltningen, at få det nye byggeri til at se så positivt ud som muligt:

Side 3: ”Lokalplanen forudsætter, at Kommuneplan 2019’s bestemmelse om huludfyldning anvendes. Bestemmelsen muliggør, at kommuneplanrammens maksimale bebyggelsesprocent kan overskrides ved at fastlægge bestemmelser om bebyggelsen placering, omfang og udformning. Lokalplanen er i overensstemmelse med Kommuneplan 2019.”

Side 6: ”Lokalplanen sikrer, at udearealerne bearbejdes, så der skabes gode og grønne arealer på tag og konstruktion, samt sikrer, at bebyggelsens udearealer indgår i helhed med eksisterende gårdrum på nabomatriklen.”

Side 6: ”Det vil medvirke til at skabe mere byliv og dermed øge trygheden i området.”

Side 6: ”Bebyggelsen på op til 6 etager, som opføres ud mod Tagensvej, vil fungere som en støjskærm for det bagvedliggende gårdrum, og derved bidrage positivt til ophold i gården.”

Vi spurgte i forhøringen, hvor udearealerne skal være – og svaret er naturligvis på taget, som alle nye udviklingsprojekter i dag udnytter taget på denne måde for at komme udenom problemet med at sikre de nødvendige m². Problemet er jo bare, at tagarealerne er svære at tilgå for beboeren og i det omfang, at de anvendes, er en kilde til støj for naboerne.

Fortætning er et trylleord, som anvendes i dagens planlægning til at legitimere nybyggeri. At dette byggeri skal ”skabe mere byliv og øge trygheden i bydelen” er mere et figenblad end et udsagn, der bunder i saglighed.

Vi har ikke fået oplyst hvilken bebyggelsesprocent dette byggeri har – og det er vist nok med begrundelsen, at det er en ”huludfyldning”. Et trylleord fra Kommuneplan 2019, som kan begrunde mange ting.
Lokaludvalget er dog i tvivl om hvorvidt en selvstændig bygning, som der er lagt op til i lokalplanen, er en ”huludfyldning”.

I Lokalplan 76 er der angivet, at nyt boligbyggeri skal ske som familieboliger. Hvordan harmonerer det med at hovedparten af boligbyggeriet planlægges som ungdomsboliger? Og at der er ikke indtænkt almene boliger i byggeriet?

I § 9, stk. 2a står der i lokalplanen, at ubebyggede arealer og parkeringsanlæg skal indgå i fællesanlæg. Hvordan tolkes en gammel tankstation i forhold til dette?

Løsning

Lokaludvalget godkender udkast til høringssvar udarbejdet af Byrum, Miljø og Trafik-arbejdsgruppen.

 

 

Beslutning

Lokaludvalget godkendte udkast til høringssvar udarbejdet af Byrum, Miljø og Trafik-arbejdsgruppen.

Til top