Mødedato: 21.12.2017, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 86

Vinterbadning Islands Brygge

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal drøfte muligheder i forhold til en udvikling af vinterbadning i havnebadet på Islands Brygge.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter muligheder i forhold til en udvikling af en tilbygning til vinterbadning til havnebadet ved Islands Brygge.

Problemstilling

Med Budget 2016 blev der afsat 11,911 mio. kr. (2017 p/l) i anlægsmidler i samlet bidrag til etablering af vinterbadning på Islands Brygge. Beløbet blev givet under forudsætning af, at der blev opnået fondsstøtte til projektet svarende til 16 mio. kr. (efter betalt fondsmoms).

Det er nu to år siden, at midlerne blev afsat, men Foreningen Vinterbad Bryggen har ikke opnået fondsfinansiering til at realisere de oprindelige ambitioner.

Løsning

De 11,911 mio. kr. blev afsat til en tilbygning til havnebadet på Islands Brygge, som skulle give københavnerne mulighed for at benytte havnebadet i vinterhalvåret samt forbedre forholdene for badende gæster. Afsættet var et projekt med en tilbygning til havnebadet på 716 m2. indeholdende blandt andet saunaer, klublokale, tekøkken, omklædningsrum, toiletter til offentlig- og foreningsbrug, en 600 m2 tagterasse samt en nedre terasse på 133 m2 (bilag 1).

Foreningen Vinterbad Bryggen blev stiftet i 2011 og holder til på Islands Brygge. Her benytter medlemmerne midlertidige mobile saunaer til vinterbadning, som Borgerrepræsentationen i 2012 bevilgede midler til. Foreningen har et opadgående medlemstal og angiver, at de nu har i størrelsesordenen 2.800 medlemmer.

Foreningen Vinterbad Bryggen har været i dialog med flere af de største og umiddelbart mest relevante fonde, men har imidlertid ikke opnået fondsfinansiering. Foreningen har blandt andet fået afslag med forklaring om, at vinterbade i storbyer er et allerede afprøvet koncept, som ikke længere har nyhedens interesse. På den baggrund vurderer Kultur- og Fritidsforvaltningen, at det umiddelbart er vanskeligt at få fondsfinansiering svarende til 16 mio. kr. (efter betalt fondsmoms).

Foreningen har selv en ambition om at arbejde videre med et projekt inden for det kommunalt afsatte beløb. Ifølge foreningens formand har foreningen en opsparing på omkring 3,500 mio. kr., som vil kunne indgå i projektet.

Da det er to år siden, at midlerne blev afsat, indstiller Kultur- og Fritidsforvaltningen nu, at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter følgende handlemuligheder:

  1. Muligheden for, at de afsatte 11,911 mio. kr. (2017 p/l) bruges til at finansiere et mindre projekt inden for rammerne af den oprindelige beslutning, under forudsætning af, at foreningen Vinterbad Bryggens egen opsparing på omkring 3,500 mio. kr. indgår som medfinansiering. En sådan model vil skulle godkendes på foreningens næstkommende generalforsamling, som ventes at blive afholdt i foråret 2018.

     2. Muligheden for, at de afsatte 11,911 mio. kr. (2017 p/l) tilfalder kassen.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Kultur- og Fritidsforvaltningen arbejder videre med sagen i overensstemmelse med Kultur- og Fritidsudvalgets tilkendegivelser.

 

Mette Touborg

                                  /Mads Kamp Hansen

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 21. december 2017:

Kultur- og Fritidsudvalget anmodede Kultur- og Fritidsforvaltningen om, på baggrund af udvalgets drøftelser og tilkendegivelser, at undersøge mulighederne for en realisering af forslaget, herunder gennemføre en fornyet fondsdialog, indgå aftale med foreningen om medfinansiering og vurdere andre finansieringsmuligheder, og herefter vende tilbage til Kultur- og Fritidsudvalget med en revideret indstilling i sagen.

 

Til top