Mødedato: 21.11.2002, kl. 16:00

Mål- og rammestyring - temadrøftelse - udsat sag fra 24.10.2002 (KFU 376/2002) og 7.11.2002 (KFU 403/2002). Bilag tidligere udsendt

Mål- og rammestyring - temadrøftelse - udsat sag fra 24.10.2002 (KFU 376/2002) og 7.11.2002 (KFU 403/2002). Bilag tidligere udsendt

for mødet «MDAT» kl

Kultur- og Fritidsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 21. november 2002

 

7. Mål- og rammestyring - temadrøftelse - udsat sag fra 24.10.2002 (KFU 376/2002) og 7.11.2002 (KFU 403/2002). Bilag tidligere udsendt

(KFU 427/2002)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

at Kultur- og Fritidsudvalget træffer principbeslutning om, at Kultur- og Fritidsudvalget vil sikre de enkelte kontraktstyrede institutioner adgang til at overføre mindre- og merforbrug mellem årene under den betingelse, at overførselsadgangen ikke kan anvendes til at de enkelte kontraktstyrede enheder kan udvide/begrænse den daglige drift og dermed muligheden for at opfylde aftalte målsætninger og servicekrav i de enkelte kontraktår, jf. model 1 i sagsbeskrivelsen.

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning den 24. oktober 2002

Sagen blev udsat ved mødets start.

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning den 7. november 2002

Sagen blev udsat.

 

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 21. november 2002

Forvaltningen havde inden mødet udsendt notat om retningslinier for overførselsadgang for kontraktstyrede enheder.

Der var enighed om, at afstemningstemaet var en stillingtagen til de af forvaltningens udsendte retningslinier.

Retningslinierne har følgende ordlyd:

"Retningslinier for de kontraktstyrede enheders adgang til at overføre et eventuelt merforbrug/mindreforbrug:

  • Overførselsadgangen kan ikke anvendes til, at de enkelte kontraktstyrede enheder kan udvide/begrænse den daglige drift og dermed muligheden for at opfylde aftalte målsætninger og servicekrav i de enkelte kontraktår.
  • En betingelse for merforbrug i et enkelt år er, at enheden selv kan finansiere merforbruget uden, at det påvirker den daglige drift og dermed enhedens mulighed for at opfylde målsætninger og servicekrav (eksempelvis åbningstider, entrébetaling etc.). Det skal i den forbindelse præciseres, at den pågældende enhed ikke har kompetencen til selv at regulere de servicekrav, der er fastsat i kontrakten.
  • De kontraktstyrede enheder skal senest i forbindelse med regnskabsprognosen i oktober meddele Kultur- og Fritidsforvaltningens Økonomiafdeling og Kultur- og Fritidsudvalget om størrelsen på eventuelle forventede merforbrug/mindreforbrug. Det skal i den forbindelse præciseres, at de kontraktstyrede enheder er forpligtet til rettidigt at gøre forvaltningens ledelse opmærksom på eventuelle ressourcemæssige problemer. Dette betyder, at de kontraktstyrede enheder skal meddele eventuelle merforbrug så tidligt som muligt, og ikke vente til oktober-prognosen.
  • I tilfælde af mindre/merforbrug, der overstiger 5% af nettobudgettet eller mer/mindreforbrug, der er større end 1 mio. kr., skal de kontraktstyrede enheder redegøre for,
  • hvordan et eventuelt merforbrug er fremkommet, og hvordan merbruget vil blive finansieret det efterfølgende år, herunder om det får konsekvenser for serviceniveauet.
  • hvordan et eventuelt mindreforbrug er fremkommet, samt hvilke formål, mindreforbruget forventes anvendt til i efterfølgende år."

Udvalget stemte indledningsvis om et af Leslie Arentoft og Jens Kjær Christensen stillet ændringsforslag til retningslinierne om, at ordet "merforbrug" udgår af retningslinierne.

Et mindretal (Martin Geertsen, Leslie Arentoft, Helle Sjelle, Karin Storgaard og Jens Kjær Christensen) stemte for ændringsforslaget.

Et flertal (Hellen Hedemann, Bjarne Fey, Finn Rudaizky, Klaus Hansen, Mona Heiberg og Klaus Bondam) stemte imod.

Ændringsforslaget blev dermed forkastet.

Herefter tiltrådte et enigt udvalg retningslinierne.

 

RESUME

I forbindelse med Kultur- og Fritidsudvalgets behandling af indstilling om temadrøftelse om mål- og rammestyring(KFU 349/2002) blev Kultur- og Fritidsforvaltningen anmodet om at udarbejde forslag til retningslinier om de kontraktstyrede enheders muligheder for at overføre mindre- og merforbrug mellem årene.

Denne indstilling indeholder en beskrivelse af dels de enkelte udvalgs regler for institutionernes overførsel af mer/mindreforbrug, dels 3 overførselsmodeller:

1. Fuld automatisk overførselsadgang

2. Begrænset automatisk overførselsadgang

3. Udmøntning af overførsler sker ved konkret stillingtagen fra Kultur- og Fritidsudvalget / Borgerrepræsentationen

Kultur- og Fritidsforvaltningen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget træffer principbeslutning om, at Kultur- og Fritidsudvalget vil sikre de enkelte kontraktstyrede institutioner adgang til at overføre mindre- og merforbrug mellem årene, under betingelse af at overførselsadgangen ikke kan anvendes til, at de enkelte kontraktstyrede enheder kan udvide/begrænse den daglige drift og dermed muligheden for at opfylde aftalte målsætninger og servicekrav i de enkelte kontraktår, jf. model 1 i sagsbeskrivelsen.

 

 

 

Til top